Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1062

Tema: Odvikavanje - mogu li jednostavno skinuti pelenu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Joj mare dupli problemi
    Aurora stvarno? I kako ti reagiraš? Piški normalno u tutu? I traži?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora stvarno? I kako ti reagiraš? Piški normalno u tutu? I traži?
    Sto se piskanja tice koliko mogu zakljuciti iz iskustava drugih njoj je takodjer trebalo duze nego vecini kako bi to savladala, tj. pocela sama traziti na tutu.

Puna dva mjeseca nije sama trazila i najodlucnije odbijala sjesti na tutu kada bih je ja nudila vidjevsi da mora piskiti. I naravno da bi se u tom periodu popiskila u gace. Ta dva mjeseca su mi tada izgledala beskrajno dugo i bila sam luda. Medjutim badava sto sam mislila da mozda jos nije bila spremna i sto sam joj htjela vratiti pelenu, kada ona za to nije htjela ni cuti. Ni pokoju cijenu nije zeljela pelenu nazad kada smo ju je jednom skinuli. Ako bih joj silom vratila, a probala sam i to vise puta, ona bi je sama odmah skinula i nije bilo sanse da pelena ostane na njoj.

Nakon dva mjeseca je konacno pocela i sama traziti piskiti, mada su se nezgode i dalje desavale.

Ono sto je zanimljivo pri tome jeste da sa skidanjem nocne pelene nije bilo bas nikakvih problema. Skinuli smo je nekih 10-ak dana nakon dnevne i to samo zato sto smo vidjeli da je nocna pelena zbunjuje. Obzirom da odvikavanje od dnevne nikako nije napredovalo ja sam mislila da je toliko manje spremna za odvikavanje od nocne, ali tu sam bila posve u krivu. Kako smo skinuli nocnu u krevet se popiskila ne vise od pet puta i to prvih dana ujutro kada bi se vec bila probudila. Jako brzo se sama pocela buditi nocu i traziti ako je trebalo iako je najcesce cijelu noc normalno prespavala. Znaci, skidanje nocne pelene je islo zacudjujuce lako.

A sto se kakanja tice ja sam u tih godinu i vise dana svakako ragirala. Od ignoriranja, preko objasnjavanja (ne svidja mi se prati tvoje pokakane gace, kaka se na tutu, ne u gace...), kaznjavanja (necemo ici na igraliste), nagradjivanja (5 kn za kasicu prasicu za svako uspjesno kakanje u tutu - postoji razlog zasto joj je to bila motivacija), prijetnje (vratit cu ti pelenu - to joj je bilo najgora prijetnja) do toga da se trenutno ni ja sama ne obazirem na to. Jednom ce sigurno i to savladati. Pa kada bude...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •