Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: jel sve ok?

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno jel sve ok?

Imam pitanje za savjetnice. Šogoricina beba stara 6 dana. Rođene sa 3300, nije imala žuticu, porod bezbolan (epiduralna) i brz. Ona na jednoj dojci ima podljev, druga je u boljem stanju. Naučila sam je pravilnom položaju, vađenju cice iz usta, luftanju, kompresijama. Što me brine?? Dakle:
    -beba puno spava, između podoja po danu prođe 3-4 sata, po noći i do 6, napominjem da doji samo na jednu cicu, drugu izdaja i daje po noći na flašicu (unatoč upozorenjima da to nije najsretnije rješenje)
    -beba izgleda dobro, koža, sluznica sve ok
    -pokakanih pelena 1, stolica suha, formirana i žuta, popišanih neznam, mislim malo. sinić sam ju motala, pelena 4 sata stara, jako malo vlažna, možda jedni piškanje
    -beba zaspe na cici nakon 5 minuta, ona malo radi kompresije pa ju skine. pa još jednom tako i gotovo. beba ne bljucka, podriguje rijetko
    -izdojeno mlijeko iz ove "uništene" cice je narančasto i nakon par sati stajanja ne vidim da se napravilo "vrhnje" na vrhu. stalno je jednako
    Pitanje je jel normalno da tako mala beba bude tako puno bez cice, naročito po ovim vrućinama. Upozoravam šogoricu da je češće nudi, ali ona kaže da ako beba spava da je sita i da ju neće buditi. Moj mališa je u to doba nacicavao, pa sad više ni sama neznam što da joj sajetujem. Jel to normalno?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

po ovome što pišeš, čini mi se premalo podoja u 24 sata.
    trebalo bi ih biti barem desetak.

mora imati više mokrih i pokakanih pelena.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ta uspavanost moze biti znak zutice.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Marion prvotno napisa Vidi poruku
    Ta uspavanost moze biti znak zutice.
    bebe sa žuticom, makar i u blagom obliku, puno spavaju i "zaborave" tražiti papati

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema malička žuticu, već sam rekla.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Zrinka je prvih dana puno spavala. Bila je malo žuta. Ja sam ju budila za jesti svaka 3 sata po danu, i barem jednom po noći. Ako ju ne bih uspjela probuditi (a i to se dešavalo), izdojila bih se, makar i samo 20ml, i nahranila ju u snu.

Prvu pravu stolicu (znači ne onu crnu na početku) imala je tek 5. dan života. Pelene su stalno bile lijepo popišane.

Sa 9 dana išli smo na kontrolu u rodilište, na vagi je bila ok, pa ju više nisam budila, a uskoro je počela sama tražiti jesti svaka 2-3 sata.

Neka novorođenčad se ne budi kad je gladna, negdje sam čitala da čak i dublje padaju u san kad su gladni .

