-
iskusnije mame...trebam savjet.
proslo ljeto sam djetetu 1.5 god skinila peleni, nakon 7 dana je skuzila, javlja piskit i kakit.. 9 mj zahladilo je, vratila sam pelenu ( kad idemo van nije mi bilo zgodno, u trg centrima nisam htjela dijete stavljat da sjedi na njihovom wc-u) e sad koliko je to bilo opravdano a koliko ne, ne znam. uglavnom, do poslije nove godine smo tutu koristili svakodnevno.. bilo bi toga i u peleni katkad, ali 80 posto. svega je bilo u tuti. tada prehlada, viroza, ja zanemarila tutu i vratili se na pelene, kao lako cemo mi u 5 mj kad zatopli rec papa pelenama. sad je situacija skroz zbunjujuca. nosimo gacice i nuzdu vrsi u njima. tutu jedino ako ja pogodim tajming ili na neki nagovor. nikad ne javi da treba tutu. i kaka u gacicama.
kad prmjetim da je mokra, nikad ne vicem, ne okrivljujem, samo pitam jel ti trebalo promijenit gacice, te su malo mokre, na sta ona vice nisu! dobre su! ne treba druge. cak sam nekidan pustila dijete u mokrome 10 ak min da vidim kad ce me doc obavijestit....kao ono nista...i onda ja kazem el jesi piskila, oce mama donj+ijet gacice ili pelenu.....kaze neeee... i sta da ja radim? vidim da kad piski da se namjesti tako da tocno primjetim kad to obavlja. e sad jel to neki strah (ako je od cega jer nikakvog forsiranja nema)... drugo...sve smo to savladali verc, zasto je sad kad je dijete starije i razumnije toliko teze? ja za sad smireno pristupim svaki put, pitam jesi li piskila, jel trebas druge gacice, ajmo izabrat koje gacice cemo obuc...znaci nikakvo vikanje, ljutnja, tako da se nema cega bojat ili nesto. jeste imale slican problem i kako reagiraat. moram rec da svaki dan popricalo, ja kazem nema veze sta su gacice bile mokre, to je sve ok, drugi put oces trazit tutu? kaze mi da reci cu mama brzo tutaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... i ja kazem ok. ali opet nista. hvala unaprijed na odgovoru.. ps, sad ima 2.5 god
Posljednje uređivanje od alisocka : 02.07.2017. at 13:51
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma