Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: LARINGITIS

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno LARINGITIS

JEL TKO IMAO? KOLIKO CESTO VAM SE VRACA? s cim inhalirate? mi smo kupili bremed 5004 i do sada smo stavljali samo fiziolosku. gdje nabaviti pulmicort respules, koje preporuca dr richter s cybermeda za sprecavanje napada i razvoja laringitisa?sad smo u bolnici na inhalacijama adrenalinom, + doma fizioloska.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leda je imala Laringotraheobronhitis sa par mjeseci. Koma. Inhaliramo kortikosteroide, fiziološku i altalex kapi. Još je imala jednom - prije mjesec dana - adrenalin inhaliramo kod pedijatrice, a onda još par dana doma ono gore navedeno. Evo, do sada je imala 2 puta, a ima 2 godine. I ona i Mirta imaju sklonost i laringitisima i bronhitisima. Sva sreča, smanjuje se s vremenom i Mirta je u zadnje 2 godine imala 1 x bronhitis.
    One gore inhalacije su po preporuci pedijatrice i ne bi je inhalirala s ničim što ona nije preporučila.

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo već 7 dana na inhalacijama na Srebrnjaku sa micronephrinom i pulmicortom, no nažalost uopće ne primjećujem nikakvo poboljšanje.

Ono što je najgore od svega je da mu je dr. Zimić dijagnosticirala laringitis, a on kašlje jako mokro, uopće nije promukao i nos mu je pun šlajma koji se cijedi odostraga. Uz sve to dobiva i Flixotide 125mg jedan potisak na dan.

Meni uopće ništa nije jasno, osim da mi dijete šopaju kortikosteroidima a ja nisam pametna što dalje jer mi se čini da je dijagnoza totalno fulana.

Kod nas se svaku zimu ponavlja ista priča - perzistentan kašalj (lavlji) bez temperature, u početku i bez curenja nosa, kasnije nakon par dysplasmenta počne i nos curiti.

U komi sam - zašto nemam medicinski faks???

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iva zakaj si za doma ne kupis inhalator.nas je spasio od bolnice, a inhalacije smo u bolnici s adrenalinom mikronetrimom odradili u 3 dana i sad je ok veli rihter da preventivno kod vcurenja nosa treba inhalirat pulmicortom pa sam i njega nabavila u austriji,,,, samo ne znam tocno s koliko ml inhalirat ,pitala sam rihtera pa ti javim kad mi odgovori...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

izgleda da smo i mi tu..ali valjda alergijski nešto..(ne znam dovoljno)
    U svakom slučaju, žao mi je da mi Luce dobija kortikosterodie ili npr. claritine za alergiju ako se može bez toga. Stoga, kako znati šta je neophodno i postoji li nešto na prirodnoj bazi?
    BTW, kod nas je to nešto što nije često (ovo je 2, možda 3 put u 2 godine i 3 mjeseca) i primjetila sam da se samo smiri-tj. izbjegli smo uzimanje preparata. Kad je uhvati, gleda me u oči i sluša što joj govorim, prodiše na nosić (koji nije začepljen-a ne znam šta bi da je) i napadaj panike koji je neizostavan prođe. Tako je bilo noćas, samo jednom tijekom cijele noći, ostalo je normalno prespavala, nema temperaturu.
    :?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi smo imali do sada dva puta laringitis(alergija),lijecimo obicno sa dvije injekcije dexametazona,trpucev sirup ili prospan i rinolan za alergiju.Smiri se vec iza druge injekcije.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Zaboravih napisati da je kod vasih klinaca vjerovatno zbog grijanaj i suhog zraka( ne mora biti) ili zbog udisanja hladnog.Treba cesto luftati sobu i ovlazivati zrak.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Bila je tema o laringitisu - sjecam jer moja prijateljica ima 2 sina koja oba imaju iste probleme. Evo ovdje je bila tema

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=11400

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    iva zakaj si za doma ne kupis inhalator.nas je spasio od bolnice, a inhalacije smo u bolnici s adrenalinom mikronetrimom odradili u 3 dana i sad je ok veli rihter da preventivno kod vcurenja nosa treba inhalirat pulmicortom pa sam i njega nabavila u austriji,,,, samo ne znam tocno s koliko ml inhalirat ,pitala sam rihtera pa ti javim kad mi odgovori...
    Imam inhalator, ali kao prvo - micronephrin se prestao proizvoditi i u našim ljekarnama ga više nema, za jedno mjesec dana stiže zamjenski lijek,

Drugo - pulmicort je kortikosteroid i ja ga ne bih baš koristila na svoju ruku, makar znam količinu - stavlja se 1ml pulmicorta + 1ml fiziološke

Treće - njemu te inhalacije uopće ne pomažu i to je ono što mene u cijeloj priči najviše muči.

Btw, danas nam je Baudoin rekao da najvjerojanije nije alergija budući da ne kiše, ne svrbi ga nos i sl.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nama je i fizioloska u inhalator puno pomogla, duplo manje je kasljala ali nismo izbjegli adrenalin tj mikronetrin pa jesu mu radili kakve pretrage , bas cudno? :? na srebrnjaku miksaju fiziolosku i pulmicort?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo mi se upravo izvlačimo iz laringitičnog razdoblja + temperature koja je do jučer (od ponedjeljka) dosezala do 39.9
    Nismo išli na inhalacije, ali sam čitala dr.richtera koji preporučuje inhaliranje doma.
    gdje se može kupiti inhalator i biste li neki posebno preporučili?
    već strahujem od sljedeceg puta kad bi se laring. mogao ponoviti.
    Inače dr. mu je dala rinolan + sumamed (tri dana, zbog jake upale grla), sve to bez ikakve krvne ili bilo koje druge pretrage.
    čini li vam se to malo čudno. s obzirom da nam je ovo prvi laringitis nemam pojma može li ona sa takvom sigurnošću bez pretraga dati dijagnozu za njega +sumamed jer kao ima jaku upalu grla

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je uopće čudno sve, imala sam osjećaj kao da sva djeca na Srebrnjaku imaju identičnu terapiju - micronephrin, pulmicort, flixotide i rinolan.
    Plus još kod jačih napadaja - injekcija solu-medrola.

???????

Jel zna netko točno čemu služi taj Rinolan?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Rinolan je antihistaminik tj. suzbija alergijske reakcije kao i Claritin i Fenistil npr. - meni nije baš jasno zašto se daju anithistaminici kod laringitisa; ali je i nama naša dr. rekla da kod napada kao prvu pomoć možemo dati Fenistil a jedan drugi doktor (Baudoin, kad je već spomenut ovdje) mi je rekao da mogu dati Claritin - znači, to je uobičajena terapija.

Btw. tweety ovo što dr. Richter preporučuje preventivno inhaliranje pulmicortom je za izbjegavanje napada subglotičnog laringitisa noću, pulmicort je kortikosteroid pa valjda ublaži to oticanje koje je problematično kod subglotičnog laringitisa i radi kojeg se dijete guši i ne može disati, nisam baš sigurna da je to što je Fran imao subglotični laringitis :? ako nije imao te napade psećeg kašlja i gušenja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Za inhalator je inače bitno da su čestice koje generira veličine od 3 do 5 mikrona, mi smo svoj kupili preko firme Festta, to je hladni inhalator, a takav ima naša pedijatrica u ambulanti pa smo ga kupili na njenu preporuku.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Rinolan je antihistaminik tj. suzbija alergijske reakcije kao i Claritin i Fenistil npr. - meni nije baš jasno zašto se daju anithistaminici kod laringitisa; ali je i nama naša dr. rekla da kod napada kao prvu pomoć možemo dati Fenistil a jedan drugi doktor (Baudoin, kad je već spomenut ovdje) mi je rekao da mogu dati Claritin - znači, to je uobičajena terapija.
    Laringitisi su upale izazvane naglim promjenama temperature, često potaknute hladnoćom i dimom,te prasinom.Postoji rizik od dispneje i poteskoca sa disanjem zbog toga se obicno djeci daje rinolan ili solu medrol ili dexametazon u injekciji kod teze klinicke slike. .U slucaju obicnog laringitisa nije potrebno nista osim biljnog sirupa za kasalj,no ukoliko je doslo do influencijskiog laringitisa potrebno je lijecenje kako sve ne bi preslo u kronicni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

narednice, sto je dispneja (jle kratkotrajni prestanak disanja?)

mima, ja ustvari ne znam koju vrstu, odnosno, podvrstu laringitisa fran ima (nisam ni znala da postoje podvrste).
    dr. mi je samo rekla to je laringitis, a za temperaturu mi nije znala reći od čega je već me naručila sutradan da vidi u što će se temp. razviti.
    sutradan mi je rekla da je to jaka upala grla, te mu dala sinersul (tri dana) + rinolan koji je dobio dan prije.
    rekla je i da naparim kupaonu svaki dan prije spavanja, kad sam rekla da se moja kupaona ne može napariti, rekla je da ga stavim ispod ručnika (ne znam kako je mislila da to izvedem), uglavnom zato se raspitujem za inhalator.
    nekako si mislim da bi s njim to lakše izvela.