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mišica prvotno napisa Vidi poruku
    nema malička žuticu, već sam rekla.
    Ni T. kad se rodio nije imao žuticu, ali je non-stop spavao i nisam ga mogla uopće razbuditi za jelo. Ne želim širiti paniku, samo ću napisati kako je bilo - on je također rođen po velikim vrućinama, nije cicao i peti dan je dehidrirao i završio u bolnici. S mojim iskustvom, ja bih definitivno budila po noći ako je moguće, a i otišla kod doktorice da provjeri kako beba napreduje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bez obzira imala beba žuticu ili ne, to nije dovoljno sisanja. Očigledno ne dobiva dovoljno mlijeka. Morala bi više piškiti/kakiti i češće tražiti sisati. Bebe koje ne dobivaju dovoljno imaju tendenciju puno spavati. Neka je obavezno budi i da beba ima 12 sisanja u 24 h. I nek prati broj mokrih pelena. Mora se povećati inače će dijete vrlo vjerojatno dehidrirati ako nastave ovako.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni se cini isto premalo sisanja. Moj sin je rodjen prije 9 dana i ima 12 sisanja na dan otprilike. Kaka poslije svakog obroka.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj je isto tako spavao i spavao. Morali smo ga (nakon konzultacije s više dr.) hraniti u početku svaka 2 sata, po noći svaka 3, pa onda po danu svaka 3, po noći pustiti do svaka 4, tek oko 4. mjeseca smo ga puštali po noći da odspava koliko želi.
    Nije nikad tražio sam jesti (kad razmislim u ove 3 godine je do sad 3 puta tražio jesti i to nedavno).
    Žuticu nije imao, barem ne onu zbog koje bi trebao neki tretman u bolnici, ali bilirubin mu je bio povišen.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kako je bebica?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Apsolutno sam za to da se pripazi, i da se dodatno obrati paznja na dobru hidriranost, to mi se cini da bi event. mogao biti problem, ali dijete doista ne treba imati 12 podoja u 24 sata.
    Iz osobnog iskustva sa kćeri, prva 24 sata uopce nije jela, iza toga svaka 4 sata po 5 do10 min. Po noći slično kao što opisuješ,te je isto puno spavala. I prvi mjesec dobila 1800gr. Stolicu je imala svakih 7-10 dana. I opet , to je sve isto normalno.
    Ne trebaju sva djeca jest svaka dva ili tri sata.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne trebaju sva djeca jesti toliko često, i naravno da postoje i iznimke da klinci dobro dobivaju a nema pokakanih pelena ALI nedostatak pelena može biti vrlo dobar pokazatelj situacije ukoliko se ne zna kako dijete napreduje s dobivanjem na kilaži. U ovom slučaju još i nedostatak mokrih pelena a dijete rijetko jede - čini se da je (ovako iz druge ruke) problem očit - te s dodavanjem dodatnih podoja se ne može pogriješiti a stvar se može riješiti. Stoga je bolje biti oprezan i gledati da bude MINIMALNO tih 10-12 podoja prvih dana kako se i preporuča dok se ne uvidi da dijete dobro dobiva
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 20.07.2010. at 14:26

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

razgovarala sam jučer sa šogoricom i oprezno sam natuknula da beba mora češće jesti. rekla mi je da je prošlu noć ju dojila u 1, a onda je spavala do 8.30 drugo jutro (bila je ponosna kako ju beba ne budi). ostala sam šokirana. rekla sam joj sve čemu ste me uputile a ona i dalje tvrdi da ako beba spava da nije gladna, i da ona valjda pozna svoju bebu. kaže da mala piški po danu ali nezna koliko. sad neznam, jel se 8 popišanih pelena broji kao piškila je osam puta ili je po 8 punih pelena popišanih po 2-3 puta??
    recite mi molim na što da pazim, jer se mama očito neda krstit i ne reagira. nije vidjela da je bebi upaljen pupak, nego sam ja reagirala.
    molim ako ima nešto da joj dokažem, znam da je vilo nešto da se koža lagano pritisne pa da su to znakovi dehidracije. neznam što više da radim, čak sam joj rekla da ću ja bebii davati papati na flašicu što ona izdoji, jer sam zabrinuta. neznam jel u pitanju neznanje ili indolentnost. pomozite..

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A dolazi li patronažna? I može li ju se zamoliti da navrati?

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bila je jučer radi pupka, polagala sam nade u nju ali ona ju nije ništa pitala, samo je pogledala bradavice i položaj. čekala sam ujutro na dnu ulice da ju zaskočim pa da joj nepomenem da joj obrati pažnju na dojenje (majke mi se stidim)-poznam tu patronažnu. ali sam morala ići raditi pa sačekuša nije uspjela.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isse kak ovo zvuči. al sam iskreno zabrinuta majkemi. nemojte me špotati, al kad moji savjeti očito ne pale, pa sam mislila probati dobit patronažnu. zvučim ko svekrva iz pakla ali RAZUMITE da sam zabrinuta!!!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

izvažite bebača i sve će vam biti jasno

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mišica prvotno napisa Vidi poruku
    razgovarala sam jučer sa šogoricom i oprezno sam natuknula da beba mora češće jesti. rekla mi je da je prošlu noć ju dojila u 1, a onda je spavala do 8.30 drugo jutro (bila je ponosna kako ju beba ne budi). ostala sam šokirana. rekla sam joj sve čemu ste me uputile a ona i dalje tvrdi da ako beba spava da nije gladna, i da ona valjda pozna svoju bebu. kaže da mala piški po danu ali nezna koliko. sad neznam, jel se 8 popišanih pelena broji kao piškila je osam puta ili je po 8 punih pelena popišanih po 2-3 puta??
    recite mi molim na što da pazim, jer se mama očito neda krstit i ne reagira. nije vidjela da je bebi upaljen pupak, nego sam ja reagirala.
    molim ako ima nešto da joj dokažem, znam da je vilo nešto da se koža lagano pritisne pa da su to znakovi dehidracije. neznam što više da radim, čak sam joj rekla da ću ja bebii davati papati na flašicu što ona izdoji, jer sam zabrinuta. neznam jel u pitanju neznanje ili indolentnost. pomozite..
    Reci šogorici ovu činjenicu (suprotno uvjerenju u našoj kulturi) - nije apsolutna istina da bebe spavaju jer su site. Bebe koje ne dobivaju dovoljno na kilaži puuuuuno spavaju i to može biti kobno. Beba mora plakati (i to imati snage plakati onak žustro), koža mora biti nategnuta, na pritisak prstom se odmah mora vratiti natrag. 8 popišanih pelena je ok (sad znamo da beba vjerojatno nije dehidrirana). Kako stoje s pokakanim?

Na tvom mjestu bih otvoreno šogorici rekla sljedeće:
    - da usprkos tome što se veseli što beba toliko spava, i usprkos našem kulturnom uvjerenju da je tada zacjelo sve ok, kad tako male bebe puno spavaju to može biti znak problema da dijete ne dobiva dovoljno hrane, i naravno utjecati na bebino zdravlje/život, i što manje sisa sve više spava i tako ulazi u začarani krug
    - bitno je ovih prvih dana da jede 10 do 12x u 24 sata (ukoliko beba sama ne traži), ako spava tako puno po noći neka onda češće jede po danu, mora je razbuđivati za jelo
    - bitno je da ima 5-6 mokrih pelena (7-8 platnenih), i 3-4 pokakane (ako ih beba nema, može biti da je opet problem s unosom hrane)

I kad joj to kažeš, odgovornost je na njoj. Bitno je da mama zna da to što dijete spava nije nužno tak spektakularno kak se njoj čini jer moguće da je dijete u problemima i zato spava.

Znam da se brineš, ali ne možeš više od toga. Samo joj lijepo i ne prenapadno reci ovo gore što sam ti rekla, daj broj sos telefona nek nazove i provjeri sve da je ok s bebom i onda se povuci.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala ti anchie. dala sam joj broj onaj dan kad je rodila. ja još uvijek neznam broj popišanih pelena, znam da sam njoj rekla da ih mora biti 8.
    zvat ću je večeras na kavu i druženje, nadam se da ćemo uspjeti razgovarati. nebih htjela da me krivo shvati. nadam se da će me poslušati. reći ću joj da nazove sos ako meni ne vjeruje.
    hvala hvala

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pokakanih pelena ima jednu ili nijednu dnevno. ova jedne je prilično čvrsta za bebu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bitno je da ne budeš previše nasrtljiva, mogla bi je naljutiti. Samo izrazi zabrinutost jer to i to može ukazivati na probleme, a pošto je kod nas u kulturi uobičajeno truć bla, pa da se i ona ne vodi samo time nego je bitno bla bla. I onda se odmakni.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    izvažite bebača i sve će vam biti jasno
    i neće baš: dijete ima tek tjedan dana, vagano je u rodilištu.
    vaga na kojoj bi je sada vagali je drugačije kalibrirana i razlike mogu biti prilično velike i u plusu i u minusu.
    taj broj ne bi bio relevantan.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nek je patronaža izvaže, pa opet za recimo tjedan dana pa se bude vidlo kak i koliko dobiva. ( inače naša patronaža nosi vagu sa sobom, i vagala je klinca prvi dan kad je došla i nakon 10 dana)

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro jutro cure. evo, sinoć sam srela njenu mamu i bla bla pita mene žena da čini li se meni da beba slabo papa. rekla je žena da se njoj to čini malo isto i da je već razgovarala s njom o tome. i da bude još. zvala me sinoć šogorica da umijem bebu pa smo razgovarale. onak izdaleka. spomenula sam još jednom koliko treba da se probavi mamino mlijeko, da je cica voda, utjeha i hrana, koliko je mali bebin želudac, i da veliko spavanje može biti znak problema. stvarno pokušavam držati distancu, i ne držat joj prodike i nedaj bože ikakve naznake da je nesposobna. rekla sam joj da slobodno nazove sos ako ima bilo kakvih nedoumica i pitanja. i da sam ja tu kao podrška i pomoć ako bilo što treba. nije ništa komentirala. po njenom ponašanju vidim da je ne davim previše. nadam se da će joj napokon kliknuti u glavi.
    e da, i patronažna naša ne nosi vagu. i ne mogu reći šogorici da izvaže malu jer bi me sigurno krivo shvatila. mislim da uvijek bolje pali prijateljsko uvjeravanje, nego stav "tinemaš pojma". osjetljivo je ovo razdoblje za frišku mamu, i ja uvijek biram trenutak i riječi. nadam se poboljšanju. hvala vam.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mišica, nazovi patronažnu i reci joj sve. Možda ima vagu koju može ponijeti. Bit će joj od koristi da zna što treba paziti.

Iskreno, da je meni neka poznata osoba dolazila sa savjetima par dana nakon poroda, katapultirala bih ju na mjesec. Zato nazovi patronažnu i prenesi sve sumnje i zatraži da joj češće ide i da te ne spominje.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam da bi, i ja bi. ali ja sam sa tom curom krenula od nule. kad joj je otišao čep u trudnoći, vrištući me je zvala u kupaonicu. kad su se kupovale stvari za bebu, ona je kupovala bodiće bez rukava. krenule smo od nule, odmah nakon poroda. o ničem se nije informirala, ništa znala. sve što ima sam ja kupila ili dala. 2 dana prije poroda ništa nije bilo oprano i speglano, a kamoli kolica itd. sve što zna o trudnoći, porodu i bebama zna od mene. ne pripremamo se sve jednakop za dolazak bebe, znaš. dakle, ako ja vodim glavnu brigu o bebi, perem ju i prematam, pazim kako i koliko je obučena, kako i gdje spava, onda nisam mogla nevidjeti ovu situaciju. rekla sam već prije da 2 dana radi svojih obaveza nisam gledala pupak i da se upalio. i da sam ja savjetovala da se zove patronažna, inače nebi. nemoj moj ton shvatiti krivo, ali zaista je tako. ona nije u trudnoći znala ni u kojem je tjednu, a da ne govorim kako sam noć probdjela uz nju i uz trudove.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo sam ovo rekla da shvatite situaciju i zašto sam ja tu. pokušavam se odmaknuti i ne pametovati. ali ona me zove, evo sinoć me zvala da operem bebu. dakle, ne namećem se, oprezna sam i biram riječi maksimalno. ne želim biti moja svekrva, nju držim dalje od njih dvije.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma, naravno da si zabrinuta i da trebaš reagirati. Samo ti želim reći da je žena nakon poroda jako osjetljiva (ja sam se debelo informirala i bila sam sigurna u sebe), i savjete, većinom, doživljava kao napad na sebe pa ti je taj odmak dobrodošao. Pogotovo jer se patronažna sluša kao da je pedijatar sa 30 god iskustva (i kad je u pravu i kad nije).

Nisam kritizirala tvoje sudjelovanje. To što se brineš i pomažeš je za svaku pohvalu. Pokušaj nazvati patronažnu i preporuči da se jave pedijatru (zbog pupka).
    Jesu li ga već odabrali? Ako imaju odabranog pedijatra, možeš i njega nazvati. Drži se i želim ti puno hrabrosti i mudrosti!

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam da je osjetljiva, poštujem to, i zato hodam po jajima. pomažem joj koliko god mogu, perem i pospremam i brinem se. pedijatra još nemaju, evo i zato je tražila mene da preporučim koga ikad treba ići. vidjet ću danas situaciju pa ću nazvati patronažnu. mislite li da je to zločesto od mene?? osjećam se ko zadnja vještica...neznam. mislim da je bolje da se ona možda naljuti na mene, nego da se nešto desi. mičem se koliko god mogu, ali rekla sam da me ona zove i iskreno sam zabrinuta.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nije to zločesto. Bilo bi zločesto da je sve ok, a ti gnjaviš sa savjetima (i to je, nažalost, čest slučaj).

Ako je dijete pothranjeno, onda treba reagirati! Nek netko ode do pedijatra po papire za prijavu. Što prije to treba riješiti.

Moja kćer je prespavala noć sa 17 dana i znala je spavati i po 10 h u komadu, ali je sisala cijeli dan, po danu je zanemarivo spavala i morala sam par sati ležati s njom navečer da si sisa prije nego me pusti i nastavi spavati tako da sam bila sigurna da je sve ok (i meni su prigovarali naveliko ). I mijenjala sam po 12-15 popiškenih i pokakenih pelena.

Treba biti objektivan. Ne vrijede ista pravila za svako dijete. Neka djeca mogu prespavati noć jer dobiju sve što trebaju po danu. Dijete treba pratiti i tu ne griješiš. Žalosno je da u današnje vrijeme, kad su informacije i više nego dostupne, ljudi ne čitaju.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    i neće baš: dijete ima tek tjedan dana, vagano je u rodilištu.
    vaga na kojoj bi je sada vagali je drugačije kalibrirana i razlike mogu biti prilično velike i u plusu i u minusu.
    taj broj ne bi bio relevantan.
    Samo ću ponoviti ovo što apricot govori. Kod tako male bebe teško je saznati nešto kroz vagu koja nije ista ona kao u rodilištu. Tih prvih dana nužnije je pratiti dijete - izgled, ponašanje, br podoja, br pelena itd.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

draga mišica onda što prije riješi pedijatra svojoj šogorici pa će možda biti sve jasnije, mislim da su već trebali biti na prvoj kontroli, ako se ne varam
    a tebi svaka čast

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prva kontrola je obično nakon mjesec dana.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja beba je u rodilištu dehidrirala..nisam htjela da joj daju AD, stalno je bila na sisi, pravilno (potvrdila savjetnica za dojenje) ali očito se laktacija nije uspostavila. Uglavnom, postala mi je premirna i glasić joj je slabio...sad uspješno dojimo, ali još imam traume od toga što mi se djetetu moglo dogoditi zbog mog neznanja i neiskustva tako da je dojim gdje god stignem, čim zatraži, aposlutno svugdje. I da, izgubila je previše na kilaži, više od 10 posto...
    Ja bih volila da je netko reagirao u mom slučaju (osoblje u rodilištu sam upozorila da je mala premirna, oni su to pripisali zaostajanju u motorici, dok sljedeća vizita nije utvrdila ovo..li nudili su mi bočicu, tu sam sama kriva)
    Posljednje uređivanje od linolina : 21.07.2010. at 17:52

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala vam cure hvala sinoć sam ju zapričala pa sam joj rekla da pusti bebu da sisa da možemo u miru pričati nas dvije-bila je na cici valjda sat vremena!! odlučila sam više ne spominjat dojenje ako me ne pita. neka preuzme odgovornost, ako uporno odbija pomoć. na kraju, beba je njena, i majkemi mi je teško što zapostavim svoje dijete nakon posla jer njoj perem bebu ili peglam pelene...pedijatra sam joj preporučila i našla, a ja preksutra putujem 3 tjedna na more pa kako bude bit će.

sunašce avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eh,kad bi bar ja imala takvu šogoricu,svaka ti čast

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jesu oni jako mladi i zašto otac nije angažiran? Mislim, tako mi djeluje. Gdje su roditelji te djevojke ako im ti sve radiš? Mislim, to vrijedno svake pohvale-ali u jednom trenutku moraš prestati i oni moraju preuzeti odgovornost za dijete.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otac je....hm....sretni smo da je doma. njeni roditelji ne žive uopće u hrvatskoj. mama je bila samo nekoliko dana. ostale smo ja i svekrva, pa sam ja podmetnula leđa, jer mislim da je bočje da se sveki ne miješa, imala sam iskustva s njom.
    znam da se odgovornost na njima. ali isto sam vidjela i da su neodgovorni strašno oboje. strašno. ali sa druge strane nije beba kriva, i ja se sve nadam da će mami proraditi odgovornost i da će se sjetiti i sama navečer oprat pelene, jer vidimo da ih ima još za ujutro. eto konkretan primjer.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mišice , ne znam kako ti pomoći ali samo sam ti htjela reći da mislim da si ti jedna prekrasna šogorica! nadam se da će tvoja šogorica shvatiti koliko si draga i dobra prema njoj!
    da je bar više takvih šogorica na svijetu!

možda su oni i tako neodgovorno opušteni jer se oslanjaju na tebe i znaju da ćeš se ti za sve pobrinuti - tvoj godišnji bi ih mogao probuditi!
    idi i odmori se - zaslužila si!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e mene ovo zbunjuje konsttantno s tim pelenama ( već si šesdesetpet puta to spomenula), su oni na platnenim ili je to samo široko povijanje. Ak je široko povijanje onda ne treba biti baš uvijek friška pelena, ak su platnene u pitanju, mislim da je malo glupo da ih dete ima ak se ona ne bakči s time.
    Moje dete ima platnene samo jer ja to želim i zato jer ih ja perem i peglam ( za slaganje imam pomočnika, koji ih slaže u origami http://www.kittykins.co.uk/advice/id/25, a za to mi je potreban samo jedna pelena, dobro preskinem dete i do 10 puta na dan)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih rekla svaka čast na svemu, ali ponekad se treba znati i odmaknuti na vrijeme.
    Po meni je najbitnije uvjeriti se da stvarno nema nekih propusta koji bi ugrozili život djeteta, mada to se može riješiti i svakodnevnim dolaskom patronažne prvih tjedan dana.
    Pomoči da, ali pustiti ljude da dišu i žive. Zašto misliš da su neodgovorni? I da li ta "neodgovornost" stvarno nekog ugrožava? Da li je to možda samo strah od "prvi put mama"? To jednostavno moraju sami prebroditi.
    Ako želiš skuhati ručak, skuhaj, donesi i to je uglavnom to.

Ja sam tražila savjete o dojenju za svoju prijateljicu, isključivo zato jer me ona molila. I ona je jedina s kojom imam odnos na način da se mogu "uplesti" bez da to uzrokuje buru, kao i ona kod mene. Kod drugih ne pokušavam.
    Čim se nešto mora kuburiti iza leđa - nije dobro.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala vam cure na savjetima. već sam napomenula da ja nikad ne doalzim sama već me ona zove. ne mogu joj reći ne, vidim da joj treba pomoć. Ne smatram samo ja da su neodgovorni, to je činjenica. Spasila sam stvar. jesam. Bi li iko od vas sa 4 dana starom bebom, išao u 2 popodne na kavu i u šetnju?? Koliko je to opasno??? Ili sam trebala šutjeti i pustiti bebu po najvećem suncu bez subcobrana?? Hmmm.Jedno je pametovat i imati stav "ti ništa neznaš, daj ja ću ti pokazati", a drugo je odazivati se pozivu "dođi okupaj bebu"-pa onda dođeš, i očisti joj nos, i spremi stvari za bolnicu itd.itd.itd. Ništa se ne kuburi iza leđa, samo pokušavam pomoći da ju ne povrijedim. Nisam joj željela sasuti u facu sve. Eto, zato sam tražila savjet.
    u svakom slučaju, uskoro se mičem pa će oćeš nećeš morati.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dovoljno si napravila, nemoj više

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja sam shvatila da je početno pitanje bilo - je li sve u redu sa djetetom? - a ne koliko mišica treba ili ne treba njima pomagati
    i ne bismo sada trebali govoriti mišici koliko da se petlja/pomaže/kuha ili što već - nego oni koji su stručni pomoći sa svojim znanjem - koliko treba dojiti, koliko spavati i koliko piškiti zdrava beba!

mišice - budi moja šogorica kad pođem po drugo dijete!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bobica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam shvatila da je početno pitanje bilo - je li sve u redu sa djetetom? - a ne koliko mišica treba ili ne treba njima pomagati
    Slažem se u potpunosti. Držimo se naslova molim

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mišice - budi moja šogorica kad pođem po drugo dijete! [/QUOTE]

hihihi hoću naravno. hvala vam puno svima. nadam se da će sve biti dobro. uživajte

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svaka ti cast, samo cu to reci. A oni su ocito premladi i prebalavi da imaju dijete...
    Posljednje uređivanje od annie84 : 24.07.2010. at 19:51

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •