ana.m prvotno napisa
Evo mi održavamo tu tradiciju poprilično redovito.
Dok sam radila, kada bih radila ujutro, gotovo svaki dan smo dolazili doma u isto vrijeme (skupa po klince u vrtić pa doma). Došli bi doma, ujedinili snage oko ručka, brigi oko djece, jedan jedno, drugi drugo i lijepo bi zajdeno papali svaki dan.
Naravno, imam mogućnost brzo skuhati ručak, a i tako preko tjedna bi uvijek gledali da to bude nešto fino zrdravo i brzo!
Nedjelej i subote imamo i azjednički doručak i zajednički ručak. I to je nedjeljom ručak pravi nedjeljni, ne mogu zamisliti npr. grah za nedjeljni ručak (ali to je sad druga tema koju sam ja već imala namjeru i rpije otvoriti).
Sada kada sam doma normalno da sve stignem pa tako i skuhati ručak na vrijeme. Obično klinci lijepo doručkuju, poslije jedu voća i još ponešto ubace u kljun, prije spavanja im dam npr. juhicu i onda čekamo da tata dođe doma, pa opet svi skupa za stol.
I jednostavno ne želim da se to promjeni i da bude drugačije. I stvarno se trudim da to funkcionira. Ne znam, meni je to baš jako bitno.
Naravno da ima trenutaka kada mm duže radi ili je na putu (rijetko na sreću) pa tada jedemo sami. Ili dok sam radila popodnevne smjene jeli su bez mene. Ali u većini slučajeva jedemo skupa.