Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1062

Tema: Odvikavanje - mogu li jednostavno skinuti pelenu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo, da vas utješim , naše odvikavanje traje punih 6 mjeseci. U siječnju smo krenuli, imao je 2g i 1mj. Nije puno piškio u gaće, ali nije ni tražio sam, kakanje na wc je brzo usvojio i tražio sam. U veljači se rodila seka pa je na 3 mjeseca prestao tražiti kakati i počeo se zapišavati svako malo, ali uspjeli smo i to izgurati bez vraćanja u pelenu. Sada je situacija popravila, ali je ista kao na početku, kakanje obavlja u wc i lijepo najavi na vrijeme, ali piškenje još uvijek ne. Imam osjećaj da bi se svaki put popišao da ga ne nudimo. Nekad je po par dana suh, a nekad se u jednom danu upiša nekoliko puta. Noćnu pelenu nemamo od početka i popiškio se u krevet možda svega 5-6 puta. To mi je znak da je njegov organizam spreman na život bez pelene, ali očito nešto ne štima na emocionalnom planu. Primjetila sam da se češće upiški kad negdje odemo ili netko dođe kod nas, valjda od uzbuđenja.
    Posljednje uređivanje od mara68 : 31.07.2012. at 14:52

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mara68 prvotno napisa Vidi poruku
    kakanje obavlja u wc i lijepo najavi na vrijeme, ali piškenje još uvijek ne. Imam osjećaj da bi se svaki put popišao da ga ne nudimo. Nekad je po par dana suh, a nekad se u jednom danu upiša nekoliko puta. Noćnu pelenu nemamo od početka i popiškio se u krevet možda svega 5-6 puta. To mi je znak da je njegov organizam spreman na život bez pelene, ali očito nešto ne štima na emocionalnom planu. Primjetila sam da se češće upiški kad negdje odemo ili netko dođe kod nas, valjda od uzbuđenja.
    Po meni, to je normalno - kakanje ide malo teže pa se sjete najaviti, a pišanje često pobjegne jer su jednostavno previše zaokupljeni igrom i proučavanjem svijeta oko sebe. Ne bih rekla da na emocionalnom planu nešto ne štima. Ja sam dugo imala sat na ruci po kojem sam se ravnala da je stavljam na kahlicu u razmaku od sat vremena. Kako nije išla u jaslice to je bilo moguće, a meni draže nego da bude u peleni.

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni, to je normalno - kakanje ide malo teže pa se sjete najaviti, a pišanje često pobjegne jer su jednostavno previše zaokupljeni igrom i proučavanjem svijeta oko sebe. Ne bih rekla da na emocionalnom planu nešto ne štima. Ja sam dugo imala sat na ruci po kojem sam se ravnala da je stavljam na kahlicu u razmaku od sat vremena. Kako nije išla u jaslice to je bilo moguće, a meni draže nego da bude u peleni.
    Ma znam ja da je to sve normalno. Pod ovim da nešto ne štima emocionalno mislila sam da je to pišuckanje vjerojatno još reakcija na dolazak seke. Ja sam zapravo jako ponosna na njega što od druge godine nema pelenu jer prije odvikavanja nije pokazivao baš nikakve znakove da je spreman. Kakio je u pelenu i igrao se bez problema sve dok ja ne nanjušim i nije mu ni najmanje smetalo da je popišan - bio je platnenopelenaš. Jedino mi je malo nezgodno što najesen kreće u vrtić pa ne znam hoće li ga tete sjetiti po
    nuditi piškiti.

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mara68 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, da vas utješim , naše odvikavanje traje punih 6 mjeseci. U siječnju smo krenuli, imao je 2g i 1mj. Nije puno piškio u gaće, ali nije ni tražio sam, kakanje na wc je brzo usvojio i tražio sam. U veljači se rodila seka pa je na 3 mjeseca prestao tražiti kakati i počeo se zapišavati svako malo, ali uspjeli smo i to izgurati bez vraćanja u pelenu. Sada je situacija popravila, ali je ista kao na početku, kakanje obavlja u wc i lijepo najavi na vrijeme, ali piškenje još uvijek ne. Imam osjećaj da bi se svaki put popišao da ga ne nudimo. Nekad je po par dana suh, a nekad se u jednom danu upiša nekoliko puta. Noćnu pelenu nemamo od početka i popiškio se u krevet možda svega 5-6 puta. To mi je znak da je njegov organizam spreman na život bez pelene, ali očito nešto ne štima na emocionalnom planu. Primjetila sam da se češće upiški kad negdje odemo ili netko dođe kod nas, valjda od uzbuđenja.
    Evo da i ja pohvalim svog sina. Nakon tri dana provedena u vrtiću počeo je tražiti piškiti Valjda je vidio drugu djecu pa mu je sjelo što treba raditi!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •