Imam pitanje za savjetnice. Šogoricina beba stara 6 dana. Rođene sa 3300, nije imala žuticu, porod bezbolan (epiduralna) i brz. Ona na jednoj dojci ima podljev, druga je u boljem stanju. Naučila sam je pravilnom položaju, vađenju cice iz usta, luftanju, kompresijama. Što me brine?? Dakle:
-beba puno spava, između podoja po danu prođe 3-4 sata, po noći i do 6, napominjem da doji samo na jednu cicu, drugu izdaja i daje po noći na flašicu (unatoč upozorenjima da to nije najsretnije rješenje)
-beba izgleda dobro, koža, sluznica sve ok
-pokakanih pelena 1, stolica suha, formirana i žuta, popišanih neznam, mislim malo. sinić sam ju motala, pelena 4 sata stara, jako malo vlažna, možda jedni piškanje
-beba zaspe na cici nakon 5 minuta, ona malo radi kompresije pa ju skine. pa još jednom tako i gotovo. beba ne bljucka, podriguje rijetko
-izdojeno mlijeko iz ove "uništene" cice je narančasto i nakon par sati stajanja ne vidim da se napravilo "vrhnje" na vrhu. stalno je jednako
Pitanje je jel normalno da tako mala beba bude tako puno bez cice, naročito po ovim vrućinama. Upozoravam šogoricu da je češće nudi, ali ona kaže da ako beba spava da je sita i da ju neće buditi. Moj mališa je u to doba nacicavao, pa sad više ni sama neznam što da joj sajetujem. Jel to normalno?