čitam što narednica piše vezano za nastanak laringitisa i u totalnom sam neznanju.fran nije nikad u zadimljenom, nije ni izložen naglim promjenama temperature (mislim budemo mi vani, ali ne idemo malo van, malo unutra), a prašina...nije da baš ne čistim kuću, imamo je valjda u normalnim količinama :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

P.S. sad, prije spavanja sam otkrila da se franu lagano osulo cijelo tijelo, osim nogica, je li to nešto povezano sa lijekovima koje je pio?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, pa ne znam niti ja ima li kakvih podvrsta - ali ako ti je dr. rekla ovo za kupaonicu onda je to ipak to, samo je kod Frana očito bilo u blažem obliku. Inhaliranje fiziološkom otopinom svakako pomaže. Laringitis nastane kod infekcije, ako je dijete tome sklono, nama su rekli da nam svaka infekcija (valjda tom vrstom virusa, koji napadaju dišni sustav) može završiti laringitisom. Ovo za nagle promjene temperature mi je baš ovdjespomenuti dr. B. rekao da se laringitisi obično javljaju u doba godine kad su velike temperaturne razlike između noći i dana. Za laringitis u principu nema lijeka, samo se daju ti antihistaminici i kortikosteroidi da smanje taj otok koji nastane radi kojega se dijete može i gušiti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Osip može biti i od temperature, Lea se već par puta nakon temperature osula, naša dr. kaže da to (citiram) 'virus izlazi van'.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Osip može biti i od temperature, Lea se već par puta nakon temperature osula, naša dr. kaže da to (citiram) 'virus izlazi van'.
    aaa znači,i kod vas je došlo nakon temperature!
    već sam si pomislila što je sad? jučer mi je napokon bio prvi dan bez temperature, a danas osip. ok,ok sad si me umirila. znači kod ovog se ništa ne poduzima, samo će proći?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jučer mi je = jučer mu je

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

to se i bojanu događa nakon temperature, kaže pedi da to nije ništa zabrinjavajuće

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I nama se to dogodilo, znači da je bolest završila :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala cure, idem sad mirno spavati

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Eto mene prvi put kod vas...bas trazim po netu o tim laringitisiama...
    I moja lana im je sklona.
    Znamo vec sve fore u vezi toga, samo bi htjela pitat da li netko zna iz iskustva da li je bolje otic (kad ste doma iskoristili sve raspolozivo) na salatu (meni su tamo grozni....) ili na srebrnjak (nisam nikad bila)
    Hvala

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na Srebrnjak nikako, oni uopće nemaju ORL! Nas su sa Srebrnjaka poslali na Šalatu. Treba ići na ORL, ne na pedijatriju - znači Šalata, Vinogradska, Sveti Duh (gdje spadaš).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, tamo (na salati) mi je katastrofa...nema tamo inhalacija, samo sibaju injekcije....
    Ipak hvala

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

srebrnjak ,uvijek srebrnjak kako ne lijece laringitis? tamo lijece laringitis inhalacijama ja bi jedino njima isla i idem kad je laringitis u pitanju. salata najzadnja opcija

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    srebrnjak ,uvijek srebrnjak kako ne lijece laringitis? tamo lijece laringitis inhalacijama ja bi jedino njima isla i idem kad je laringitis u pitanju. salata najzadnja opcija
    To sam htjela cut...
    Bili jednom u kalicevoj po istom pitanju, dali joj inhalacije i pikicu i poslali nas na ORL kam spadamo (salata)....Tam su joj sprasili jos 2 pike dexamatazona s razlikoma od 15 min, jer nisu zali kolko ml/kg :? :? i na kraju nas ostavili 1 dan. Lana je bila izbezumljena......
    Znaci srebrnjak? Ne daj Boze da ce mi terebat, al' dobro je znat

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

NAPAD laringitisa po noći naravno liječe (daju terapiju) ali će poslati dijete na Šalatu do jutra jer oni nemaju ORL odjel. Dijete koje dobije jaki napad laringitisa po noći, znači onaj pseći lavež, mora biti pod nadzorom jer se napad može ponoviti a od laringitisa se može i ugušiti. Na Srebrnjaku su nam dali terapiju ali su nas nakon toga poslali na Šalatu. I terapija je sadržavala injekciju Solu Medrola. Dakle opet valjda govorimo o različitim stvarima, ja imam iskustvo sa jakim napadom subglotičnog laringitisa koji se dogodi noću, a zahtjeva hitnu intervenciju i nadzor na ORL odjelu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •