Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: opadanje kose

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno opadanje kose

Drage moje, pomagajte!!!!

Prošlo je 3 mjeseca od mog poroda i počela mi je kosa jaaaaako opadati. Malo sam čačkala po netu i kažu da je oko 90 vlasi na dan normalna pojava ali kod mene to su pramenovi kose. Strah me počešljati kosu jer češalj je pun mojih vlasi i još mi u šaki ostane hrpetina. Gdje god se okrenem po stanu samo pronalazim svoju kosu . Imam osjećaj da ću oćelaviti !!!
    Vjerujem da je ovo normalmna pojava poslije poroda ali ovo me stvarno zabrinjava. Ne znam da li ići kod doktora ili imate neki savjet koji preparat za kosu da počnem koristiti, ima li spasa da dodatno pijem neke vitamine za jačanje vlasišta???
    Stvarno sam u komi jer inače imam lijepu održavanu dugu plavu kosu a za koji mjesec ću imati pistu za komarce

Help, help!!!!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim da je to normalno. I meni je izgledalo horor, pogotovo jer mi u trudnoći uopće nije opadala kosa pa sad odjednom ful jako, a i kosa mi je narasla pa i malo dugih vlasi se čini puno, ono, puna šaka. Nisam ništa poduzimala po tom pitanju i sad nakon skoro 7 mjeseci mi se čini da se količina vratila u normalu

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam stavljala Dr. Hauscka losion od neema. I prvi i drugi put kratko nakon što sam ga počela koristiti se padanje kose ful smanjilo. Sad, slučajnost ili ne, ne znam, ali kupila bi ga i 3. put.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

To je sasvim normalno,i ja imam takvo iskustvo.
    Toliko je mojih dlaka bilo po stanu,kao da gajim dugodlakog psa
    Nakon nekoliko meseci(vidis,ne mogu sad ni da se setim koliko,a izgledalo je kao da nikada nece proci)sve se vrati u normalu.
    To je zbog hormona koji divljaju nakon porodjaja,sve se s vremenom sredi,ne brini.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Martinela, isto mi je kao i kod tebe. Ja posjetila frizerku i ona mi reče da je to normalno za porodilje i da obično prestane oko bebinog 9. mjeseca. I sad, imam osjećaj kao da je manje. A bilo je ko mačka kad se linja, dlaka na sve strane.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

9 mjeseci??? ajme pa kao da sam opet trudna !!!!!
    Budem nekako izdražala jer mi je stvarno žao šišati kosu na kraće jer sam se stvarno potrudila pustiti kosu i njegovati je.
    E da su mi oni dani u trudnoći kad sam imala najljepšu kosu na svijetu!!!!

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e sve smo sjale, ali hormonima reba vremena. Dobijaš li menstruaciju, meni je počelo čim sam je dobila ponovo.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pa da, sad kad malo promislim - počela mi je opadati baš kad sam opet dobila mengu !!!

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo, ako vas tješi... moja kosa u trudnoći je izgledala gore nego ikada, mjesečno sam šišala po 2x vrhove, da bi stigla na dužinu kratkog boba. Nisam ju bojala, sušila sušilom, a ona je tako pucala da su vrhovi bili bijeli kao da je inje palo po njoj. Strašno... nitko ne zna zašto. Krvna slika bila super. I sada kada sam rodila opada mi kosa baš kao što opisujete. Svuda mojih dlaka, a menstruaciju još nisam dobila. Pa sad ti budi pametan.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

imaš već sličan topik malo niže, ali evo opet moje iskustvo. u trudnoći mi nije pala niti jedna dlaka, a nakon poroda je bilo užasno. čak su mi se napravile dvije rupe (kao zalisci kod muškaraca na čelu). nakon 4 mjeseca ćelavljenja kupila sam u dm-u fitoval loson ptotiv opadanja kose (45 kn cca), stavljala ga na glavu svaki dan par tjedana i od onda je sve super. ne znam je li se slučajno pogodio prestanak ćelavljenja s losionom ili to fakat radi, ali probajte. par žena na forumu je isto rekla da im je nakon toga bilo super

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    imaš već sličan topik malo niže, ali evo opet moje iskustvo. u trudnoći mi nije pala niti jedna dlaka, a nakon poroda je bilo užasno. čak su mi se napravile dvije rupe (kao zalisci kod muškaraca na čelu). nakon 4 mjeseca ćelavljenja kupila sam u dm-u fitoval loson ptotiv opadanja kose (45 kn cca), stavljala ga na glavu svaki dan par tjedana i od onda je sve super. ne znam je li se slučajno pogodio prestanak ćelavljenja s losionom ili to fakat radi, ali probajte. par žena na forumu je isto rekla da im je nakon toga bilo super
    vidis, ja pokusala sa tim fitovalom, kupila i sampon i lonsion, ali nisam primjetila nikakvo poboljsanje. Tek kada sam pocela koristiti od Vichya ampule protiv ispadanja mi je prestala potpuno opadati.
    Prije 10-ak godina sam takodjer imala problema sa opadanjem kose, i dermatologica mi je bila propisala bas te ampule, i taj put su mi takodjer pomogle, vrijede svake kune, barem meni..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je nakon poroda stanje bilo katastrofalno....imala sam kosu do pola leđa i bila sam prisiljena ošišati se skroz na kratko ( ali ful ) jer više nisam mogla trpiti dlake svuda oko sebe, a i po djeci...grozno je padala...šake i šake kose nakon pranja...evo sad klinci imaju 5 mjeseci i primijetila sam da je već manje jer i kad sam se ošišala opet je tih manjih dlaka bilo svukuda...sad mi se čini da ih nema toliko, a vidim i navečer nakon tuširanja stanje tuš kabine...meni nije žao što sam se ošišala jer sam se preporodila, mrzim kosu i mrzim dlake, ja bi najradije ćelava bila....

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni je kosa valjda cijeli život jako opadala, nikad me to nije zabrinjavalo.
    U trudnoći sam imala prekrasnu kosu, ne znam dal mi je u svih devet mjeseci otpalo 10 dlaka s glave.
    Nekih 4 mjeseca nakon poroda opet je počela opadati, kao i prije, pa me ni to nije zabrinjavalo... ali sada, 10 mjeseci nakon poroda, to je prestrašno! Mislim, nemam rupe koliko vidim, ali...opadne mi puna šaka kose dok ju operem, pa još duplo toliko dok ju počešljam i svaki dan manja hrpica!
    Sad sam sam se već toliko uplašila da mi padaju na pamet kojekakve bolesti! Mislite li da to sad ima veze sa jeseni i godišnjim mijenjanjem dlake? Do kad bi trebala "tolerirati" to ispadanje, mislim, kad se vama kosa vratila u normalu?

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Podizem malo temu.
    Znam da je normalno, ali samo da se malo pojadam. Nece mi od toga kosa prestati padati, ali ce mi biti malo lakse
    Skoro 4 mj od poroda i moje kose je svakuda po kuci. I kada projdem rukom kroz kosu vidim da je ima manje . Bas sam tuzna jer sam do nedavno bila prezadovoljna svojom kosom. Nije bas da je bila kao s reklama, ali meni je bila super.
    A sada vlas po vlas idu pa pa......
    Nadam se da ce s vremenom biti bolje.....
    I bas se necu sisati jer sam se dugo trudila da naraste. Pa neka mi ovih par vlasi sto mi ostane bude dugo!

marilka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I meni je slicno, evo skoro sest mjeseci nakon poroda, pocela je otpadati nakon nekih 3 i pol mjeseci, sad vec pomalo i prestaje. Tjesim se da u trudnoci kosa ne otpada i da jednostavno priroda, hormoni i vrijeme moraju uciniti svoje. Osim toga, mislim da je ovo vrijeme od godine kada je ispadanje kose inace svima pojacano, a jos kad se spoji sa porodom dolazi do zaista zabrinjavajuće količine kose koju dnevno gubiš. No, kako i sama kažeš, sve je to normalno i proći će. Ja sam se malo promijenila frizuru, nastojim se ne bojati i ne opterecivati kosu nikakvim utjecajima (jakim samponima, preparatima, pegli, fenu itd). A i kupila sam nekakav poseban sampon i losion, mislim da i nema pretjeranog efekta jer protiv prirode ne mozes, ali eto, imam dojam da nesto dobro radim )

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mene je spasio Fitoval sampon. Samo treba bit uporan, nakon mjesec dana kosa je prestala ispadat i nova je bas fino niknula. Nakon toga sam presla na obican sampon i opadanje se nije vratilo.
    Probajte, ne kosta toliko puno, oko 30-tak kuna.
    Da sam cekala jos koji mejsec mislim da bi ostala celava...

I jos nesto, posto sam frizerka po struci (iako to ne radim) mislim da sam kompetentna reci vam; nemojte ici u ljekarne na one besplatne preglede vlasista zbog opadanja, masne kose i sl. Oni svi nude iste preparate za sve tipove kose, svima nadu isti problem, naplate to masno a sanse da ce nekome pogodit bas to za bas taj tip kose je vrlo malen.

marilka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da, taj sam sampon i ja uzela i također neki losion uz to. Pa evo, pomalo ide na bolje, drugo pakiranje sam bas jucer kupila, treba bit uporan i proc ce

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

e super da sam naisla na ovu temu jer i meni kosa opada uzasnoooooooo ...kada nakon kupanja i cijela kupaona sve je puno mojih dlaka...ajme...u T kosa odlicna, nikad mi nije bila zdravija i sjajnija a sada horor...probat cu i ja taj sampon jer ovo sad je prestrasno i isto je pocelo oko 3mj nakon poroda...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni kosa nije padala nakon poroda, nego mi je postala valovita....
    Prije mjesec dana prestala sam dojiti (malacimao 9mj) i kosa mi je počela ispadati (ne jako, al je ispadala), i postala mi skroz kovrcava...
    Imala sam kosu do sredine leđa dugu, osisala sam je na iznad ramena i prestala opadati...
    Kovrce ostale....

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

meni je počela otpadati tri mjeseca nakon poroda, i skratila ju tako da može u rep i da me bebač malo manje čupa, jer imam kovrčavu kosu i svaki put se zapetljao.... pa odustala od duge kose...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam se isto ošišala nakon poroda jer je kose bilo svuda po kući i malenoj je u usta znala ući sa jastuka, ma koma.
    Malo, ali malo mi je pomogao onaj Vichy set,a skupo ko sam vrag i da napomena padala ja skoro godinu dana.
    Posljednje uređivanje od superx : 19.08.2011. at 22:37

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je oba puta kosa pocela padati 3 mj nakon poroda.
    Prvi put nisam nista specijalno koristila i kosa mi je dosta dugo padala.
    Sada sam koristila Recept sampon protiv ispadanja kose i pila Fitoval kapsule (u apoteci su rekli da moze uz dojenje) i ispadanje kose je ubrzo prestalo. Najesen planiram opet popiti kutiju kapsula jer su mi se stvarno pokazale odlicne, tj. uz to sto mi kosa manje pada ni vrhovi mi nisu ispucali kao inace ako ih ovoliko ne sisam.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Meni kosa nije padala nakon poroda, nego mi je postala valovita....
    i postala mi skroz kovrcava...
    Imala sam kosu do sredine leđa dugu, osisala sam je na iznad ramena i prestala opadati...
    Kovrce ostale....
    super, ovo prvi put čujem stvarno, fora

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je oba puta kosa pocela padati 3 mj nakon poroda.
    Prvi put nisam nista specijalno koristila i kosa mi je dosta dugo padala.
    Sada sam koristila Recept sampon protiv ispadanja kose i pila Fitoval kapsule (u apoteci su rekli da moze uz dojenje) i ispadanje kose je ubrzo prestalo. Najesen planiram opet popiti kutiju kapsula jer su mi se stvarno pokazale odlicne, tj. uz to sto mi kosa manje pada ni vrhovi mi nisu ispucali kao inace ako ih ovoliko ne sisam.
    Nisam ni znala da postoje tablete, ja sam samo sampon koristila i stvarno je pomogao. Kosa mi je duga skoro do struka i drago mi je da ju nisam morala sisati.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Vidim vecini pocme ispadati cca 3mj nakon poroda...taman da do Bozica budem polu-celava uf....(inako imam tanku i slabu kosu koja je procvjetala u trudnoci)..
    A sto mislite da je onda vec sada pocet pit te Fitoval kapsule?Mozda bi preventirala ili barem smanjila opadanje?
    Nemogu naskodit u svakom slucaju...sampon je jeftin,a sto je sa kapsulama?

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja sam danas kupila sampon fitoval i krecem u akciju spasavanja kose ...krace nego sto jesam ne mogu se osisati jedino da se izbrijem na celavo kao mm ...hm, ne znam kako bi bebi na to reagirao ...nadam se da ce mi pomoci i da kada vise nece izgledati kao da se vukodlak tusira

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Od danas krećem i ja u akciju spašavanja kose.... Idem u dm kupiti fitoval kapsule..... Ovo je postalo koma.... Meni ispada kosa, a i bebaču ona prva kosica..... Da nam vidite krevet.... Beba me počela čupati i svaki put mu ostane bar 10 dlaka u ruci.... Koma!!!!!!!!!

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj suzach prvotno napisa Vidi poruku
    Od danas krećem i ja u akciju spašavanja kose.... Idem u dm kupiti fitoval kapsule..... Ovo je postalo koma.... Meni ispada kosa, a i bebaču ona prva kosica..... Da nam vidite krevet.... Beba me počela čupati i svaki put mu ostane bar 10 dlaka u ruci.... Koma!!!!!!!!!
    moja beba je isto puna mojih dlaka

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mene ovo ispadanje kose počelo opasno plašiti. To ne staje padati! A u obitelji su mi skloni oćelaviti rano, muški i ženske. Jaoooo pa neću valjda i ja.
    Žene kad će to stati???

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj suzach prvotno napisa Vidi poruku

Fitoval kapsule pijem već mjesec dana,iz istog razloga kao i ti,ali još ne vidim poboljšanje

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ajme meni ja sam već 5000 perika mogla skupitit, a rodila sam prije 8 mj., još uvijek užasno opada kosa, dlaka na dlaki je po cijelom stanu...dobro da sam naišla na ovaj topic, isprobala budem Fitoval...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni i 9 mj. nakon poroda i dalje pada.... mrvicu je bolje od kad pijem merz spezial
    pijem ih mjesec dana i moram uzeti bar još jednu kutiju

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Eto i mene sa istim problemom. Moje dijete je imalo 2,5 godine kada sam se ja konačno osvijestila da meni očajno ispada kosa. Počelo je nakon poroda i nikako nije prestajalo. Kontrolirala sam krv, između ostalog i hormone štitnjače i sve je bilo ok. Kada sam se uvjerila da je to ok, uzela sam od subrine recept šampon i tonik, supradin multivitamine, te od bioelektre magnezij direkt. Prostim okom vidim da mi raste "mlada kosa", posebno je to očito na "zaliscima". Tu mi je stanje bilo kritično. Sada je za barem 85% bolje. Ne znam jesam li ja odgovarajuću terapiju pogodila ko čorava koka kukurz ili što, ali ja vidim napredak. Od tih multivitamina i magnezija doslovce sam živnula, energija mi se je vratila u normalu. Ne sjećam se kada sam se osjećala ovako dobro.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Fitoval kapsule kostaju oko 70 kn.
    Sada je u onoj knjizici u dm-u koju dobijete za 250 bodova popust 50% na njih, tako da sam ih bas danas kupila za 35 kn i od sutra ih opet pocinjem piti.
    Koksy, nisam te zamisljala s tako dugom kosom. Super! I ja se nadam da ce moja narasti odprilike do te duzine. Sada je malo ispod ramena.
    Malo OT, kako je Dorijan? Kako se snalazite?

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

evo danas nepunih mjesec dana kako koristim Fitoval sampon dozivjela sam sok u kadi ...otusirala se, oprala kosu i reko ajde da pokupim dlake kad ono 8 dlaka u kadi ...kosa mi je prestala opadati, bilo je toliko malo da sam ih uspjela prebrojati ...zahvaljujem se od srca curama koje su pisale o Fitovalu

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Za ove tablete je dermatologica rekla da je sastav odličan, za korištenje nakon poroda

http://www.youtube.com/watch?v=V_fTj_vJ0T0

Al su skupe, 169,50 mjesecno

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja da prijavim stanje....danas upravo popila zadnju kapsulu iz 1ve kutije koju sam kupila prije 2mj.... (dakle,pila sam i prije nego je pocela opadat)
    u medjuvremenu sam kupila i sampon...mislila sam prije 10ak dn da ide na bolje ali sinoc sam prala kosu i opet napunila prvo pilo dok sam ce cesljala prije pranja,pa onda poslije pranja i pod prilikom feniranja...

sad,kako mi je kosa stalno vezana (bas da ne rasipam dlake po kuci) moguce je da ih ima vise jer bi se inace rasipale posvuda tokom dana pa ih se ne bi toliko skupilo... nemam jos zaliske ili mjesta sa vidljivo prorjedjenom dlakom pa ne panicarim...ali eto,jos mi nije prestalo pojacano opadanje!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni opet opada ima vec mjesec dana i sve je gore. Cim je pocelo kupila sam Fitoval sampon al uzalud mi kad kosu stignem oprat jednom tjedno, samo kad je MM doma. Ne usudim se navecer kad klinci zaspu jer nikad ne znam kad ce se maleni probudit. Tako da mi Fitoval ni ne moze pomoc, kosa pada sve jace. Probat cu s tabletama. Ludim jer moje kose ima posvuda, najvise mrzim kad nadem dlaku od metra omotanu malenom oko sakice...

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam se na kraju ošišala, tako da joj se dlake više ne namataju oko rukice, ali i dalje ih ima posvuda,samo su kraće

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nakon rođenja K., još u rodilištu (imam fotku!), bila sam ponosna mama s grivom lavice (a tako sam i držala svoje mladunče, grrrrr, pa nek' ju netko dira osim tate lava!!).
    I naravno, nakon mjesec dva počeli otpadati cijeli pramenovi - šok! - za mene koja sam oduvijek imala dugu i bujnu kosu.
    Malo sam ju bila skratila, ali se tek nakon 6 mjeseci do godine dana, "situacija" smirila.

Drugi puta ću pametnije, pjeva Gibo.
    Prije nego ću otići na svečani čin u rađaonicu, dan-dva prije, ošišala sam kosu do ispod uha i gle, čuda, kasnije jest ispadala, ali manje, bilo je jednostavnije održavati, hm, hm, pristojnu frizuru.
    Kasnije sam vezivala repić i trenutno, u ovih nekoliko godina opet je sve ok - izrasla griva - zadovoljna sam, ali hormoni učine svoje, nije mi više svijetla kao prije, imam nešto zagasitiju nijansu, sad sam lagano i "mrkvasta" (pigment mi je takav, rekoše u ... frizerskom salonu, kojega neću ovdje reklamirati, he, he).

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eh ja vucem traume iz djetinjstva kad me mama osisala do ispod uha a kosa mi bila do guze. Pa sam s 20 god. opet pocela pustat i eto je sad opet, duga i plava (prirodno)
    A takve je strukture da ne postoji nijedna frizura koja ce se odrzat i koja ce meni stajat, samim time sto je duga (i zdrava) je frizura i to mi jedino stoji. Samo sto je stalno u repu osim kad nekud idem bez malenog.
    Tako da teeeeesko da cu se osisat jer znam da bi mi to bilo otprilike kao da mi fali dio tijela. Ponajvise zbog te neke neprezaljene duge kose koju je mama odrezala...
    Tako da cu nac nacin da sprijecim opadanje, makar mrezicu za kosu nosila, al osisat se necu!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Cim je pocelo kupila sam Fitoval sampon al uzalud mi kad kosu stignem oprat jednom tjedno, samo kad je MM doma. Ne usudim se navecer kad klinci zaspu jer nikad ne znam kad ce se maleni probudit. Tako da mi Fitoval ni ne moze pomoc, kosa pada sve jace. Probat cu s tabletama. Ludim jer moje kose ima posvuda, najvise mrzim kad nadem dlaku od metra omotanu malenom oko sakice...
    Kako mislis da ti nemoze pomoc zato jer peres 1x tjedno? Ja i inace perem toliko (max 2x tjedno),imam jako suho vlasiste i kosu...
    A cini mi se da si na nekom threadu ko frizerka i sugerirala da se djeci pere kosa 1x u 2 tjedna a odrasli 1x tjedno?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Odrasli 2x tjedno. Toliko bi puta bilo optimalno prati s Fitovalom i pokusati ga utrljavati u vlasiste bar 5 minuta, al njezno, masazom.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja sam se rano pocela veselit, pa je nakon tjedan dana situacija opet bila ista ...i dalje opada, ali ne tako jako kao prije...evo vec druga bocica fitovala je na izmaku...sve me strah ici frizeru, morat cu prvo napomenit da mi kosa opada da se ne uplase ...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

našla sam ovo:

RECEPT PRVI:

