Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Zbog čega toliko cjepiva u jednom danu?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Zbog čega toliko cjepiva u jednom danu?

Ovo što ću sada napisati izgleda da spada na dijametralno suprotnu temu: zvala bi se neselektivno cijepljenje.

Ne znam da otvaram novu temu ili da se prikrpam tu.

Pa ako moderatori skuže da sam "fulala ceo fudbal", molim da mi temu prebace gdje treba biti.

Nisam stigla ovih dana pročitati jel netko ovdje na forumu pisao nešto o cijepljenju budućih prvašića.

Mjesto radnje: Slavonija, točnije Slavonski Brod.

Informaciju sam dobila od jedne forumašice čije je dijete prošlo taj, za mene, nevjerojatni, postupak.

Cijeli budući 1.razred osnovne škole dobio je u istom danu Moparu, cjepivo protiv polija i cjepivo protiv tetanusa.

Užasno sam se začudila kako je to moguće i zašto uopće.

Nekako sam se nadala da će dijete forumašice s kojom sam skoro cijelo vrijeme bila u kontaktu, to podnijeti bez preteških nuspojava.

Ali malena je netom poslije cijepljenja usred trgovine dobila proljev...

pa temperatura, pa boli trbuh, pa suhi nadražajni kašalj, poplavila usta...

Slijedeći dan su završili u bolnici na infuziji, poslije Ventolin - kada je malena konačno prodisala i vratila joj se boja na lice, te Sumamed.

Dijagnoza: upala pluća 1.stupnja.

Poslali ih doma s Ventolinom i Sumamedom i obrazloženjem da je došlo do koincidiranja između cijepljenja i ne-znam-točno-čega.

Zaprepaštena sam ovakvim cijepljenjem pa me zanima jel još tko od prvašića prošao ovakvo cijepljenje?
    Posljednje uređivanje od Teica : 18.07.2010. at 05:29

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mujice, molim te, objasni ako ti je poznat gore opisan slučaj!

Ima li netko drugi tko može objasniti zašto toliko cjepiva u jednom danu?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pliz, ako je nekome ovo jasno, neka razjasni i meni!

Ma sigurno netko zna!

(Ili ste svi na godišnjem ? )

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovako, uobičajeno je da se djeca pri pregledu za prvi razred cijepe s mo-pa-ra, a onda negdje početkom 1. razreda s di-te-per.
    neki liječnici imaju praksu sve to obaviti odjednom, na tom pregledu prije škole, valjda ovisi o tome kako je organizirana školska ambulanta pri nadležnom domu zdravlja.
    tako da to o čemu pričaš nije jako neobično.

također, i roditelj ima pravo glasa, pa može i drukčije organizirati to cijepljenje, ne moraju ih u stadu cijepiti.
    mi npr., uz dogovor s liječnikom, uopće nismo cijepili dijete na samom pregledu, već par tjedana kasnije, i to ne s mo-pa-ru nego s priorixom, kako smo željeli.
    također, kad najesen dođe ovo cijepljenje di-te-per, planiram sama odvesti dijete u ambulantu i također sama odabrati cijepivo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da još dodam, liječnik ju je prije cijepljenja cijelu pregledao, uho, grlo, preslušao pluća, pogledao kožu tijela, pitao kad je zadnji put bolovala i kako je prošlo, kad je zadnji put šmrcala i curio joj nos... baš sam bila oduševljena, tako nešto nisam bila doživjela kod našeg pedijatra prije cijepljenja. (naglašavam da ovo nije bio pregled za školu, to je obavila par tjedana prije, ovo smo bili došli samo na cijepljenje)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

potpisujem poruku Lutonjice, s time da se pri upisu ne cijepi Di-Te-Per, već samo Di-te, tako da se nema što birati, jer nema alternativnog DiTe cjepiva.
    Ali svakako se roditelji mogu dogovoriti s liječnicom da pri upisu primi samo MoPaRu, a Di-Te i polio kasnije tijekom školske godine (tako je uostalom i predviđeno programom cijepljenja)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali di-te i polio mogu odvojeno jedan od drugog, to su 2 cjepiva?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a ja se uvek pitam kroz kakvu edukaciju prolaze ti pedijatri tj. lekari ako mi kao roditelji moramo da se informisemo o njihovom poslu i stitimo njihovo zdravlje od onih koji bi trebali da ga stite po sluzbenoj duznosti.
    da li taj doktor kad ide u pekaru da kupi hleb ulazi u proizvodnju hleba i poducava se, ili mirno kupuje hleb jer pekar radi svoj posao

nije pitanje nikome, to je moj komentar.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I mojoj su kćeri dali u svako rame jednu injekciju i dok sam ja reagirala i upitala: zašto druga injekcija? bilo je gotovo. Bila sam ljuta, ali su rekli da sada i polio daju injekcijom, jer nije dobro djelovalo kao kapi u usta.
    I još je sestra rekla da spusti kratke rukaviće da ne vide u čekaoni da na obje ruke ima flaster.

Nisam reagirala jer sam bila "paf", Em dvije injekcije, em taj komentar. Zašto ne kažu roditeljima unaprijed? Ipak i dijete treba znati da će biti 2 uboda, ili i njih love na brzinu kao i mamu. Uopće nisam očekivala duplo cijepljenje.
    Osim što su ruke boljele par dana, bilo je sve u redu. Ali, nije u redu postupanje, zar ne?
    Iako je liječnica inače super.

( Inače ni psa ne dozvoljavam cijepiti odjednom s dva cijepiva, nego dolazim dvaput.) Kako sam ovo mogla dopustiti? Valjda me to naučilo za ubuduće.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ali di-te i polio mogu odvojeno jedan od drugog, to su 2 cjepiva?
    da, dva su. mogu odvojeno.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi smo prošli svo to cjepljenje i ja sam pitala zašto 2 odjednom a odgovorili su mi da su sada mirni do 6. razreda osnovne!!!Ja ostala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •