-
vezanje čamaca uz plažu i glisiranje - gdje prijaviti
Potaknuta događajem o kojem čitam na portalima - glisiranje blizu obale i ozlijeđeni kupači - sjetila sam se da svako ljeto na plaži protrnem barem nekoliko puta zbog nesavjesnih valsnika manjih i većih čamaca ...
Vežu ih duž obale, uz plažu. Ukrcaju se i među kupačima pale motore, vrte se, neki počnu i glisirati ...
Mene zanima imaju li pravo na vezanje tik uz obalu (dakle nisu u lučicama, marinama i sl. nego duž mjesnih plaža), plaćaju li naknadu za to?
Gdje i komu prijaviti nesavjesne "mornare i kapetane" koji upravljaju takvim plovilima?
-
-
Lučkoj kapetaniji, da.
I mene strašno srde takvi primjerci. A i proračun bi se napunio da si lk dade malo truda, umjesto da otpuštaju ljude u školstvu.
-
Imaju pravo na vezanje duž obale i to se ne plaća jer plaćaš vez tamo gdje ti stoji čamac , a dok se voziš parkaš se uz obalu gdje hoćeš .
Mi imamo čamac i kad se vozimo ne glisiramo uz obalu(ipak se držimo pravila da se ne glisira 300m od obale ) kad prilazimo nekoj uvali motor je u leru i kad se približimo mjestu gdje želimo stati ugasimo motor i ne parkamo se na samu plažu već u uvali i tu se kupamo .