Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Laceratio cervicis uteri

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Laceratio cervicis uteri

...Iliti puknuće grlića maternice.
    Dakle, vratila se kući s poroda s ovom dijagnozom.

Da li ima još netko kome se to dogodilo?? Meni su rekli da je to zbog toga kaj sam se brzo otvarala i da to nije niš strašno.

Mene ipak brine...Mogu li imati neke posljedice?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala na prvom porodu , zašili kao i rez .
    Nikakve posljedice nisam imala .
    Mislim da ti to nije neka dijagnoza u smislu bolesti , nego samo
    napomena kao i epiziotomija....

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ma da ja sam se krivo izrazila.
    I meni je to zašiveno, ništa ne osjećam u smislu da bi me boljelo ili da bi osjetila da se nešto dogodilo.
    Zanimalo me samo da li se poslije mogu imati neke posljedice ili problemi, npr. u sljedećim trudnoćama ili porodu. Ali kao što vidim kod tebe nije bilo problema.

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

meni na grliču 10 punata i za sada nikakvih problema šta će bit posli vidit čemo

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni je puknuo u prvoj trudnoci, nisam osjecala nikakve tegobe nakon toga, ali sam u drugoj isla na serklazu, grlic se skratio i smeksao. nisam nikad pitala koliko je to pucanje grlica na prvom porodu imalo utjecaja na njegovo slabljenje u drugoj trudnoci. rodila sam bez problema, nije ponovno pukao.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni isto pukao. S time da mi je ginić rekao da je to relativno često. I to način na koji je pukao (nešto na 9... :? ).

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je puknuo. Vadili su mi dijete na silu, jedan se nalegao na moj trbuh, a drugi isisavao dijete vakuumom. A nije bila nikakva panika, i beba i ja smo bili dobro, nego su odlučili da porod predugo traje, izmasakrirali mene, a bebi nanijeli bol.

Drugi ginić je kasnije natuknuo da bi možda u sljedećoj trudnoći moglo biti problema, da nisu baš dobro zašili (u što sumnjam) i da bi se grlić možda mogao ranije početi otvarati. No, uzela sam to mišljenje s rezervom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Evo jos jedne

I meni je pukao grlic, doduse meni je ruptura, ali to je valjda isto, ko ce im vise znati! Meni je moj ginic rekao da se to desava ali da mogu kasnije imati komplikacija, ne samo za sledecu trudnocu nego i inace zbog bakterija i tako to. Ali da budem iskrena na to sad ne mislim jer mi bas treba da se oporavim od svega!!
    Bice to sve dobro drage moje jake smo mi!! 8)
    A da i ja sam se brzo otvarala a beba je bila malo visoko, pa su onda na stomak sa laktom ali hvala bogu nisu koristili nista drugo. Mada eto nikad nema pravila!
    Bebac stigao 29.09.2005

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Evo jos jedne

I meni je pukao grlic, doduse meni je ruptura, ali to je valjda isto, ko ce im vise znati! Meni je moj ginic rekao da se to desava ali da mogu kasnije imati komplikacija, ne samo za sledecu trudnocu nego i inace zbog bakterija i tako to. Ali da budem iskrena na to sad ne mislim jer mi bas treba da se oporavim od svega!!
    Bice to sve dobro drage moje jake smo mi!! 8)
    A da i ja sam se brzo otvarala a beba je bila malo visoko, pa su onda na stomak sa laktom ali hvala bogu nisu koristili nista drugo. Mada eto nikad nema pravila!
    [b] Bebac stigao 29.09.2005

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: Evo jos jedne

Citiraj bbb2909 prvotno napisa
    Meni je moj ginic rekao da se to desava ali da mogu kasnije imati komplikacija, ne samo za sledecu trudnocu nego i inace zbog bakterija i tako to.
    Vidiš takvog nečeg sam se bojala! Iako se u bolnici nisam previše zamarala s tim pa i nisam više ništa konkretno pitala. A kad sam došla doma i malo k sebi, a kako nikad prije nisam čula da se takva puknuća uopće dešavaju, počela sam se pitat kaj sad s tim. I još kad sam par ljudi rekla za to svi su me gledali u stilu :? :?

baš ću i ja pitati svog ginića kad sad za 3 tjedna odem na prvu kontrolu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A sta nam je tu nam je!
    Ne treba se samo previse opterecivati.
    Pozdrav za bebu koja je od nas mladja tacno mesec dana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •