Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Povratak dojenčeta

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Povratak dojenčeta

Vedran ne doji već pune dvije godine, a prije toga je bio veliki cicoljubac. Od prestanka dojenja bilo je često zavlačenja ručica u grudnjak, ali nikada više nije tražio. Odnedavno (mjesec-dva) kako mu mi stalno pričamo da dolazi seka on se dosta često počne ponašati kao malo dojenče . Postavlja se u položaj za dojenje dok sjedim i nešto radim i govori kako bi malo papao. Iz znatiželje sam mu ponudila, ali je (razumljivo) zaboravio tehniku pa samo prisloni usne na bradavicu i smijucka se. Nismo mu pričali o dojenju zadnje vrijeme, nekako je to samo došlo. Zna trčati po stanu i vikati 'kada se rodi seka bit će mlijekaaaaaaaaa' ili ponekad koristi 'nerazumljivi jezik', onako kao što beba brbljucka. Ne smeta me zavlačenje ručica, niti povremeni pokušaji dojenja, ali me zanima jeste li se susretale sa tako nečim i kakva su vaša iskustva. Ima li kakvih ideja što da mu pričam ili da sve to jednostavno 'ignoriram' i prihvatim kao dio priprema za dolazak bebe?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja jesam. Evo moja veća cura je nedavno poslije bratovog cicanja željela cicati. Iako mi je to koma, stisnula sam zube da vidim šta će biti.
    Pita ona kak treba staviti jezik, uglavnom veli ide, ide i smije se.
    Morala sam prekinuti i pitam ju je li fino, smije se i kaže da, a pošto se mali tek odvojil i mlijeko je bilo otpušteno izdojila sam se u šalicu, a ona lijepo sve popila i tražila još.

Ja sam sigurna da joj dopustim da bi ona cicala, dal zbog malog ili zbog njeng naglog prekidanja dok sam bila trudna, ne znam.

Ako ćeš mu dopustiti to sigurno će te tražiti dok mlijeko dođe, a pogotovo dok će vidjeti bebicu da cica.
    A ako ti to ne smeta i to želiš, dobro, a u suprotnome bolje da izbjegavaš takve kontakte jer će mu biti teško dok bebeč dođe, a on neće smjeti cicati.
    Tako bi to izgledalo u mojem slučaju, dobro, možda je drugima dugačije, ko zna!

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

MIslim da se ta njegova povremena traženja neće ustaliti, da će biti samo slatke epizode, kojima ćete se zajedno smejuljiti.
    Moja starija ćerka je prestala da sisa pre tačno godinu dana. Sisala je 28 meseci, čitavu moju drugu trudnoću i 4 meseca u tandemu. I čaki sada,nakon godinu dana od prestanka, zna, kada me vidi bez grudnjaka, da oduševljena pridje sikama, zagnjuri glavicu, pomiriše i ispusti uzdah uživanja, izljubi ih, a ako u to vreme seka sisa, ona usnama prihvati drugu siku i tako je drži...ne vuče, je l' . Desilo se par puta da je naišla kad je bio let down, pa je sva srećna odmakla glavicu i oduševljeno rekla-mama, ušlo mi je tvoje mleko u usta!!!! kako je fiiiino!!!!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj A je milo gledao kako brat sisa i zamoli samo za jedan griz

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Baš zanimljiva iskustva . Mene ne smeta i nemam ništa protiv takvih epizoda, pogotovo ako će tako lakše podnjeti novu situaciju.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj drugi je "nasilno" odvojen od cice tijekom trudnoce. nakon poroda (on tada vec nije dojio punih sest mjeseci) kad smo stigli doma, ja sam ucinila gresku i nisam mu - kad je beba po prvi puta doma "zatrazila" cicu - rekla da ce beba sad dojiti. samo sam uzela bebu i krenula dojiti i on se, jadan, tako uvrijedio i naljutio i viknuo: to je moja cica!!!

brzo smo rijesili taj gaf, al je meni bas tesko pao. to sto sam - prihvacajuci sve kako je islo kao nesto sasvim prirodno i normalno - jednostavno previdjela taj "moment" da on ipak nije dozivio ni mogao predvidjeti sto ce se po dolasku iz rodilista dogoditi. iako smo tijekom trudnoce pricali i o bebi i o cicanju - on si to, kao dvoipogodisnjak, nije mogao bas tako zorno posloziti u glavici...

nakon tog "incidenta" - nije bas nesto trazio cicu, sjecam se da je jednom, al mozda i mjesecima kasnije - uzeo dojku u usta i ucijedilo mu se malo mlijeka uslijed let-downa... ne sjecam se da je vise trazio...

a ovaj treci, kad je on dorastao do "moguce tandem situacije" - iako je sam prekinuo dojenje tijekom trudnoce, prihvatio je da beba doji i sasvim se prirodno prikljucio pa smo tandemirali dosta dugo, vise od dvije godine... doduse, potrudila sam se ne ponoviti gaf, pa je na vrijeme "upozoren" da ce beba sad dojiti

dakle, moje osobno naravoucenje je - pricati s djetetom tijekom trudnoce sto ce se sve dogadjati "poslije", ali i po povratku iz rodilista, prvom prilikom (prvi bebin plac) ubaciti koje prigodno pitanje tipa: aha! beba nam place, sto li nam pokusava javiti? mozda je popiskana? ili je mozda gladna? da joj mama proba malo cice dati? sto mislis, hoce li joj biti fino? ocemo joj kasnije pelenu presvuc, da joj ne bude mokro i hladno?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isto tako je i kod nas, dojenje prestalo prije vise od godinu dana ali zadnjih par mjeseci stalno hoce 'probati'. nikakvu tehniku nema i iskreno sumnjam da ce doci do tandema nakon poroda. mislim da je to normalan nacin da se suoci s trenutnom situacijom i da ce vremenom proci, pa ne obracam nikakvu paznju. zna da ce beba papati titi kad se rodi i opcenito se jako raduje bebi, kaze da ce joj mijenjati pelene i spavati pokraj nje tako da ju moze cuvati cijelu noc

sve skupa, bas mi je slatko kad mi dodje i kaze da bi on malo titija prebrzo ce odrasti i pamtim takve trenutke...

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Litala, hvala na savjetima!
    Felix, baš su nam mališani slični...

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I moj S. se oblizivao dok je M. sikio. Par puta je zeleo da proba, ali nije vise umeo sikiti, pa sam mu zelju za "divnim mlekom" zadovoljavala da malo izdojim na kasiku i dam mu. I proslo kao zelja samo od sebe.

Davala sam mu i par kasikica kad je bolestan i uvek je ubrzavalo ozdravljenje.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
    dakle, moje osobno naravoucenje je - pricati s djetetom tijekom trudnoce sto ce se sve dogadjati "poslije", ali i po povratku iz rodilista, prvom prilikom (prvi bebin plac) ubaciti koje prigodno pitanje tipa: aha! beba nam place, sto li nam pokusava javiti? mozda je popiskana? ili je mozda gladna? da joj mama proba malo cice dati? sto mislis, hoce li joj biti fino? ocemo joj kasnije pelenu presvuc, da joj ne bude mokro i hladno?
    odlična ideja - prekrasno si to opisala - zapamtiti ću ovo!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

L je s 2,5 (više od godinu nakon prestanka dojenja) opet počela s mlađom sekom
    bilo je krasno imati tandem bar neko vrijeme...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •