da,iskustvo s necakom potvrdjuje teoriju a tih dosta druge djece koje poznas ju pobijaju!
bas me zanima sto bi Leach rekla na bezpelenasenje? ili na cinjenicu sto smo mi svi u prosjeku puno ranije bili odviknuti od pelena nego danasnja djeca....
da,ocito da se forsiralo i smatralo se nenormalno da dijete do 3ce god bude u peleni,ali ako nisi spreman kako tu forsiranje moze pomoc?
kakas i pisas po podu dok ne skuzis....pa onda znaci 6mj tako?
jedna mi prija ima teoriju da njen muz danas ima traume od stavljanja na tutu i skidanja pelene pa da zato ne moze nigdje drugo ici na wc nego doma....
meni je kako koristim pp definitivno bilo lakse ispirat tutu nego pelenu,nije da bi bacala pokakanu jednokratnu u smece....kako je imala jako uredan i predvidljiv ritam kakanja stvarno nisam vidila razlog da ju ne stavim na tutu pa to na njoj odradi vec od 9og mj...(pogotovo sto je rado i bez negodovanja boravila na njoj)...bilo mi je za ocekivat da ako mjesecima na taj nacin kakas da ces se lakse odviknut....da ju nisam stavljala mozda mi sad uopce ne bi ni najavljivala da se pokakila....
uvodjenjem daske za wc prije par dana smo napravili pomak,vec je 3x najavila i iskrcala govno u wc!jedino je danas tek u momentu kakanja rekla da idemo na wc....
dakle,moguce da joj je tuta jednostavno dosadila....