Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: kupanje/tusiranje nakon poroda...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno kupanje/tusiranje nakon poroda...

Odavno se spremam pitati ovo ali sve zaboravim.

Koliko nakon prooda/epija ste se kupale ili tusirale? Mene se sestrice gnjavile toplom kupkom nakon poroda :shock: a imala sam epi. Sve sam se nekako izvlacila i na kraju tusnila samo. Bas mi ne izgleda parenje/mocenje nakon epija zgodno.

Neznam koliko se ostaje nakon poroda u bolnici (u Hrvatskoj) ali ovdje se izlazi nakon 48 sati ili manje. (posto planiramo obrezati bebicu nakon poroda najvjerovatnije da cemo malo duze ostati) znaci bice gnjavaze od strane sestrica. :/

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

prooda=poroda

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tusirala sam se kratko nakon poroda, cim sam stigla u sobu. o kupanju nisam razmisljala, ali ne vjerujem da bi mi se bas dopalo brudanje u kadi neposredno nakon poroda. sto se tice boravka u bolnici, bila sam tamo 3 dana.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

tuširala sam se sat vremena iza poroda, i baš mi je pasalo mada mi se grozno vrtilo i jedva sam čekala leć u krevet.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja se sjećam da sam sanjala o tuširanju, ali otuširala sam se tek drugi dan navečer jer se nisam mogla ustati-vrtilo mi se za poludit pa sam se bojala. Bila sam tak jadna kad su mi nosili Piu jer sam mislila da si bebica sad mislil kak njezina mama smrdi... a tek posjete...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dan nakon poroda sam se otuširala, imala sam epi.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Dan nakon poroda sam se otuširala, okupala se nakon pet dana kada smo došle doma. Nisam imala epi, dva mini šava koja imam nisu mi smetala da se legnem u kadu.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

rodila u 22.35 i tuširala se sutra ujutro
    kupala se nisam jer se i inače uglavnom tuširam u kadu se uvalim
    3-4 puta godišnje ono svijeće,muzika.........inače tuširanje

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

rodila navečer, tuširala se ujutro čim sam oči otvorila. voda smanjila bolove od epi pa sam se tuširala nakon svakog odlaska na wc.

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

rodila navečer, tuširala se ujutro čim sam oči otvorila. voda smanjila bolove od epi pa sam se tuširala nakon svakog odlaska na wc.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

za toplu kupku bas ne znam, mislim da nije pametno zbog krvarenja, ali tusiranje svakako. meni su rekli da se rana od epiziotomije bas mora stalno prati, mi smo imali i bide u rodilistu,a ja posto sam bas imala gadnu epiziotomiju uvijek sam sa sobom u wc nosila plasticnu bocicu s mlakom vodom, i to s onim cepom kao duda, pa sam se poljevala s tim i to i mjesec dana nakon poroda. uopce ne znam kako bih bez toga...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    uvijek sam sa sobom u wc nosila plasticnu bocicu s mlakom vodom, i to s onim cepom kao duda, pa sam se poljevala s tim i to i mjesec dana nakon poroda. uopce ne znam kako bih bez toga...
    Ovako i ja, samo što sam ja nosila plastičnu čašu sa sobom...
    Rodila sam ujutro, popodne sam se jedva odvukla do tuša. Morala sam, nisam mogla izdržati onaj "rađaonski znoj" na sebi. I otpuzala bih da je trebalo!

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

samo bih dodala da sam se tuširala te prve dane kad god sam ulovila 5 minuta..meni je jako teško bilo mokrit iza epi..nekak ko da mi se sve stisnulo. A poslije tuširanja toplom vodom , em sam isprala ranu , em se sve to nekak opustilo pa bi lakše mokrila...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

rodila sam navečer u 18,35 - na 'promatranju' bila do 23
    jedva sam se premjestila na krevet kad su me dovezli u sobu, vrtjelo mi se za poludit
    tuširala sam se tek sutradan navečer jer nisam mogla ni na wc, ni mrdnut - gadna epi
    tuš je bio melem, ali jedva sam došla do njega

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A kako je s tuširanjem poslije carskog??

lidac2004

Početno

rodila sam u pola 3 popodne, htjela sam se vec navecer otusirati ali mi nisu dali pa sam se otusirala u 5 ujutro drugi dan.
    kupanje u kadi i inace ne volim.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne znam za kupanje, ali mislim da sam čitala da se ne preporučuje neko vrijeme. Ne samo zbog krvarenja, već i zbog bakterija, a rana od epi je osjetljiva. Ovdje se preporučuje često tuširanje, ja sam tuširala ranu skoro nakon svakog odlaska na wc. A tuširala sam se cijela par sati nakon poroda (rodila u pola 6 ujutro, a tušnula se navečer).

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Rodila u 19.08, a zbog vrtoglavice tuširala sam se tek drugi dan navečer. Od tada svaki dan jednom ili dva puta dnevno. Imala sam epi, ali ne i nekih velikih problema zbog toga.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja rodila u 22.33, tuširala se ujutro- uz sestru. Nakon toga sam se dosta često tuširala, mislim da svaki put kad bi išla na WC. Odgovaralo mi je. Inače sam se i nakon dolaska doma dugo samo tuširala (možda i dva-tri mj) i to samo u običnoj vodi, bez ikakvih sapuna, gelova i sl... Duže (ono da me nema dva sata iz kupaone) sam se uronila u kadu tek oko Božića, znači nekih 5 mj, nakon poroda. Nisam imala epi, dva šavića što sam malo pukla, rekao dok može i bez toga, ali da kasnije bude ljepše će ipak sašit

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da i ovdje obezbijede flasu spricalicu nakon epija. Cak je sestrica htjela da mi viri dole :shock: dok sam piskila da vidi da dobro ispiram ranu, valjda zato.

E samo sam joj to dopustila prvi put. Nakon toga nis' od toga!

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja sam rodila u 00,35 u 3,00 su me odnijeli u sobu, u 5,00 je već bilo buđenje i odmah me sestra vodila na tuš. Sve me bolilo i sestra je bila stalno sa mnom (svaka joj čast), a meni je tuširanje bilo ko preporod.
    Nakon toga sam se tuširala dva puta dnevno u bolnici iako mi je bilo jako teško hodati, a kad sam došla doma sam si tuširanje uzela kao "vrijeme samo za mene".

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •