Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: jel sve ok?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mišica prvotno napisa Vidi poruku
    razgovarala sam jučer sa šogoricom i oprezno sam natuknula da beba mora češće jesti. rekla mi je da je prošlu noć ju dojila u 1, a onda je spavala do 8.30 drugo jutro (bila je ponosna kako ju beba ne budi). ostala sam šokirana. rekla sam joj sve čemu ste me uputile a ona i dalje tvrdi da ako beba spava da nije gladna, i da ona valjda pozna svoju bebu. kaže da mala piški po danu ali nezna koliko. sad neznam, jel se 8 popišanih pelena broji kao piškila je osam puta ili je po 8 punih pelena popišanih po 2-3 puta??
    recite mi molim na što da pazim, jer se mama očito neda krstit i ne reagira. nije vidjela da je bebi upaljen pupak, nego sam ja reagirala.
    molim ako ima nešto da joj dokažem, znam da je vilo nešto da se koža lagano pritisne pa da su to znakovi dehidracije. neznam što više da radim, čak sam joj rekla da ću ja bebii davati papati na flašicu što ona izdoji, jer sam zabrinuta. neznam jel u pitanju neznanje ili indolentnost. pomozite..
    Reci šogorici ovu činjenicu (suprotno uvjerenju u našoj kulturi) - nije apsolutna istina da bebe spavaju jer su site. Bebe koje ne dobivaju dovoljno na kilaži puuuuuno spavaju i to može biti kobno. Beba mora plakati (i to imati snage plakati onak žustro), koža mora biti nategnuta, na pritisak prstom se odmah mora vratiti natrag. 8 popišanih pelena je ok (sad znamo da beba vjerojatno nije dehidrirana). Kako stoje s pokakanim?

Na tvom mjestu bih otvoreno šogorici rekla sljedeće:
    - da usprkos tome što se veseli što beba toliko spava, i usprkos našem kulturnom uvjerenju da je tada zacjelo sve ok, kad tako male bebe puno spavaju to može biti znak problema da dijete ne dobiva dovoljno hrane, i naravno utjecati na bebino zdravlje/život, i što manje sisa sve više spava i tako ulazi u začarani krug
    - bitno je ovih prvih dana da jede 10 do 12x u 24 sata (ukoliko beba sama ne traži), ako spava tako puno po noći neka onda češće jede po danu, mora je razbuđivati za jelo
    - bitno je da ima 5-6 mokrih pelena (7-8 platnenih), i 3-4 pokakane (ako ih beba nema, može biti da je opet problem s unosom hrane)

I kad joj to kažeš, odgovornost je na njoj. Bitno je da mama zna da to što dijete spava nije nužno tak spektakularno kak se njoj čini jer moguće da je dijete u problemima i zato spava.

Znam da se brineš, ali ne možeš više od toga. Samo joj lijepo i ne prenapadno reci ovo gore što sam ti rekla, daj broj sos telefona nek nazove i provjeri sve da je ok s bebom i onda se povuci.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala ti anchie. dala sam joj broj onaj dan kad je rodila. ja još uvijek neznam broj popišanih pelena, znam da sam njoj rekla da ih mora biti 8.
    zvat ću je večeras na kavu i druženje, nadam se da ćemo uspjeti razgovarati. nebih htjela da me krivo shvati. nadam se da će me poslušati. reći ću joj da nazove sos ako meni ne vjeruje.
    hvala hvala

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pokakanih pelena ima jednu ili nijednu dnevno. ova jedne je prilično čvrsta za bebu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •