Identična stvar kod mene samo što je kod mene hemoglobin 102 aželjezo 23,6. Biula kod hematologa na razgovoru i rekao mi je da odradim nalaze B12 i folne, oni bili ok i kaže hematolog da nije riječ o anemiji nego jednostavno takav je hemoglobin u trudnoći. Isto nikakva terapija samo nastaviti piti prenatal i to je to.
A sada ću ti citirati nešto sa rodinih tekstova vezanih za smanjeni hewmoglobin u trudnoći:
"Ponekad se dešava da hemoglobin, kojeg liječnik mjeri, može pokazati da ste anemični kada, u stvari, nije tako. Zbog normalnog povećanja količine krvi u tijelu tijekom trudnoće ponekad se javlja «hemodilution»(razrjeđivanje hemoglobina), te će se pokazati niže vrijednosti nego prije trudnoće. U svojoj «Knjizi trudnoće», dr. William Sears to zove «fiziološka anemija trudoće».
Isto tako, prema knjizi Sheile Kitzinger «Kompletna knjiga o trudnoći i porodu», normalno je da razina hemoglobina padne tijekom trudnoće. Prije se željezo rutinski prepisivalo za vrijeme trudnoće ali se otkrilo da to može biti štetno. Čak štoviše, ako ženina razina hemoglobina NE padne tijekom trudnoće, povećavaju se šanse za prijevremenim porodom"
"

Odgovori s citatom