Prije 3 god.jako mi je pocela padati kosa:čak su mi se napravili i visoki čelavi zalisci.Redovno sam odlazila kod nekoliko dermatologa, pa i van domovine,te uistinu koristila hrpu šampona,ampula,losiona,maski i popila kompletnu mjesecnu proizvodnju Hair od Natural Wealth-a,a sve po preporuci lijecnika,međutim kosa je i dalje padala,meni to jednostavno nije pomagalo.Prije 4 mj.sam otišla “plakati” baki sva ocajna od problema jer moje kose ima po cijelom stanu i u odjeci svih ukućana.Baka mi je našla recept u nekoj staroj bilježnici i ja sam si ga odmah napravila i pocela koristiti.Prvih 10 dana sam mazala svaku vece;uzela bi kozmetički tufer nakvasila ga losionom i mazala vlasiste-nisam kvasila kosu,samo lagano mazala vlasiste,nisam cak niti masirala.I svaki dan sam ali doslovce kada se sjetim ocistila režanj česnjaka,prepolovila ga i njime istrljala mjesta bez kose.Nakon mj dana kosa je vidno prestala padati,ubrzo sam sluzbeno bila odsutna od doma,a bez mogucnosti da ponesem to sa sobom,tako da sam prekinula kuru….sada sam si opet napravila,a kosa na mojim zaliscima je duga cca 3 cm.

Sastojci
    Losion

15 jušnih žlica sitno isjeckanog lista koprive
    5 jušnih žlica cvijeta kamilice
    300 ml vinskog octa

Priprema
    1. U 1,2 L proključale vode staviti koprivu (ja sam koristila čaj od koprive)
    2. Ostaviti poklopljeno 2 sata izvan štednjaka
    3. Nakon 2 sata zagrijati vodu i koprivu; ali ne smije proključati.
    4. Maknuti lonac sa štednjaka ;dodati kamilicu( ja sam koristila sušeni cvijet),odmah poklopiti i ostaviti 2 sata.
    5. Potom procjediti ,te dodati vinski ocat.Dobro promjesati.
    6. Svako drugo vece mazati kosu losionom i malo izmasirati.

RECEPT DRUGI:

Jaje,žumance..................................... ................1
    Rum............................................... ..................1 kašika
    Ricinusovo ulje.............................................. .....1 kašika
    Žumance se razmuti dok ne postane pjenasto, a zatim se dodaje rum i ricinus. Pošto se umasira u korijen kose i tjeme, glavu uviti peškirom i ostaviti da smjesa djeluje oko 5 sati, a najbolje preko čitave noći. Poslije toga kosu isprati vodom sa razmućenim žumancetom i sa posljednjom vodom u kojoj je rastvoren sok od pola limuna.
    Upotreba: cijelom količinom tečnosti perite kosu jednom sedmično. Ako budete strpljivi i uporni kosa se vremenom izliječi, vraća joj prirodni sjaj, lepršavost i elastičnost. Za pranje kose upotrijebite blage šampone.

DODATCI PREHRANI:

Vitamin B

Gubitak kose

Oni koji pate od gubitka kose ili ćelavosti mogu primijeniti masu od vrućeg maslinovog ulja, jedne žlice meda i jedne čajne žlice cimetovog praha prije kupanja i držati otprilike 15 minuta, a nakon toga oprati kosu
    Vrlo je učinkovito ako se drži čak i 5 minuta

nisam iskušala pa ne znam
    al izgleda da ću morat

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dižem temu.
    na koji fitoval šampon ste mislile? ima ih dva. (u crvenoj i u žutoj kutiji).
    tnx.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Vjerojatno u crvenoj ili žutoj na kojoj piše "protiv ispadanja"
    A jesam pametna

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je kosa prestala ispadat 3 tjedna nakon sto sam prestala uopce koristiti sampon (no poo method . Od treceg mjeseca bebinog pa do tad (cca. sest mjeseci) je opadala ko luda. A nakon pocetne dvo, tro tjedne krize, kosa mi uopce nije masnija nego prije.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni je tek sad pocela. Jesensko linjanje plus postporodjajno...punim jastuke po kucama. Koristim cerkin djecji sampon.

nomkazu da je to normalno jer u trudnoci ne otpada pa kasnije to nadoknadjuje.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni nista ne pomaze. Osim skara. Preporodjena.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •