neko sam vrijeme bila aktivna na ovom podforumu i primjećujem da se svi, više-manje, u najteže vrijeme, kada je razvod u tijeku i kada smo vrlo zbunjeni i ranjivi, javljamo i postamo, a onda kao da nas svakodnevica ponese i kao da više nemamo što dijeliti... polako se povučemo.
iz iskustva znam da je s vremena na vrijeme potreban neki ispušni ventil i da se međusobno možemo osnažiti u savladavanju svakodnevnih padova ili podijeliti međusobno svoje uspone.
od mojeg je razvoda prošla godina dana i još nisam sama sa sobom sve riješila ali mi je mnogo bolje... još uvijek neke stvari ne mogu razumjeti, ali sam se njima prestala opterećivati jer ih ne mogu promijeniti.
ponekad se osjećam tako sama s dvoje djece različitog uzrasta i potreba... nedostaje mi osoba s kojom bih dijelila svoje brige, strahove, radosti (a nije da nemam prijatelje i rodbinu koji su mi podrška).
onda se izvičem na djecu zbog nekog glupog razloga, zbog nesnosne vrućine i niskog praga tolerancije, pa me pere savijest... pa se nastojim iskupiti... pa često mislim da nisam dovoljno dobra... pa se onda pozovem na razgovor sa sobom i kažem si "slušaj, ti si njihova najbolja majka i nije neoprostivi grijeh puknuti zbog preopterećenosti, prevladat ćeš ti to..."
i tako se ja, s vremena na vrijeme, predajem samoutjesi i samoosnaživanju, a vjerujem da bi nam bilo lakše da to činimo uzajamno.![]()