Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 108

Tema: Dijete golo na plaži da ili ne?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

baš am neki dan s frendicom razgovarala o tome, došle smo do zaključka da se skoro svaka klinka na ovaj ili onaju način srela sa nekim pedofilom u svom djetinjstvu. sjećam se u zg imala sam 12 godina i išla iz škole, ono u po bijela dana zaustavi mene tip i pita za neku ulicu i hop ruke u gače. po ulici auti gore dole. instantno sam se okrenula i dala petama vjetra koliko me noge nose. a sjećam se jednom na bazeni, imala sam jedno 7 ili 8 godina i bila u badiću i klompicama i neki tip me valjda odmjeravao, a moja starka ni pet ni šest stvorila se kod njega i zviznula mu čušku. tata nije bio s nama taj dana, samo baka i mama. tak da ono...pedofila je bilo uvijek i uvijek će ih biti.

mojo frendici se isto slična stvar dogodila tu u de i jednoj njenoj poznanici i još par cura koje znamo.

a što se tiče kupanja golača na plažama klinaca dok su još praktički bebe, ne znam, ja ću to dopustiti i naravno baciti oko sokolovo uokolo sebe, pa ako nešto primjetim, mislim da će mm prije biti do njega nego što ja išta još i pomislim. a nedaj bože da uhvati nekoga da nas slika...

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    možda tebi , ali ni jednoj curičkici nije to počelo rasti s cca 2-4 godine, a već sve imaju uredno grudnjake u toj dobi!
    meni su jednostavno preslatke u toj dobi u dvodjelnom kupačem, mi smo ga isto kupili na obožavanu Doru i baš mi je bila slatka u tome ali smo dosta brzo odustali od tog gornjeg dijela pošto sam zaključila da za njim nema potrebe dok su gaćice obavezne

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja razumem da nekome smeta zaseravanje i zapisavanje plaze, i meni to smeta. Ali mi ne smetaju gola deca, bilo koje dobi. Smetaju mi roditelji koji se prave da njihov potomak ne zaserava plazu.
    Moje dete je golo. I jedva smo je ubedili da piski u moru, inace smo morali da je iznosimo i nosimo u najblize grmlje.
    Ako joj se na plazi kaki, kaki u kanticu
    jelenaO i meni su odvratni i lolitasti ti gornji delovi za male devojcice. Ali moja trogodisnjakinja ih ponekad nosi. Zasto? Zato sto nisam uspela da nadjem lepe kupace gacice bez gornjeg dela. I htela sam taj gornji da bacim, ali ona je videla i odlepila za njim. Par dana ga je nosila po kuci, cak u njemu i spavala.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moje imaju kupaće i grudnjak - nisam im to ja izabrala, nego one žele biti kao velike i stavit nešto na cice.
    isto kao što si nalakiraju nokte ili namažu usta.
    nisam ja bolesna mama koja to na njih stavlja jer mi je lijepo, nego se one igraju da su velike.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

grudnjake???? možda ipak pričamo o topićima?? Ali svejedno ako djete hoće i jednodjelni i dvodjelni (sa topićem) ok mi je vidjet- možda se bojimo previše za djecu (ja sam od onih-bruge nikad dovoljno) ili nam princeze već imaju vlastiti ukus pa si biraju same što će odjenut- moja da -ima 19mj a kak neće onda 3-4 godišnjakinje???

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ovo je trebalo ić s citatom, prepoznat će se teta

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    i moje imaju kupaće i grudnjak - nisam im to ja izabrala, nego one žele biti kao velike i stavit nešto na cice.
    isto kao što si nalakiraju nokte ili namažu usta.
    nisam ja bolesna mama koja to na njih stavlja jer mi je lijepo, nego se one igraju da su velike.
    eeeeeeeeeeeeee o tome vam pričam
    Posljednje uređivanje od kaina : 16.07.2010. at 20:12

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja nosi ponekad gornji (kad je ne uspijem ubjediti da joj nije potrban)... Sa 3 godine itekako znaju šta žele, a s obzirom da po pravilu dozvolim sve što je odraz njene volje i odluke (ukoliko ne šteti njoj ili drugima) onda je pustim i da ima gornji dio kad insistira...

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Obavezno gaćice, ali isključivo radi higijene. Jedino što mi sa sobom na plažu nosimo i onaj bazenčić u kojem je stavimo da se poigra i spava i onda je gola ili u peleni, da ne bi pravila nered okolo.
    Pedofili su mi gadljivi i strah me je, ali nisam primijetila da ju je itko slikao. Slike s plaže stavljam na FB, ali uz najveću razinu privatnosti - samo i isključivo za prijatelje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Baš sam se neki dan sjetila ovog topica (i drugih takvih, koji se pojave svako ljeto) kad je curica došla na plažu u gaćicama, malo čučnula i popiškila se po pijesku - kroz gaćice

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam, ukratko, protiv golotinje djece, po plažama i uopšte.
    intimni dijelovi su intimni bez obzira na uzrast.
    kad budu dovoljno veliki da sami odlučuju o sebi nek rade šta ih volja, sad dok ja odlučujem za njih, ja sam rekla NE gologuzičarenju po plažama
    kupaće gaće su obavezne

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da psihlozi kažu da je dijete svjesno različitih spolova negdje oko 4 godine. Ukoliko moje dijete izrazi želju da ima kupaći, naročito oko 4. godine i kasnije (što stariji i jest) oblačim mu ga. Ali se isto tako presvlačimo na plaži bez pokrivanja. Misim dijete, ne ja.
    OT On neće izričito ni ženske igračke, u vrtiću ide uvijek u muški wc, tamo je baš utvrdio razliku muško7žensko. Mislim da nije potrebno da ga u nečem takvom sputavam. On je muško i spada da zna razliku, shodno svojoj dobi

Mlađi odbija kupaći, al kako smo bili po gradskim plažama koje su sve, samo ne čiste, nije mi se dalo da je gol. Inače bi bio.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su narasle s 10, a gornji dio kupaceg sam pocela nostiti s nekih 15, i tad bi ga skinula cim bi se smocio. Uopce me nije bilo briga. I moji su decki goli po plazi dok ne zatraze kupace gace.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

većinom gol - ne vidim razloga zašto ne bi bio, ne kaki i ne piški po plaži.
    meni ne plaži smetaju isključivo oni koji ostavljaju smeće za sobom, za ostale me nije briga.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moja L. ima 14 mjeseci naravno da je gola na plaži (osim ako sjedi po pijesku ili nekom nečistom terenu) ne pada mi na pamet da joj oblačim gaćice,neka dijete slobodno i nesputano uživa (i ja bih najradije bila gola da mogu ha,ha....ipak nismo na takvim plažama).Ipak tu i tamo joj stavim pelenu kad mislim da bi joj se moglo piškiti (vani dosad nikad nije kakila, mislim vani na moru dok je gola).

A što se tiče pedofila, biti oprezan i svjestan problematike da, biti opterećen i opsjednut tim problemom ne, ne bih mogla živjeti takav život, pa kad bi razmatrali kolika je vjerojatnost da će nekog auto pregaziti ne bi ni izlazili na ulicu, živjeti u/sa strahovima nije opcija za mene. i ne bih htjela ni djetetu prenijeti te strahove, opreznost da ali opterećenost nikad, voljela bih da ima lakoću postojanja u životu ali odoh ja sad u filozofske vode..

svima pozdrav s Brača

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

inače kao dijete ja sam bila ta ,kaže mama, koja je uvijek skidala gaćice kad bi mi ih stavili,a MM je uvijek tražio gaćice kad je bio gol, takvi smo i danas opstali, ja nesputana i volim stanje "biti gol",a MM se stalno nešto skriva npr.dok se presvači čak i u kući voli svoj mir dok je gol, osim naravno dok smo jel te u ljubavnom zanosu.

vrlo često i roditelji prenesu na djecu svoje stavove vezane uz golotinju al neka djeca su jednostavno drugačija od roditelja i žele ili ne žele biti goli, mislim da treba poslušati dijete, ne nametati mu ništa.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam za jedno veliko NE za golo dijete na plaži i to iz dva meni dovoljna razloga. Prvi, previše ne nečisto, samo jedan primjer, ondje gdje bi moje dijete sjelo, večer prije se piški pas.
    Drugi i meni najvažniji jesu pedofili, kojih zaista ima, prije par dana je jedna gospođa napravila scenu na plaži, udarila štapom od suncobrana u njegov fotoaparat, koji je on na brzinu zgrabio s poda i otrčao.
    Ako već netko tako bolestan treba imati slike mog djeteta onda neka bar ne budu gole Užas, mrzim o tome uopće promišljati.
    A golotinja kao golotinja mi ne smeta, da nema te dvije stvari, zaista mi ne bi smetalo.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa nije grudnjak nego bikini...
    moje cure, 6 i 8 g vec par godina nose dvodjelni kupaci jer im se svidja, i takav si htjele, jer sve zene nose dvodijelne i to im je guba...
    kakva je steta u tome?
    cemu praviti problema tamo gdje ih nema?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pepita al ne kupamo se svi na gradskim plažama... nije svugdje nečisto...a za pedofile sam svoje već rekla...

drago mi te je opet malo čut...jel laura počela malo više papat? kako ti, dragi? hoćemo na pp?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Došla sam samo da vidim ima li što novo o tom zakonu...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kupamo se u divljini... oko nas ima i golih i onih u kostimima. Nikad nisam primijetila da nas je netko i gledao (osim zbog psa, ako im je smetao), a kamoli slikao djecu. Kupaju se goli, dok ne zatraze drugacije (cura, 9 god. se na gradskim plazama kupa u dvod. kostimu).

BTW, nas pas nikad ne pisa na plazi. Uvijek ode na travu, uz stazu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakvom crnom zakonu?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvom crnom zakonu?
    iz prvog posta dalo se naslutiti da je doonesen neki novi zakon po kojem bi bilo kažnjivo držati djecu bez gaća na plaži...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo ovo je taj topic
    http://www.trudnoca.net/forum/viewto...lit=pla%C5%BEa

I jedna cura je izdvojila nešto iz tog "zakona"

Evo izdvojeno iz Pravilnika o sigurnosti na uređenim kupalištima (koji je btw poništen jedva tjedan dana od donošenja još prije 5 godina), a to se odnosilo na:

Članak 2.

Pod uređenim kupalištem (u daljem tekstu kupališta) smatraju se unutarnji i vanjski bazeni, prirodna kupališta – plaže, uz obalu, mora, jezera i rijeka, koja imaju vlasnika odnosno upravu, opremu i uređaje te izgrađene prateće objekte, a namijenjena su za kupanje.

Uređena kupališta trebaju imati opremu, izgrađene i u funkciji sve prateće objekte kao i adekvatnu službu sigurnosti i zaštite. Namijenjena su za kupanje, športsko i rekreativno plivanje, obuku plivanja, skakanje u vodu, vaterpolo, rehabilitacijske aktivnosti te druge aktivnosti na vodi i u vodi.

Članak 6.

Pod tehničkim uređenjem kupališta i stvaranjem uvjeta za njihovo sigurno korištenje smatra se:

– prethodno tehničko uređenje i tekuće održavanje kupališta

postavljanje oznaka zabrane, upozorenja i obavijesti

– osiguravanje službe spašavanja i pružanja prve pomoći

– osiguravanje sustava veza na kupalištu i veza sa zdravstvenom ustanovom i službom unutarnjih poslova.

Članak 3.

Ovaj pravilnik ne odnosi se na neuređena kupališta koja nisu obuhvaćena člankom 2. stavkom 1. (primjerice prirodne plaže na moru, rijekama, jezerima).

Članak 39.

Kupač ne smije:

– konzumirati hranu i piće na užem prostoru uređenog kupališta

– kupati se u alkoholiziranom stanju, pod utjecajem droge i sl.

– kupati se u neprimjerenom kupaćem kostimu

– kupati se ako ima otvorenu ranu, poveze, kožnu bolest i slič*no

– obavljati nuždu prilikom kupanja

– ometati druge kupače izazivanjem svađe i tuče

– ometati službeni razglas korištenjem preglasnih vlastitih uređaja

– namjerno ili zbog nemara prljati i zagađivati vodu i druge površine na kupalištu

– koristiti kupališne uređaje, koje zbog svojeg plivačkog znanja ne može koristiti a da ne ugrožava svoje zdravlje ili život

– koristiti opremu i objekte na kupalištu suprotno predviđenoj namjeni ili tako da ugrožava sebe ili druge kupače

– udaljiti se od obale više od 100 m na moru, 100 m na stajaćim vodama i 30 m na tekućim vodama.

Članak 40.

Zbog zdravlja kupača na kupalištu drugi kupači trebaju poštovati sljedeća pravila:

– prije ulaska u bazenski prostor obvezni su dezinficirati noge i otuširati se

– djeca do 3. godine starosti moraju u bazenu obvezno upotrebljavati kupaće gaćice ili pelene za kupanje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pod uređenim kupalištem (u daljem tekstu kupališta) smatraju se unutarnji i vanjski bazeni, prirodna kupališta – plaže, uz obalu, mora, jezera i rijeka, koja imaju vlasnika odnosno upravu, opremu i uređaje te izgrađene prateće objekte, a namijenjena su za kupanje.
    ok, nijedna plaža na koju mi idemo po ovoj definiciji nije uređena.
    dakle nitko me neće uhapsiti jer su mi djeca gola.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja odahnula

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

[QUOTE=fgm1236;1667889]Evo ovo je taj topic
    http://www.trudnoca.net/forum/viewto...lit=pla%C5%BEa

I jedna cura je izdvojila nešto iz tog "zakona"

Evo izdvojeno iz Pravilnika o sigurnosti na uređenim kupalištima (koji je btw poništen jedva tjedan dana od donošenja još prije 5 godina)....[/QUOTE]

mislim da je bitno ovo što je podebljano, znači zakon je poništen

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Eto vidiš ja to nisam ni uočila

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ali se barem povela zanimljiva diskusija

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

...o kakanju na plaži i može li se to spriječiti kupaćim gaćama

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E da zaboravih ja da vas većina ljetuje na finim plažama bez puno ljudi
    Mi smo u Splitu na dvije najatraktivnije plaže pa ne možemo zaobići punoooooo ljudi.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    ali se barem povela zanimljiva diskusija

Inače evo moja M se baš popiškila na meni tj. na našem ručniku pa sam se baš pitala kako bi bilo sa gaćicama mislim isto jer ipak je to tekućina ali meni to nije smetalo!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kakanje i ne kakanje nije bila prvotna tema ali se očito kod male dijece sve svodi na to hi hi

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ne volim da mi dijete golo sjedi na plaži na kojoj je dan ranije vjerojatno nektko urinirao,kenjao,povraćao ili ostavio kakvu iglu,upotrijebljeni kondom... (a što je uobičajena praksa na našim uređenim/napučenijim plažama).

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Moji nose kupaće ili pelene.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mene osobno ne veseli pretjerano golišanje oko sebe osim ako sam na nudističkoj (nije da me tad "veseli" samo ga toleriram jer je to takvo mjesto). Možda se radi o opreznosti tete iz vrtića koja je čula svakakve priče pa mi je to s vremenom postalo gotovo odbojno, bez obzira kolika velika plaža bila, jesu li to Bačvice ili uvalica s 10 ljudi.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo bili smo neki dan na plaži, ja sam uzela više komada gačica, a mali na kraju bio večinom gol (dobro, uglavnom je imao gore kratku majicu ili ogrtač, jer je bilo dosta hladno).
    Bili smo na plaži skoro pa sami.
    NE piša i ne kaka na plaži.
    Mi imamo za kakanje u hitnim slučajevima razrađenu taktiku. Uzmem čvrstu vrečicu, zafrknem ju, držim ga i on se u nju pokaka, nakon toga vrečicu zavežem zajedno s papirima s kojima smo obrisali guzu i nosim ju sa sobom nazad.
    Funkcionira odlično, ne smrdi, jer je zatvoreno. Tako je i kakao na plaži, odnosno u šumarku iznad plaže.

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

oblačim mu kupaće gaćice jer ne volim da hoda gol po plaži, makar se par puta okupao gol u moru

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

M. je u moru u gaćicama do prvog pišanja. Onda ih skine i popiški se u more, onako da svi živi vide i nakon toga neće obući iste gaćice jer su mokre.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi imamo kupaći- i samo gaćice i jedan dvodijelni. Što od toga nosi na plaži, ovisi o raspoloženju (njezinom). Najčešće gaćice, a onda ih nakon nekog vremena skine ''da se i guza sunča''.

Taj ''grudnjak'' od dvodijelnog nije nikad na plaži obukla, ali je ponekad uhvati da ga nosi po doma, ispod robe- da ima grudnjak kao mama. :D

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

naravno da je gol.
    i ja sam gola.
    gadi mi se kupaći kostim, kad se suši na meni, fuj , ogavno.
    ne bih to ni svom djetetu priuštila.

nudist sam od svoje 16e godine. odlazim na zabačene plaže.

i tako sam i ove godine bila s mužem i djetetom.
    ja i mali smo bili goli a muž ipak nije jer to nije njegov stil.

al zato smo nas dvoje uživali i pustili da nam se guze fino luftaju.
    to mi je barem par dana u godini ono da smo manje više potpuno prirodni pa se kupamo goli i ne peremo se niti sapunom niti šamponom nego samo u moru.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Death-of-Arth biti nudista bi bilo idealno u idealnom svijetu, ali naš svijet je previše pokvaren i jadan.
    Zabačene plaže je malo teže naći u nas hrvata, a kada se spomene nudizam odmah se sjetim jedne neugodne scene iz djetinjstva kada sam kao curica slučajno zalutala na nudističku plažu sa prijateljem gdje smo nevino skakali sa stjene u more da bi me tamo neki starkelja uhvatio pod morem i počeo pipati brrrrrrrrrrrrrr

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Death-of-Arth biti nudista bi bilo idealno u idealnom svijetu, ali naš svijet je previše pokvaren i jadan.
    Zabačene plaže je malo teže naći u nas hrvata, a kada se spomene nudizam odmah se sjetim jedne neugodne scene iz djetinjstva kada sam kao curica slučajno zalutala na nudističku plažu sa prijateljem gdje smo nevino skakali sa stjene u more da bi me tamo neki starkelja uhvatio pod morem i počeo pipati brrrrrrrrrrrrrr
    sory. ali ovo što pričaš nema veze sa nudizmom nego sa perverznim pedofilom.
    i mislim da je pomalo ružno nudiste svrstavati u isti koš.
    tipa, sad si ti došla na nudističku plažu gdje je nužno leglo pedofila.
    što je dakako jedna velika greška.
    mogao te je bilo tko bilo kad i bilo gdje uhvatiti pipkati.
    sigurno to nije činio zato jer je nudist.

i baš mene briga šta tko okolo naokolo gleda i u što gleda.
    može ti netko u parku isto tako zapikirati dijete i zamišljati ga doma dok obavlja neke izopačene radnje.
    i što ti tu možeš?
    apsolutno ništa.
    dok mi nitko ne dira dijete direktno, uopće me se ne tiče.
    jer na to ne mogu utjecati, a da se non stop nerviram oko toga stoji li netko iza drveta da ga fotografira...nema šanse.
    zaslužujem ljepši život od toga.

da mi netko takne dijete na takav ogavan način...ah...to je već druga priča i mislim da bi tu krv naveliko šikljala.

pedofilija mi se gadi.
    ali da se bojim pedofila, ne, ne bojim se.
    dok na svoje dijete pazim i motrim, nije me strah pedofila.

a i mislim da ju ljudi pretjerano banaliziraju.
    tipa, svi zamišljaju neke stričeke koji ti dođu na plažu i fotografiraju djecu.
    čisti debilizam.
    istina je puno gora.
    najčešće se pedofilija javlja unutar obiteljskih veza, šire rodbine ili užeg kruga prijatelja.
    što meni može neki pedofil na plaži?
    oteti dijete iz ruku?
    teško, jer bih mu te ruke vjerojatno zubima odgrizla.
    ali netko u koga naprimjer imaš povjerenja a ne znaš za njegove mračne tajne...netko s kim se družiš godinama...
    zamisli da mu ostaviš dijete na čuvanje. i saznaš za neke gadosti tek 10-15 godina poslije?...
    i di je onda opasnost veća?
    na jednoj plaži ili na obiteljskom ručku?

tako da ono, argumenti protiv nudizma su definitivno loši.

više me brine na koji način mokar kupaći kostim utječe na ženske jajnike.
    pozitivno sigurno ne.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisam nudist, ali što se ostalog tiče moram potpisati DoA u poslijednjem postu.
    Moj se susret s pedofilom dogodio na jednom sasvim drugom (javnom) mjestu (srećom, nije bio netko iz obiteljskog kruga) i ja sam bila potpuno odjevena.
    Djecu od pedofila nimalo ne štite kupaće gaćice, nego nadzor roditelja (i kasnije edukacija).

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i moj je isto gol na plaž (3).
    kupaći ima, ali ga uvijek skida pred ulazak u more...
    ne bojim se bolešćina, jer baš se kupamo s jednom dr, koja bude s unukom istih godina kao što je i moj maleni i ona sama kaže da ne trebamo oko toga strahovat. kaže, sunce toliko upeće ono kamenje, žalo, ploče na plaži da na toj temperaturi jednostavno ne mogu preživjeti nikakve opasnosti.

inače, kupamo se na plaži pored koje je odmah i jedan mali dječji parkić s pješčanikom, no tamo ga ne puštam gologuzog..

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

DoA samo izvoli biti gola na plaži sa dijeteom , to je tvoj izbor i tvoj naćin života, ja sam iznjela svoje iskustvo i svoje mišljenje i nemojmo generalizirati pošto ja nisam napisala da su svi nudisti pedofili ali ja sam imala nesreću da naletim baš na takvoga

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    pedofilu nije nužno da je dijete golo, njih uzbuđuju djeca, bila ona gola ili obučena. to što dijete ima kupaće gaće, ne znači da više nije zanimljivo pedofilu ili da ga zato neće fotkati. tako da mi je kupanje u gaćama samo zbog pedofila skroz besmisleno.
    slazem se, lutonjice... dapace, ima puno laksih nacina za doci do slika gole djecice od fotkanja po plazama. na zalost... strahota...

kad malo bolje razmislim... zar se ne svodi ovo (ako se izuzme gnjusan kontekst pedofilije, naravno) na isti problem kao i dojenje u javnosti? je li doista doslo vrijeme kada se sramimo svega sto je prirodno i zatvaramo elementarne ljudske postupke u cetiri zida?

ispravite me, molim, ako se varam...

usput, moja se princeza kupa gola jer je tako sama odlucila, odnosno zato jer se iste sekunde kad su se gacice smocile htjela presvlacit u nove, suhe

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kupa se u gacicama, a za suncanje je gol, tako mu pase, a meni ne smeta.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj mlađi ne želi kupaće gaće ni pod razno. Stalno ih skida. Jer su mu stalno mokre, a mijenjamo 4 komada neprestano. On u roku 5 minuta ih smoči i opet se skine gol. Najsmješnija scena je kad hoda sa sunčanim naočalama, plastičnim pištoljem u ruci i gologuz.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citao sam ove vase postove, pa zelim izneti i svoj licni stav.
    Kao prvo, uopste nije zdravo voditi na plazu decu do 3 godine starosti, osim ako iz nekih razloga to nije nuzno. Deca do 3 godine su previse osetljiva na sunce, kao i na naglu promenu temperature (temperature vode je uvek bar za 5 stepeni niza od temperature vazduha), jos uvek ne mogu potpuno kontrolisati fizioloske potrebe (mala i velika nuzda) a i morate stalno motriti nad njima, jer su suvise mala.
    Ukoliko iz nekih razloga ipak na plazu vodite dete mladje od 3 godine, potrebna je posebna opreznost, jer su podloznija suncanici, prehladama itd. pa je neredak slucaj da su u vreme turisticke sezone zdravstvene ustanove na moru pune obolele dece. Ni deci, ni roditeljima nije prijatno da se letovanje pretvori u bolovanje deteta.
    Sto se tice pitanja da li dete treba da bude golo na plazi, moj stav je da treba i to do predskolskog uzrasta (6 godina). Ako i nosi kupace gace (jer roditelji smatraju da tako treba ili dete to izricito trazi), potrebno je da mu se presvuku cim izadje iz vode, jer su deca jako osteljiva i mogu se prehladiti ako na sebi nose mokre kupace gace.
    Sto se tice gornjeg dela kupaceg kostima za devojcice, njima to apsolutno nije potrebno, sve dok ne pocnu da im rastu grudi, a to je u proseku negde oko 10 godina. Ako bas insistiraju, takodje im treba presvuci cim izadju iz vode, jer zbog mokrog kupaceg kostima mogu da dobiju prehladu.
    To sto neke devojcice traze da nose gornji deo zato sto se zele osecati odrasle je, bar po meni, jako glupo. Po toj logici one mogu traziti i mnoge druge stvari koje jesu za odrasle, a nisu za decu.
    Ako i postoji potreba da deca nose kupace gace zbog higijenskih razloga (prica o pedofiliji je apsolutno deplasirana), zaista ne vidim potrebu da male devojcice nose gornji deo, osim da se osecaju odralije. Znamo da mnoga deca zure da odrastu.
    U svakom slucaju, kako se god odlucili, treba da imate u vidu da deca na plazi treba da budu suva. Da li ce biti gola ili cete im menjati kupace gace, to je vec stvar stava i odluke roditelja ili zahteva dece. Takodje treba voditi racuna da ne budu previse izlozena suncu, jer je njihova koza dosta osetljivija od koze odraslih. Potrebno je koristiti preparate za suncanje sa visokim zastitnim faktorom i izbegavati boravak na suncu izmedju 13 i 15 casova.
    Eto to je nesto sto je jako bitno, jer direktno utice na zdravlje dece, a ne razmiljanje o nekim pedofilima koji ce fotografisati golu decu i piskanju i kakanju na plazi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •