-
Molim savjet!
Beba ima 4 i pol mjeseca. Dojimo ležeći i slobodna ruka joj se već drugi put trzala ili malo grčila,( bila je u nekakvom polusnu). To traje par sekundi i prestane. Nadam se da je to sve normalno zbog nezrelosti cns-a ali me ipak zabrinulo, jer izgleda neprirodno.Ima li tko kome se isto to dešavalo? Zna se dogoditi isto tako da se zagleda u nešto, i ne reagira na poziv ( kao da je zamišljena), pa nakon par sekundi sve ok.To nije često ali se događa. Malo sam zabrinuta, da li je to normalno???
-
Ja nemam pojma je li to normalno ili ne, ali to se događalo mom mlađem sinu baš u dobi od 2,5 do 6 mjeseci i to pri uspavljivanju i buđenju.
Kad sam to spomenula dvjema neuropedijatricama njihov stav je bio da ne dramim, ali da svejedno uradimo EEG. Prvi EEG je bio blaže paroksizmalno dizritmičan sa žarštima sporih valova mislim u lijevoj polutci. Dr. se nije odmah zalijetala s terapijom, i hvala joj na tome jer su svi kasniji nalazi bili savršeno ok.
H. je inače motorički bio napredan, što su svi (fizijatar, neuroped...) isticali kao izvrsno u datim okolnostima.
E, da, i po nekoliko puta u danu je imao ovakav pogled kakav opisuješ, samo mi je više djelovao kao da prostiš "tupasti" nego zamišljen. Nitko od dr mi nije znao reći uzrok. Kako raste, ima ih sve manje i manje, javi se cca jednom mjesečno (ne smij se što brojim, obzirom na sve što se izdogađalo pratim ga 24/7).
Da sam na tvom mjestu, otišla bih kod neuropedijatra, opisala to trzanje i grčenje, napravila EEG i onda vidila na čemu sam. Može biti i ništa i svašta.
-
Hvala ti na brzom odgovoru, neznam dal u Puli uopće ima neuropedijatara
To sa rukicom evo drugi put u tjedan dana, nije često ali ipak mi je onako malo nelagodno kad to vidim, ako me kužiš. I to kad je u nekom polusnu. Nadam se da će prestati i to je samo lijeva strana, kad leži na desnom boku druga rukica to ne radi. Ako se bude još ponavljalo za desetak dana imamo sistematski pa ću reći svojoj pedici, pa ćemo vidjeti, joj samo da me ne šalje na sto pretraga, strah me rezultata.
Koliko je učestalo tvoj mali imao te grčiće, ili se sa vremenom povećao broj, kao u početku manje a kasnije više? i nije smješno što brojiš, totalno te kužim.
-
Svakako reci pedici, moja mi je odmah dala uputnicu za hospitalizaciju (nisam ga vodila, nego sam redovnim putem obavila pregled odmah sutradan).
Nemoj da te bude strah rezultata, ako je nešto bolje da pravovremeno reagiraš, a vrlo vjerovatno da i nije ništa.
H. nije imao u stvari grčeve ruke, više mi je to ličilo na nekontrolirane trzaje mišića. Javilo se svega tri puta: nakon prvog (koji je bio najblaži) EEG je bio prilično loš (po jednoj dr. je bio odmah za terapiju, druga - naša je bila mišljenja da treba pustiti koji mjesec), dok je nakon trećeg puta (najgori za vidjeti, trzale su se lijeva ruka i glava) EEG bio sasvim uredan. I svaki sljedeći EEG je bio ok. Komentar dvije neuropedijatrice je bio da nisu sigurne što je to u stvari bilo; ako nešto i je (a da nije greška u mjerenju ili tumačenju nalaza) onda je to beba uspješno prevladala. Ne znam, malo sam skeptična prema tom komentaru pa pratim stanje.
Sretno, javi šta je bilo!
-
pri opcoj bolnici pula imas ambulantu pedijatrijske neurologije koja radi srijedom i petkom od 9-15 - dakle, rekla bih da postoji i neuropedijatar koji u njoj ordinira...
svakako bih svoje sumnje rekla pedijatrici i trazila uputnicu za daljnji strucni pregled djeteta...
-
Malo je OT, ali možete li mi reći kako izgleda sama pretraga EEG?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma