Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1062

Tema: Odvikavanje - mogu li jednostavno skinuti pelenu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Mog mlađeg sina je teta u vrtiću ostavila bez pelene u dobi od nekih 20 mjeseci. Više se ne sjećam je li bilo slučajno ili kako, ali taj više nije dao da mu se pelena stavi. Sam je odlučio. Nikad u životu nije zapišao krevet. Ni gaće. Ni jedan jedini put. Ja bih ga možda držala još koji mjesec (do godišnjeg odmora) jer sam se ravnala po starijem sinu kojem je malo dulje trebalo, ali eto - tak je kod nas bilo. Kad je dijete osjetilo luftanje guze, bilo je gotovo. Očito je bio spreman.
    prvo - blago teeeeebi!
    drugo - ja sam primjetila da moje čudo nakon što je cijeli dan na plaži gola ne želi pelenu kad treba ići kući, ali nisam razmišljala o tome da pokušamo luftirati do kuće! hm! sad si mi dala misliti - možda mi želi reći da ne želi pelenu, a ja je forsiram i ratujemo na plaži dok je nekako ne uvalim u pelenu! a onda opet - taj gologuzi perio je koji put piškila u more a koji put na plaži - ali ne kaki! nego kaki samo u pelenu! hm, znači ako je pustim gologuzu doma , mogla bi mi 'oslikati' sjedalicu u smeđe ili pak ne kakati do daljnjega.

ima 16mj i ne zna najaviti ka bi to bilo - pa mislim da ćemo pričekati sa luftanjem guze - i tako najavljuju da će se ljeto produžiti na rujan! pa imamo još dobra 2 i pol mjeseca!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bobica prvotno napisa Vidi poruku
    prvo - blago teeeeebi!
    drugo - ja sam primjetila da moje čudo nakon što je cijeli dan na plaži gola ne želi pelenu kad treba ići kući, ali nisam razmišljala o tome da pokušamo luftirati do kuće! hm! sad si mi dala misliti - možda mi želi reći da ne želi pelenu, a ja je forsiram i ratujemo na plaži dok je nekako ne uvalim u pelenu! a onda opet - taj gologuzi perio je koji put piškila u more a koji put na plaži - ali ne kaki! nego kaki samo u pelenu! hm, znači ako je pustim gologuzu doma , mogla bi mi 'oslikati' sjedalicu u smeđe ili pak ne kakati do daljnjega.

ima 16mj i ne zna najaviti ka bi to bilo - pa mislim da ćemo pričekati sa luftanjem guze - i tako najavljuju da će se ljeto produžiti na rujan! pa imamo još dobra 2 i pol mjeseca!
    Pa sad... koliko mi je blago bilo, nemam pojma. Djeca su različita. Probaš pa vidiš... MOj stariji je puzao do kahlice prije nego je prohodao i s kakanjem nikad nije bilo problema. Ali zapišavanje... Sve što je ovako divno i krasno prošlo sa mlađim, stariji je nadoknadio - po noći zapišavao krevet ne znam ni ja do kada, pogotovo po zimi... I danas (10 godina) zna ustati i ići piškiti, jednostavno ima takav mjehur, ko protočni bojler.

Zato mislim da su forumski savjeti samo informacija i nekakav orijentir, a treba pratiti i gledati svoje dijete. I moj stariji je imao gaće sa sličicama (pokemoni u njegovo vrijeme) i trebao je paziti da ih ne zapiša. Ma svako dijete to riješi na svoj način. Ja sam brinula kako će biti s mlađim na temelju kompliciranog iskustva sa starijim, a mali je to riješio po kratkom postupku.

Što se sjedalice tiče, mi smo stavljali tetra pelene četverostruko i ispod nešto nepromočivo, a opet djeca NIKADA ni jednom nisu pustila pod sebe ama baš ništa u autu. Istina, nismo mi ni išli na neka duga putovanja u to vrijeme (do 2 sata) i uvijek bi ih prije auta potjerali na wc. Ne znam jesmo li imali sreće ili što, ali eto... jedino što se dogodilo s autosjedalicom bilo je da je mlađi ispovraća (oprali presvlaku i dobro). Zapišali je nisu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •