Curke, moja malena trenutno broji svoj 9 tjedan i do sad smo prosli sve faze kakice kod dojene bebe - od tamne, zelene, žute, guste, rijetke, vodene, kiselkastog mirisa, slatkastog brašnastog mirisa (najčešće), izostanka stolice od par dana i kakanja non stop u danu..kažu sve je to normalno za dojenu bebu, mlijeko se stvara i napreduje u kvaliteti kao i beba u razvoju.. pa se nisam zabrinjavala.
No, NAJČUDNIJA stvar u ovih 2 mjeseca jest današnja kakica - odvezli smo se kod bake i dede i u tih 10 minuta koliko je provela u AS ona se pokakala...Imam osjetljiv nos pa inače detektiram takve pojave...sad sam ostala paf!
Skužila sam, kad smo izašli iz auta, da na peleni ima žućkaste mrlje sa strane pa sam je krenula presvući.... Otvorim pelenu kad ono! KAKICA MIRIŠE! i to na JAGODE ali onako ko žvakaća guma..! Izgledom tj. konzistencijom to je i dalje njena standardna senf žuta kakica, ali miris...Bože dragi....
Ne mogu nać nigdje o tome pa ako koja ima slično iskustvo recite. Danas nisam jela ništa što inače ne jedem, nisam žvakala žvakaće....jedina novina je bio (kršitelj koda) čaj za dojilje u granulama... popila šalicu ujutro nakon doručka....inače pijem Babylove od DM-a.