Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: ožiljci (rupice) od kozica

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno ožiljci (rupice) od kozica

s 4.5 mj. I je preboljela kozice. Bila je jako osuta, naročito po licu, vlastištu i u pelenskom području. izgledalo je jezivo i teško je podnosila svrab i temperaturu. danas, nakon mjesec dana još je uvijek na mjestima krastica promijenjena boja kože (crvenkaste fleke), a na nekim mjestima po licu, glavi i tijelu ostale su prilično duboke rupice. kakva su vaša iskustva, hoće li rupice ostati, mogu li što učiniti da ne ostanu?
    tenks!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj habibi prvotno napisa Vidi poruku
    s 4.5 mj. I je preboljela kozice. Bila je jako osuta, naročito po licu, vlastištu i u pelenskom području. izgledalo je jezivo i teško je podnosila svrab i temperaturu. danas, nakon mjesec dana još je uvijek na mjestima krastica promijenjena boja kože (crvenkaste fleke), a na nekim mjestima po licu, glavi i tijelu ostale su prilično duboke rupice. kakva su vaša iskustva, hoće li rupice ostati, mogu li što učiniti da ne ostanu?
    tenks!
    Moj mlađi je imao kozice u dobi od godinu i pol. Ostale su mu rupice na 2-3 mjesta po licu. Nakon neke 2 godine (ne znam više točno) nije se to više primjećivalo. Dok je koža mekana, to se jako vidi, kasnije kako dijete raste to se smanjuje samo od sebe. Ovisi i koliko je debela koža / duboka rupica. Sjećam se da sam dugo brinula (jer te rupe su bile crvenkaste) ali je prošlo. Danas (9 godina) nema ništa. Vjerojatno ne bih uspjela naći ta mjesta gdje je imao rupice.

Inače, za ožiljke (obične, ove od kozica nisam probala mazati) je navodno dobra krema s kakao maslacem. Nadam se da ćeš dobiti još savjeta. Ja sam te samo htjela utješiti.

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala, peterlin...ne mislim da su rupice smak svijeta, ali hvala na utješnim riječima. btw, frendica me ovak tješila: "išla bu na dermoabraziju kad naraste, pa kaj!?"
    Posljednje uređivanje od habibi : 16.07.2010. at 18:36

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj M je s godinu i 3 mj. pokupio kozice od starijeg brata. I imao ih je prestrašno puno. Ostali su mu neki ožiljci, a jedna rupica na nosu je posebna. Uopće ne nestaje niti se smanjuje. Ali mi ju više ni ne zamjećujemo. Mislim da će mu tu biti cijeli život, ali baš će biti markantan frajer kad poraste s tom rupicom(to mi mantramo).

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Lena je imala kozice sa dva mjeseca. Srednje puno - ne baš par, ne baš cijela osuta. Ali po licu dosta, između prstiju na ruci recimo. Sa dva mjeseca se nije znala ni počešati ukoliko ju je i svrbelo. A nije ostavljala dojam da je nešto jako smeta.
    Danas ima tri i pol godine i ima ožiljke na par mjesta : na obrazu ( ne rupica, ne crvenilo, ali ožiljak - promjena na koži), na ušnoj resici, između prstiju na ruci .....
    Ništa se ne smanjuje, ništa se ne mijenja.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mališa je pred 15 mjeseci imao kozice i to jako gadno
    po trbušiću i leđima mu se još vidi nekoliko flekica, a niti jednu nije otrgnuo

pomalo, proći će

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

prosle godine smo imali identičnu situaciju.curka je od starijeg brata dobila kozice u dobi od 4,5 mjeseci.
    kozica je bilo jakooo puno i bile su velike.iako se nije češala ni grebala ostali su ožiljci.
    pedijatrica mi je sama napomenula kad ih je vidjela da mogu potrajati i do 2 god i da bi onda trebali izbljediti.
    danas ima 16 mj,oziljci su jos uvijek tu.nije to nesto strasno,ali kad se zagledas vidljivi su.ima ih par na trbuhu,rukicama i cak dva na licu.
    ja čekam da prođu

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

prošla su 3 mjeseca od kozica i 2 otkad sam započela temu pa da vas izvjestim...rupice se i dalje vide, ali znatno manje otkad nema crvenila ožiljaka. sad ih samo ja primjećujem i to jer znam gdje su...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Svojih nekoliko rupica na licu ponosno nosim skoro 20 godina.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

u Kemigu sam vidjela preparat na bazi et.ulja za ožiljke ali moraju biti svježi. pitaj njih.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Svojih nekoliko rupica na licu ponosno nosim skoro 20 godina.
    x

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •