Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: kad krenu puzati...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno kad krenu puzati...

Trazila sam slicnu temu, ali puzanje kao takvo sam nasla samo u motorickom smislu na forumu.

Dakle, maleni mi ima 8 mj i pocao je puzati.
    Nije to jos pravo puzanje nego ono gmizanje (vojnicko ili kako vec) - rucicama se vuce, pa spusti guzu i povuce ju.
    Jako je brz i cijeli dnevni boravak mi proceslja u roku deset minuta.
    Ne mogu se niti okrenuti vec je dohvatio nesto sto ne smije, neki kabel ili je pod stolom, problizava se psecoj zdjelici i slicno

Sladak je i totalno uzbudjen jer mu je sve sto vidi novo, a i napokon moze (skoro) kamo hoce

S obzirom na vrucine drzim ga samo u peleni i majicici bez rukava, tako da su mu koljena crvena, a rukice i nogice se ful zaprljaju.
    Non stop ga peruckam, imamo i psa, doma cistim koliko mogu, a on sve do cega dodje mece u usta i lize.

Zanimaju me samo vasa iskustva s puzanjem, koliko bebama dajete da se krecu, koliko ih perete, koliko ogranicavate kretanje (moj je recimo ljut kad ga ne pustim nekamo kao je naumio ) pa ga na kraju ipak pustim i pazim itd.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni se iz prva dizala kosa na glavi kad sam vidjela što je sve polizao, stavio u usta,... na kraju sam se opustila, jer bih inače poludila.
    Puzao je po ljetu, malo je kasnije prohodao, ali je zato puzao ko munja.
    Nismo se mogli zatvoriti u kuću "u kontrolirane uvjete", pa je puzao po vani, po asfaltu, travi, zemlji, u našem centru, oko crkve,... Za van sam mu oblačila kratke hlaće do ispod koljena. Sve su bile poderane.
    Na oštrom terenu je jako grebao i stopala, pa sam mu kupila Frodo ljetne papuče - kompletno su se raspale.
    Prala sam ga normalno jednom dnevno, osim dlanova, njih često.
    Negdje sam več napisala da je najogavnije iz te faze bilo kad je pojeo krepanu muhu. Eto, ima svega.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

he, moja je puzala kojih tjedan dana isto ljeti i tak kad je vidla da to ne šljaka, da ju bole koljena, onda je digla guzu u zrak i na nožnim prstićima jurila umjesto na koljenima...., a kaj je fuj kaj je pojela??? psu je ponudila bananka, a ova izjelica slatkog pa je to prihvatila i uzela ga cijelog e onda se moja L. dala u misiju vračanje bananka, nemoram niti reći da ga je uspijela otet i pojest. Da ako nekome to nije fuj- podsjetnik-moj pas obožava miševe, a pošto smo okruženi poljima dnevno ih pojede barem 5

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se iz prva dizala kosa na glavi kad sam vidjela što je sve polizao, stavio u usta,... na kraju sam se opustila, jer bih inače poludila.
    Puzao je po ljetu, malo je kasnije prohodao, ali je zato puzao ko munja.
    Nismo se mogli zatvoriti u kuću "u kontrolirane uvjete", pa je puzao po vani, po asfaltu, travi, zemlji, u našem centru, oko crkve,... Za van sam mu oblačila kratke hlaće do ispod koljena. Sve su bile poderane.
    Na oštrom terenu je jako grebao i stopala, pa sam mu kupila Frodo ljetne papuče - kompletno su se raspale.
    Prala sam ga normalno jednom dnevno, osim dlanova, njih često.
    Negdje sam več napisala da je najogavnije iz te faze bilo kad je pojeo krepanu muhu. Eto, ima svega.

ja imam osjecaj da mi niti doma nisu "kontrolirani uvjeti".
    jer nemrem sve lickat svaki dan, nema sanse, uz rucak, njegov rucak, ves, peglanje i njegovo nespavanje itd.

a ovo za van, hm, bas cemo uskoro na more, pa se pitam dal da ga pustim, jos je mali, pa razderat ce si kozu na rukama i nogama ako ga pustim na travu ili beton.

a fakin se ljuti ako nije u pokretu, to ga sad totalno fascinira

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je to ustvari najteži period u prohodavanju. Ja sam isto ludila, imam psa, svašta su lizale. Uglavnom, uz njih sam bila stalno i pazila šta stavljaju u usta da bih mogla reagirati. Ako sam nešto baš radila stavila sam ih u vrtić(ogradicu) pa kolko ide 5 min-5min. ljutile su se uvijek kada bi ih maknula s kursa, ali sam im usmjerila pažnju na nešto drugo, pa ispočetka. Na moru i u parku su puzale po šljunku, kamenju, travi, asfaltu, i uvijek sam bila iznad njih i pazila šta stavljaju u usta ili ruku (staklo npr). Ako nisam bila tik uz njih nosila sam ih.
    Uglavnom, ta faza je trajala oko 3 mjeseca do prohodovanja. Proći će...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moja puzi po vojnički oko tjedan dana i vidjela sam da ima mali žulj na nožnom palcu
    znam da ne treba cipelice dok ne prohodaju, ali smiju li neke meke šlapice i dajte mi neki link da vidim kako te izgledaju
    ja sam vidjela ove:
    http://smile4me.net/webshop/mekane-cipelice.html

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa Vidi poruku
    razderat ce si kozu na rukama i nogama ako ga pustim na travu ili beton.
    Nece. Moja je puzala svugdje, ali doslovno svugdje, u parku, na travnjaku, u shoping centru, gdje god bi joj se pruzila prilika, kad bih je digla obrisala bih joj rukice vlaznom maramicom i sve pet. I nikad zaista nije imala ogrebotine ili tako nesto, masnice na koljenima je dobila puno kasnije kad je pocela trcati. Tako da ne moras brinuti, problem je jedino opustiti se i zaboraviti 'kontrolirane uvjete'

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    moja puzi po vojnički oko tjedan dana i vidjela sam da ima mali žulj na nožnom palcu
    znam da ne treba cipelice dok ne prohodaju, ali smiju li neke meke šlapice i dajte mi neki link da vidim kako te izgledaju
    ja sam vidjela ove:
    http://smile4me.net/webshop/mekane-cipelice.html
    Tina slatke su ove papucice, ali mozes joj obuci i obicne soknice ako mislis da je zulj od puzanja s bosim nogama.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa Vidi poruku
    Tina slatke su ove papucice, ali mozes joj obuci i obicne soknice ako mislis da je zulj od puzanja s bosim nogama.
    od puzanja je baš, promatrala sam i baš je mjestu kojim se odguruje od parketa
    pošto većinom puzi po parketu bojim se da će joj se čarape klizat

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

inače i ja brišem li ga brišem pod po kojem puzi, ali već sam prestala bit opsjednuta time i sad se skupa s njom valjam po podu
    pošto ona plače čim se udaljim, ja sad sve što mogu radim tako da se skupa družimo na podu i moj zaključak je da je na podu baš super
    pod brišem jednom dnevno samo vodom, strah me ubacit neko sredstvo za pod

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

anđa je neki dan probala tu divnu crnu ogromnu deliciju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Ariana prvotno napisa Vidi poruku
    anđa je neki dan probala tu divnu crnu ogromnu deliciju.
    I, joj se dopalo?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

inače i ja brišem li ga brišem pod po kojem puzi, ali već sam prestala bit opsjednuta time i sad se skupa s njom valjam po podu
    pošto ona plače čim se udaljim, ja sad sve što mogu radim tako da se skupa družimo na podu i moj zaključak je da je na podu baš super
    pod brišem jednom dnevno samo vodom, strah me ubacit neko sredstvo za pod
    Možeš prati pod s toplom vodom u koju dodaš malo alkoholnog octa. Sigurno je za djecu.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

od puzanja je baš, promatrala sam i baš je mjestu kojim se odguruje od parketa
    pošto većinom puzi po parketu bojim se da će joj se čarape klizat
    Imaš čarapice s abs-om. Termo i obične. Moji su u tome bili do prije vrućina. Sad su bosi.
    Jedino je teško naći obične čarapice s abs-om. Za sina sam uzela u osh koshu (skupe su - 3 kom 60 kn). Za kćer mi je mama donijela iz Irske (1kom 1 kn).

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I, joj se dopalo?
    ispljnula je jer sam ja to zahtijevala. lijepo u ručicu pa dala mami a kako sam ja kratkovidna nisam odmah skužila. gle, sigurno bi preživjela u divljini s obzirom na njen jelovnik.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi za to prvo "vojničko" puzanje uzeli ove papučice 89,00kn s poštarinom

http://www.misulice.com/

Makar su joj noge rađe u ustima nego na podu...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jako slatke papucice
    a to tek na jesen, sad mi se i gol znoji

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moj puzi i prljav je i kolena su mu oguljena i stopala iznad prstica.. a puzi i napolju (odvedem ga na "malo cistiji deo parka"
    tu i tamo uleti neto usta. mislim da im nista nece biti, ne mislim o tome. operem ga kad se kupa, ono sto se da oprati jer ima deove koje bi samo fina smirgla oprala (kolena npr.)

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moja je krenula puzat i to ono pravo na koljenima,samo još nema dovoljno snage za duži boravak u tom položaju pa se nakon par koraka spuati na trbuh pa opet krene.
    E sad ja se bojim ako ju stavim na pod da se ne udari prilikom tih pauza.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moj ima 7 mj a puzi od 6 mj.
    uglavnom, nema gdje ga nema, stalno moram paziti na njega, sve stavlja u usta, diže se uz namještaj.
    ne stignem čistiti stalno pod, ali ga pokušavam koliko toliko držati urednim.
    za sada su mu najfinije stvari za žvakanje razne gurtne (od punjača mobitela i sl.)

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naša je cura puzala po doma ali ne i po vani. Pod usisavamo jednom tjedno ali smo ga u tom periodu i meli skoro svaki dan. I nitko ne ide po stanu u cipelama. Svejedno su joj hlačice na koljenima stalno bile sive ali to sam zanemarila jer mislim da čišće od toga nema smisla.
    Bila je zima kad je cura puzala pa nije bila bosa nego sam joj stavljala čarapice s abs-om (u kojima i hoda po kući kad nije bosa).
    Što se tiče stvari po kući, stavili smo lokotiće za djecu gdje smo mogli, preselili smo neke stvari na više pozicije i tako. Svejedno ona uvijek nađe nešto.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj frost prvotno napisa Vidi poruku
    operem ga kad se kupa, ono sto se da oprati jer ima deove koje bi samo fina smirgla oprala (kolena npr.)
    Tako i moj, jučer je puzao po dvorištu i sav se zatrljao, koljena su se tek danas u moru do kraja oprala.

U usta strpa sve što dohvati, ja pometem i prebrišem jednom dnevno i kako mu bude.
    Još nije pojeo muhu ali mi je drago da ste napomenule da se pripremim , šanse naravno postoje!

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

eh. moj osim sto se znoji i vruce mu je, pa ga ja skinem samo u pelenu (a nekad i gologuz ostane neko vrijeme) pa mi takav pocne gmizat okolo...
    eh eh.

ajde vec se nekako i mirim sa tim da je prljav i da ce biti prljav, crvenih i oguljenih koljena i nozica, ali to sto sve zivo trpa u usta i lize - to mi je malo komatozno.
    recimo noge od stolica, kablove, kucista od kompjuetra i takve stvari.
    ribala sam ja to sve, ali ne pada mi na pamet svako malo, pa di bi dosla.

danas je dosao do psece zdjelice (prazne) i odusevljeno gurkao sim tam, trpao ruke u nju pa ih vadio itd... samo sam ga gledala i kad bi se jako problizio vikala "ne u usta".
    on bi se malo zabezeknuo, pa nastavio sa svojim planovima dok ga jednostavno nisam maknula.

sama sam sebi rekla, necu mu puno braniti, dat cu mu sto vise neka vidi, pipa, uzme, nek ide kud hoce, samo neeeeeeee u usta bas svaku stvar s poda al tu nema pomoci nego ogranicit kretanje
    Posljednje uređivanje od argentina : 17.07.2010. at 21:20 Razlog: tipfeler

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo ga zaspao, jer se umorio, bio je u pescaniku i po nekim kamencicima.
    ni okupao se nije, ali ne marim. nikad do sada nije zaspao tako, umorio se.
    nece mu nista biti sto je prljica

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mi ruke peremo više puta na dan, po potrebi, ali ga kupam samo uveče. koljena su mu vidno tamnije boje, to će se teško oprati često mu navlačim soknice jer mu se trgaju noktići dok puza. također sve liže čega god se dohvati.

zabranjene zone - wc, kupatilo, kuhinja, cipele u hodniku, kablovi bilo koje vrste. sve ostalo je na izvol'te

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i mi imamo zabranjene zone, ali kad skuži da je wc bez nadzora, za sekundu je tamo, diže se uz wc i blaženo gleda unutra

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I moja malecka je propuzala neki dan. Kako sam sama s njom većinu vremena, danas smo montirali vrtić-ogradicu metar puta metar, plastičnu, nije se bunila tih par minuta dok je nisam opet primila. Vidjet ćemo sutra koliko će izdržati u njoj dok npr budem kuhala ručak. Danas je bilo dvadesetak puta vraćanja iz kuhinje u sobu.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj sandra14 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi za to prvo "vojničko" puzanje uzeli ove papučice 89,00kn s poštarinom

http://www.misulice.com/

Makar su joj noge rađe u ustima nego na podu...
    Joooj, i mi ih imamo! Mala je i prohodala u njima, odlicne su!
    Mi imamo Lavica Hrabrica, sad joj moramo vece uzeti i mislim da cemo Baloncicu

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

kakvi su to lokotići za djecu i gdje ih ima za kupiti?

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mi smo u klubu puzavaca. Prva mjera zaštite: zatvaranje svih dostupnih utičnica za struju i sklanjanje potencijalno opasnih predmeta. U pravilu im ne branim da se kreću i istražuju, nego im nastojim osigurati sigurnu okolinu. Prihvatljivije mi je skloniti izvan dohvata stvari koje nikako ne bi trebale dirati, nego im cijeli dan biti za petama i vikati: "Ne ovo, ne ono!" Ako baš vidim da su dirale nešto jako prljavo ili da im je koža puna kojekakvih mrvica, prašine itd., operem kritične dijelove ih ili jednostavno obrišem u hodu. Oguljenu kožu i žuljeve za sad nemamo kao ni specijalnu odjeću/obuću. Podove čistim koliko mogu tj. koliko stignem, a primijetila sam da se u zadnje vrijeme puuuno brže zamažu i da, zapravo, nikad nisu onoliko čisti koliko bih ja htjela . Ipak, kad se uhvatim u takvim razmišljanjima, obično se stidljivo javi i glas razuma tek toliko da me podsjeti da sterilni uvjeti nisu ni mogući ni potrebni.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

cure, vidim da ste u puzanju, pa kak da ja svog bebolinca potaknem da propuže? ima 9 mj, još se nije sam posjeo ,a niti bi puzao. ne voli biti potrbuške, ne mogu ga navabit nikakvim igračkama da se pokrene.
    ima 10, 5 kg , ali je i visok,pa ne vjerujem da je pretežak da bi nosio svoju težinu na rukicama?
    jako je znatiželjan i sve bi dotaknuo ali ne da mu se doći do stvari koje želi,već udari u plač. svi govore da je lijen i nagovaraju me na hodalicu, a ja ne bi na taj način poticala njegovu aktivnost, s tim više što se još nije ni samostalno posjeo. učim ga, stalno smo na podu, ali neće i gotovo

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mislim da je najbolji način poticanja puzanja mamljenje igračkama, ali nemoj mu staviti igračku daleko, tek malo van dohvata ruke
    vjerojatno će prvo puzati po vojnički
    mi imamo 9,5mj i još uvijek pužemo po vojnički i redovito se njišemo u četveronožnom položaju

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mimi3 prvotno napisa Vidi poruku
    cure, vidim da ste u puzanju, pa kak da ja svog bebolinca potaknem da propuže? ima 9 mj, još se nije sam posjeo ,a niti bi puzao. ne voli biti potrbuške, ne mogu ga navabit nikakvim igračkama da se pokrene.
    ima 10, 5 kg , ali je i visok,pa ne vjerujem da je pretežak da bi nosio svoju težinu na rukicama?
    jako je znatiželjan i sve bi dotaknuo ali ne da mu se doći do stvari koje želi,već udari u plač. svi govore da je lijen i nagovaraju me na hodalicu, a ja ne bi na taj način poticala njegovu aktivnost, s tim više što se još nije ni samostalno posjeo. učim ga, stalno smo na podu, ali neće i gotovo
    Mislim da će ti hodalica još više pogoršati situaciju, stvarno ima dosta mana a ljudi nisu upoznati.
    Ako je inače sve ok, počet će pomalo. Neka ga na podu, time se najbolje vježba.
    Moj je gmizao i samo odjednom je krenuo, sad ga doslovno lovim okolo.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

I moja je gmizala i jedne večeri s 11 mjeseci, samo se digla na koljena i jurnula kao da to radi mjesecima.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

imaš u knjizi "godine prve..." nekoliko vježbica koje možeš sama raditi kod kuće

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bijelko, ne treba se brinuti ako ne puže, neka djeca pužu, neka ne. Moja starija nije nikada ni puznula - počela tek daleko nakon što je prohodala.
    Ne moram ni reći da sam bila luda od brige što ne puže, ali pedijatri rekli da je to normalno. I sjedila je i okretala se i plazila i svašta, ali nikako da pripuže za stvarno.
    I onda je s 11 mjeseci prohodala. I nije znala spretno pasti, kao djeca koja su puzala, nego ZVIZ ko hrast. Ali i ta je faza prošla, naučila i padaati i dizati se i puzati, i eno je sad pravi mali sportaš!

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj natilalimaci prvotno napisa Vidi poruku
    Bijelko, ne treba se brinuti ako ne puže, neka djeca pužu, neka ne. Moja starija nije nikada ni puznula - počela tek daleko nakon što je prohodala.
    Ne moram ni reći da sam bila luda od brige što ne puže, ali pedijatri rekli da je to normalno. I sjedila je i okretala se i plazila i svašta, ali nikako da pripuže za stvarno.
    I onda je s 11 mjeseci prohodala. I nije znala spretno pasti, kao djeca koja su puzala, nego ZVIZ ko hrast. Ali i ta je faza prošla, naučila i padaati i dizati se i puzati, i eno je sad pravi mali sportaš!
    Ma naravno, moji nećaci također nikad nisu puzali. Djeca su različita, bitno je da je sve u redu s motorikom a nahodat će se (ili napuzat) već.
    Meni je recimo puno lakše otkako je puno na podu, prije se puno više nosao, sad se valjamo po podu.

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Prvi sin je puzao i nije ništa stavljao u usta, dok je drugi stalno kupio neko smeće po podu (ne mogu vjerovati da je tako mali usavršavao hvat pincete). Nisu bili ništa ekstra bolesni. Ruke peremo prije jela ili ako su baš jako prljave.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Mi smo za sad ogradili veći dio dnevne i tu poslagali puzzle, iako, naravno, već pokazuje silnu želju da krene dalje. Mene zanima koliko često perete parkete/pločice i s čim? Prebrisujem puzzle vlažnim maramicama za dezinfekciju. Ispravite me ako griješim.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Aiko prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo za sad ogradili veći dio dnevne i tu poslagali puzzle, iako, naravno, već pokazuje silnu želju da krene dalje. Mene zanima koliko često perete parkete/pločice i s čim? Prebrisujem puzzle vlažnim maramicama za dezinfekciju. Ispravite me ako griješim.
    moja je prvo bila na baby gymu i dekici (puzzle sam makla jer ih je stalno grizla pa me bilo strah da ne otkine komadić), pa je puzala samo po dnevnoj sobi, pa po spavaćoj i dnevnoj, pa je skužila da ostatak kuće, a u zadnje vrijeme plače pred vratima od balkona jer hoće na balkon (na koji ju pustim samo kad nije osunčan), čim se otvore ulazna vrata juri puzeći ne bi li vidjela što ima iza vrata...super mi je kako šire svoj mali svijet

ja se bojim prat pod s deterđentima jer ga moja mrvica malo lizne s vremena na vrijeme pa perem vručom vodom i octom svako malo

a puštate li vi dijete da puže npr. po dvorištu? ja bih ju stavila na deku pa da malo vidi i vani što ima kad ju toliko veseli otkrivanje novih prostora

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i moj limač ima 9 mjeseci i nešto preko 10 kg, puže po vojnički već neko vrijeme,ali se tek danas sam posjeo.
    Četveronoške se ljulja isto tako već neko vrijeme,ali ne kreće se u tom položaju. Uredno se, nakon takve vježbe,strovali na pod i juriš u gmizanje!
    unatrag nekih desetak dana ustaje uz naslon kauča da dohvati igračke,ali ga uporno spuštamo jer se oslanja na bridove stopala i na prstiće. ima vremena za stajanje.
    to se zna događati(to oslanjanje na prstiće i bridove) i pri upotrebi hodalice pa smo bez pardona odbili ponude baka i deda da mu je kupe. hodat će kad za to bude spreman.
    pokušaj ga staviti na krevet umjesto na pod, mekši je,a možda se uspije pomaknuti držeći se za plahtu.možda uspije i za početak, privući igračku zajedno s pokrivačem k sebi,pa se neće toliko ljutiti.
    Ne brini i ne žuri, krenut će on uskoro. A onda ga nećeš moći ni uloviti

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nikako ne bih željela stvarati paniku, ali moja A. zbog iste situacije već 2 mjeseca ide na vježbe. Ustanovljeno je da je kod poroda, koji je btw. trajao svega 3,5 sata, došlo do krvarenja te da je to moju kći usporilo kod motoričkog razvoja. Kao što je Mimi 3 napisala, nije ni moja kći željela biti na trbuhu, uvijek bi počela plakati. Nažalost, naš pedijatar nije na vrijeme uočio da je riječ o blagom hipertonusu pa smo dosta kasno krenuli na vježbe. A. se još uvijek nije posjela samostalno, ali se vidi veliki napredak. Zato Mimi3 pokušaj tražiti uputnicu za fizijatra, tek toliko da vidiš da li je možda nešto drugo posrijedi.Uostalom, fizioterapeuti bi ti pokazali mnoštvo vježbica koje bi mogla raditi s djetetom, a da se maleni ne bi plakao već bi zainteresirano posezao za igračkama.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi se posjedamo bez problema, ali vojnički puemo tj. samo lijeva noga nam izgleda kao ranjena..desnu savija...i neće na sve 4...samo gmizanje...digne se na sve 4 malo se ljulja i onda opet na škembu i plaženje...
    e kad mogu maloj frodo papučice staviti u upotrebu?
    još ne pretpostavljam

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

[QUOTE=tina55;1675590

a puštate li vi dijete da puže npr. po dvorištu? ja bih ju stavila na deku pa da malo vidi i vani što ima kad ju toliko veseli otkrivanje novih prostora[/QUOTE]

Moji su puzali svugdje, i po travi i terasi... i crkvi i tuđim kućama...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja svoju zasad puštam da puže samo po našoj kući u kojoj stalno usisavam i perem pod
    ali kad vidim kako otkriva svijet puzajući, čini mi se normalnim da ju pustim da puže i po vani, mislim da bi to bilo super za razvoj svakog djeteta
    ali okolina mi se zgraža kad kažem da bi ju pustila da puže svuda (ok, ne baš svuda, ali tamo gdje mi se čini dovoljno čistim...da, npr. naš vrt) i dobivam komentare da je to ludo, da bi si zderala rukice...

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno Malo opustenije

Citiraj srecica prvotno napisa Vidi poruku
    Nece. Moja je puzala svugdje, ali doslovno svugdje, u parku, na travnjaku, u shoping centru, gdje god bi joj se pruzila prilika, kad bih je digla obrisala bih joj rukice vlaznom maramicom i sve pet. I nikad zaista nije imala ogrebotine ili tako nesto, masnice na koljenima je dobila puno kasnije kad je pocela trcati. Tako da ne moras brinuti, problem je jedino opustiti se i zaboraviti 'kontrolirane uvjete'
    Slazem se, i nas mali je sve polizao sto se polizati moze i puzao svuda i tako radimo i dalje, jednostavno opustis se i shvatis da je bolje ne drzati bebu pod staklenim zvonom.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Hhahahaha, evo nasmijali se ja i muzic, i nas sin je tako negdje, a tek ima 8mj i pol, sto ce bit kasnije... hihihih

Citiraj frost prvotno napisa Vidi poruku
    moj puzi i prljav je i kolena su mu oguljena i stopala iznad prstica.. a puzi i napolju (odvedem ga na "malo cistiji deo parka"
    tu i tamo uleti neto usta. mislim da im nista nece biti, ne mislim o tome. operem ga kad se kupa, ono sto se da oprati jer ima deove koje bi samo fina smirgla oprala (kolena npr.)

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Starija nije puzala, nego samo prohodala. A mrvičak puže od 6 mjeseca i uživa toliko u tome da je to super
    Super su mi ove mišulice i odmah sam naručila jedne brum brum
    mi imamo veliki dnevni boravak bez tepiha i ja u pravilu jednom dnevno obrišem pod najobičnijom vodom na onom plastičnom držaču na koji natakneš onu mop krpu s resama koja skupi i prašinu i opere..brzo i efikasno, imam ih pet i samo ubacujem u mašinu zmazanu

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    I moja malecka je propuzala neki dan. Kako sam sama s njom većinu vremena, danas smo montirali vrtić-ogradicu metar puta metar, plastičnu, nije se bunila tih par minuta dok je nisam opet primila. Vidjet ćemo sutra koliko će izdržati u njoj dok npr budem kuhala ručak.
    he he da te "utješim" ne bu dugo. naša je u tom vrtiću od prvog dana rođenja. može se podesiti na 3 nivoa, sad je na najdonjem jer se počela dizati za ogradicu. uglavnom je krevetić bio samo za noćno spavanje, preko dana je uvijek bila u vrtiću tako da ga dobro pozna i voli biti u njemu. u njemu se prvi puta počela okretati, promatrati igračke, mobile, hvatati stvari, sabirati prve doživljaje, međutim otkada je propuzala nema šanse više biti u njemu, stalno traži biti na podu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •