Ovo što ću sada napisati izgleda da spada na dijametralno suprotnu temu: zvala bi se neselektivno cijepljenje.
Ne znam da otvaram novu temu ili da se prikrpam tu.
Pa ako moderatori skuže da sam "fulala ceo fudbal", molim da mi temu prebace gdje treba biti.
Nisam stigla ovih dana pročitati jel netko ovdje na forumu pisao nešto o cijepljenju budućih prvašića.
Mjesto radnje: Slavonija, točnije Slavonski Brod.
Informaciju sam dobila od jedne forumašice čije je dijete prošlo taj, za mene, nevjerojatni, postupak.
Cijeli budući 1.razred osnovne škole dobio je u istom danu Moparu, cjepivo protiv polija i cjepivo protiv tetanusa.
Užasno sam se začudila kako je to moguće i zašto uopće.
Nekako sam se nadala da će dijete forumašice s kojom sam skoro cijelo vrijeme bila u kontaktu, to podnijeti bez preteških nuspojava.
Ali malena je netom poslije cijepljenja usred trgovine dobila proljev...
pa temperatura, pa boli trbuh, pa suhi nadražajni kašalj, poplavila usta...
Slijedeći dan su završili u bolnici na infuziji, poslije Ventolin - kada je malena konačno prodisala i vratila joj se boja na lice, te Sumamed.
Dijagnoza: upala pluća 1.stupnja.
Poslali ih doma s Ventolinom i Sumamedom i obrazloženjem da je došlo do koincidiranja između cijepljenja i ne-znam-točno-čega.
Zaprepaštena sam ovakvim cijepljenjem pa me zanima jel još tko od prvašića prošao ovakvo cijepljenje?