-
Znači, on je bez pelene nekih tjedan dana (ima godinu i pol). Do sada smo postigli slijedeće: dva dana nakon što smo krenuli s odvikavanjem, noćna pelena mu je počela biti suha; počela sam ga stavljati bez pelene za noć i dva dana je ostao suh, treći mokar (danas ujutro je bio mokar jer je nacicavao ko lud). Danas je opet išao spati bez pelene pa ćemo vidjeti. Da li bih ga trebala buditi za pišanje ili kako se to radi da bi ostao suh do jutra?
Što se kakanja tiče, kaka samo ako ima gaće ili hlače tj ne želi se pokakati ako je gol i za kakanje ne želi na tutu.
Što se pišanja tiče, do sada smo postigli to da svakih nekih sat vremena (ili više) ja pitam da li mu se piša kada vidim da se drži za pišu (ako smo unutra) ili idemo van (pa prije izlaska), ili idemo spavati (pa prije spavanja) pa ga onda stavim ili na tutu (ako hoće) ili u kadu (suhu) ako pokazuje da hoće tamo (tamo sjedne i pišakom cilja odvod
) i on se svaki puta popiša (neke puta više, neke manje) ali ima kontrolu nad tim, zna kako se treba popišati. Kada se zaigra, pobjegne mu po podu.
Zanima me slijedeće: do kada bih ja njega trebala to ispitivati, odnosno, ako on u slijedeće neko vrijeme (ne znam koji rok da dam) ne počne sam ispitivati za pišanje (i kakanje) da li da prekinem s tim i vratim mu pelenu ili šta da radim. Mislim da nema smisla da ga ja stalno ispitujem za pišanje, ako on to ne počne sam da li da mu vratim pelenu pa pokušam opet za neko vrijeme?
I još nešto, ako smo oko kuće tj vani, on se ne želi popišati nego trpi i piša tek kada uđemo u kuću ili na tuti ili u kadi. Kako da ga nagovorim da se popiški vani i u koji položaj da ga stavim kada je navikao sjediti. Probala sam ga držati na rukama kao da je na tuti ali tako neće.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma