Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: probava

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno probava

moj kosta danas ima 7 mjeseci. s dohranom smo krenuli sa 6 i od onda muku mučimo s probavom. do tada sam ga isključivo dojila, a dojim i sada (čak i više nego prije - valjda zbog vrućina). uglavnom kaka svaki 3., 4. dan. zadnji put je kakao u utorak, a dans je nedjelja. ima 1 obrok dohrane, uglavnom kombinacija žitarica i povrća. zadnjih 5 dana je jeo proso, breskvu, palentu i tikvicu u različitim kombinacijama po dvije namirnice na dan. sve je to već isprobao, sve mi se čini lako probavljivo, ali on ništa. pije i puno vode i doji 895 puta na dan. namirnice su sve provjerenog porijekla, ali stolice nema. kad kaka to je bez većih problema, nije čak ni presuha stolica niti on pati. kad ne kaka, sve je isto u redu. veseo je, vrlo, vrlo živahan, ne čini se da mu nešto smeta pa zato nisam ni zvala doktore ili slično. nisam mu davala šljivu jer mi se čini da bi morala svaki dan jer mu očito sve izaziva zatvaranje. mrkvu, rižu...sam izbacila. ne znam šta dalje, jel imao tko takvo dijete. u mjesec dana je imao nekih 7,8 stolica. i da, jede osrednje dohranu. možda nekih 10-ak malih žličica ili recimo malo manje od pola male kupovne kašice

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

opet isto njih dvojica, tvoje postove samo potpisat mogu......evo Damir se danas "istresao" bez većih tegoba, nakon 5 dana, prije toga smo imalo zastoj od 6 dana, a prije toga od 9....... on je sve super, nikakvih problema, niti muke kada dodje do kakanja, jutros je recimo prducnio i cula sam ja da je tu bilo nesta i vise, al kad sam otvorila pelenu......... jaoooo meni .....

ja sam pitala pedicu, ona je rekla dok je njegovo opće stanje dobro, da se ne zabrinjavam, posto je sad puno aktivniji, puže, sjedi, ustaje se.....pa vjerovatno i dio sagori, jer dohrane ne jede puno, jos uvijek mu je glavni izvor prehrane (.)(.)

i to isto tako, 895 puta dnevno, izludi me

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

morat cemo ih upoznati nekako

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Anamix, iz svega što si opisala meni se ne čini da je to neki problem. Ne mora beba imati stolicu svaki dan. Sjećam se da smo mi imali "pauzu" od tjedan dana dok je cura još isključivo cicala (s tim da također nije izgledalo da ju išta muči i stolica nije bila tvrda/suha) - tada sam dosta kopala i čitala o tome i ispalo je da to nije ništa specijalno i da sam izostanak stolice od jednog ili nekoliko dana uopće ne mora imati veze sa zatvorom. Možeš naravno ubaciti krušku ili šljivu kad ti se čini da pauza predugo traje ali nemoj se opterećivati s tim da beba mora imati stolicu svaki dan. Vjerojatno je to samo faza i sve će bez ikakve intervencije opet doći u normalu uskoro.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

eto i 2,5 mjeseca od uvođenja dohrane stolica je tak tak. sad ima svakih recoimo 5 dana, a najduža pauza je bila 12 dana. recimo da je u ovih 2,5 mjeseca imao 10 puta stolicu. međutim, fakat je dobrog stanja, živahan i sve 5. bili kod doktora rekli nam da nema brige, da pazim na težu hranu (iako sam skužila da se ništa drugačije ne događa jeo on rižu, bananu, mrkvu i sl. ili ne). međutim, kad krene stolica, onda fakat krene. nekad moram promijeniti i po 3 pelene. očito je takav tip

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cure, bebi sam dala prije par dana kašice jabuke i jela je breskve rižu-- 1 put na dan.ostali obroci dojenje.do sad su stolice bile zlatnožute, mekane, a danas nakon 3 dana nekakanja tamno zelena i smeđa onak tvrda, formirana i jako se mučla pri kakanju...šta da radimo, ima 5 mj i 14 dana
    Posljednje uređivanje od Mrva : 31.08.2010. at 21:04

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mojoj je cim je krenula dohrana kakica postala tvrda, a boja ovisi o tome kaj je jela. doduse ona skroz kaka svaki dan, cesto i vise puta. probaj mozda samo jabuku bez zitarice, cini mi se da je od nje mrvu meksa stolica.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da, i nije ti za breskvu malo rano?

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa Vidi poruku
    da, i nije ti za breskvu malo rano?
    možda i je, al kad sam ja jela dala sam joj sam da lizne, a ona isisala pol breskve... dobro, to je bilo 2 puta...sad više ni nemam breskve.
    neću joj dati riže.probala sam palentu s korabom, nije htjela il nije bio trenutak kad bi joj pasalo, sad samo jabuka..

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da podignem temu. Prije šest dana počeli smo uvoditi dohranu. Jabuka i kruška. Od prvog dana super papa. Ali sad je već treći dan da nema stolice.
    Ne čini mi se da ju nešto smeta, samo malo prducka. Nigdje ne mogu naći neki tekst o problemima s probavom u početku dohrane. Ima netko kakve informacije?
    Da li je to ok da par dana nema stolice?

Legolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Curke, moja malena trenutno broji svoj 9 tjedan i do sad smo prosli sve faze kakice kod dojene bebe - od tamne, zelene, žute, guste, rijetke, vodene, kiselkastog mirisa, slatkastog brašnastog mirisa (najčešće), izostanka stolice od par dana i kakanja non stop u danu..kažu sve je to normalno za dojenu bebu, mlijeko se stvara i napreduje u kvaliteti kao i beba u razvoju.. pa se nisam zabrinjavala.
    No, NAJČUDNIJA stvar u ovih 2 mjeseca jest današnja kakica - odvezli smo se kod bake i dede i u tih 10 minuta koliko je provela u AS ona se pokakala...Imam osjetljiv nos pa inače detektiram takve pojave...sad sam ostala paf!
    Skužila sam, kad smo izašli iz auta, da na peleni ima žućkaste mrlje sa strane pa sam je krenula presvući.... Otvorim pelenu kad ono! KAKICA MIRIŠE! i to na JAGODE ali onako ko žvakaća guma..! Izgledom tj. konzistencijom to je i dalje njena standardna senf žuta kakica, ali miris...Bože dragi....
    Ne mogu nać nigdje o tome pa ako koja ima slično iskustvo recite. Danas nisam jela ništa što inače ne jedem, nisam žvakala žvakaće....jedina novina je bio (kršitelj koda) čaj za dojilje u granulama... popila šalicu ujutro nakon doručka....inače pijem Babylove od DM-a.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •