Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Lada niva i AS

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Lada niva i AS

Evo kako i naslov kaže imamo Ladu nivu i jaje as su nam taman bile stale fiksirane s remenima.Imamo problem dečki su ih prerasli vire im iglavice i nogice a kilaža im je 8,5-9kg imamo blizance.
    Lada nema zadnja vrata pa neznam kak sa večim sjedalicama jedna iza vozača uvijek može biti fiksirana ali druga ne.Planiramo uzeti im one od 0-18 kg radi togfa što se može montirati u suprotnom smjeru vožnje a i gledali smo sjedalice od 9-18 kg su nam jeftinije pošto ih moramo uzimati duplo i imaju 5 položaja.

Pomoć stvarno smo u nedoumici kaj je najbolje !

Zahvaljujem vam se unaprijed na pomoči

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Za početak, da li su stvarno prerasli "jaje"?
    Koliko to "vire glavice"? Za nogice nije bitno.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

toliko da im smeta ono za sunce ih po glavicama struže,nismo ih dugo vozili a več tada je bilo tak

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Jesi li izvadila sve jastučiće? Nema nikakav jastučić pod guzom? S tim bi dobila još koji cm.
    Nogice nisu bitne, ali glavica ne smije izlaziti iz sjedalice.
    Moja je 16,5 mjeseci pa još uvijek stane u Römerovo jaje. No, jaja se međusobno dosta razlikuju po veličini.
    Sada se ipak vozimo u većoj AS jer nam je komotnija, ali i dalje suprotno od smjera vožnje. Ima 9,5 kg i to mi je puno prelagano za smjer vožnje.

Minimalni uvjeti da ih prebaciš u grupu I (9-18) u smjeru vožnje su 9 kg i samostalno ustajanje. Po datumu rođenja, bojim se da ovaj drugi nikako ne zadovoljavaju.
    Kombinirane koje kod nas možeš nabaviti, a da se vežu pojasom su Nania - više modela, Römer First Class i Besafe iZi Combi x3. Postoji i Bebe Confort Iseos Neo i Concord ima jednu, ali ne znam da li ih ima kod nas.
    Nania je u suprotnom smjeru do samo 10kg, Römer i Bebe Confort do 13kg, a BeSafe do 18kg. Sve se mogu okrenuti s 9 kg, ako to želiš. Nabrojane su od najjeftinijih do najskuplje. U fun4mum imaš do kraja mjeseca 10% popusta na sve oblike plaćanja (imaju BeSafe i Römer).
    Najbolje da u dućanu isprobaš različite AS i vidiš koja ti najbolje odgovara.

Zašto misliš da ne možeš obje iza fiksirati?

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

[QUOTE=cowgirl;1668888]Jesi li izvadila sve jastučiće? Nema nikakav jastučić pod guzom? S tim bi dobila još koji cm.
    Nogice nisu bitne, ali glavica ne smije izlaziti iz sjedalice.
    Moja je 16,5 mjeseci pa još uvijek stane u Römerovo jaje. No, jaja se međusobno dosta razlikuju po veličini.
    Sada se ipak vozimo u većoj AS jer nam je komotnija, ali i dalje suprotno od smjera vožnje. Ima 9,5 kg i to mi je puno prelagano za smjer vožnje.

Minimalni uvjeti da ih prebaciš u grupu I (9-18) u smjeru vožnje su 9 kg i samostalno ustajanje. Po datumu rođenja, bojim se da ovaj drugi nikako ne zadovoljavaju.
    Kombinirane koje kod nas možeš nabaviti, a da se vežu pojasom su Nania - više modela, Römer First Class i Besafe iZi Combi x3. Postoji i Bebe Confort Iseos Neo i Concord ima jednu, ali ne znam da li ih ima kod nas.
    Nania je u suprotnom smjeru do samo 10kg, Römer i Bebe Confort do 13kg, a BeSafe do 18kg. Sve se mogu okrenuti s 9 kg, ako to želiš. Nabrojane su od najjeftinijih do najskuplje. U fun4mum imaš do kraja mjeseca 10% popusta na sve oblike plaćanja (imaju BeSafe i Römer).
    Najbolje da u dućanu isprobaš različite AS i vidiš koja ti najbolje odgovara.

Zašto misliš da ne možeš obje iza fiksirati?[/QUOTE

Hvala ti draga na pomoči jedna nam je BUBU,a druga neznam koja je marka ali je još manja od BUBU-jeve tak da i sitniji sin je u njoj i njemu je mala a ovom večem je ova veča isto mala a izvadili sve jastučiče i dodatke.
    Nemogu ih obje fiksirati jer onda nemrem iza uči da stavim ih u sjedalice pošto nemamo stražnja vrata nego moram sic preklopiti i onde tek staviti ih u auto.Marin mi ima 9kg, a martin 8,5kg najviše mi se dopadaju nanijeve sjedalice a i cijenom su nam nekek pristupačnije,jer nemamo nikakve kartice na rate a s gotovinom baš i nismo na ti nekak bumo jer se u ovima nemreju voziti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nemogu ih obje fiksirati jer onda nemrem iza uči da stavim ih u sjedalice pošto nemamo stražnja vrata nego moram sic preklopiti i onde tek staviti ih u auto.Marin mi ima 9kg, a martin 8,5kg najviše mi se dopadaju nanijeve sjedalice a i cijenom su nam nekek pristupačnije,jer nemamo nikakve kartice na rate a s gotovinom baš i nismo na ti nekak bumo jer se u ovima nemreju voziti.
    Ja i dalje ne kužim, moram riskirati da ispadnem malo paglu, ali zar nemate lijeva i desna prednja vrata, pa jednog stavljaš s jedne strane, a drugog s druge i ne uvlačiš se nikud?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne mogu ti pomoći, nego samo pružiti podršku- s ladom nivom je stvarno nešto čudno. jednom sam pokušala u moju službenu ladu staviti tzv. buster i na kraju odustala (bila sam već 7 mj. trudna pa je i to pomoglo). sjedalica je završila u prtljažniku a filip kad je izašao iz vrtića bio je potpuno iznenađen: kakav je to auto? gdje mi je sjedalica? staviti ću tvoju kacigu i čizme da ne stradam bez sjedalice.

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kužim ovo s uvlačenjem, jer se i ja nakrvim dok AS namontiram u sestrin auto s troja vrata.
    Moraš se uvući unutra to mi je jasno, ali zar ne možeš fiksirati po jednu AS sa svake strane i onda ući u sredinu auta i djecu stavljati u lijevu i desnu AS?
    Nania jest najjeftinija, a zdovoljava standarde i često bude u Baby centru u Sloveniji na akciji. Probaj ih nazvati i pitati kad će opet biti (bila je prije nekih mjesec dana za 50 EUR).
    Kod nas ih ima Baby media shop, ali znaju se naći i u dućanima tipa Metro, Spar i sl.
    Lakše ćeš ih stavljati u AS kad ih okreneš u smjer vožnje, ali to odgodi što više možeš.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    ne mogu ti pomoći, nego samo pružiti podršku- s ladom nivom je stvarno nešto čudno. jednom sam pokušala u moju službenu ladu staviti tzv. buster i na kraju odustala (bila sam već 7 mj. trudna pa je i to pomoglo). sjedalica je završila u prtljažniku a filip kad je izašao iz vrtića bio je potpuno iznenađen: kakav je to auto? gdje mi je sjedalica? staviti ću tvoju kacigu i čizme da ne stradam bez sjedalice.
    baš si me bar me neko kuži kaj hoču reči ko je pokušao staviti sjedalice u auto.

Anemona Imam i lijeva i desna vrata ali vozačev sic je zavaren jer je bil puko a i ak ih vozim u kontra smijeru moram se uvlačiti unutrada bi ih stavila u sjedalice.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ana- prvotno napisa Vidi poruku
    baš si me bar me neko kuži kaj hoču reči ko je pokušao staviti sjedalice u auto.

Anemona Imam i lijeva i desna vrata ali vozačev sic je zavaren jer je bil puko a i ak ih vozim u kontra smijeru moram se uvlačiti unutrada bi ih stavila u sjedalice.
    A dobro, onda je u tome štos, nikako mi nije bilo jasno.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cowgirl prvotno napisa Vidi poruku
    Kužim ovo s uvlačenjem, jer se i ja nakrvim dok AS namontiram u sestrin auto s troja vrata.
    Moraš se uvući unutra to mi je jasno, ali zar ne možeš fiksirati po jednu AS sa svake strane i onda ući u sredinu auta i djecu stavljati u lijevu i desnu AS?
    Nania jest najjeftinija, a zdovoljava standarde i često bude u Baby centru u Sloveniji na akciji. Probaj ih nazvati i pitati kad će opet biti (bila je prije nekih mjesec dana za 50 EUR).
    Kod nas ih ima Baby media shop, ali znaju se naći i u dućanima tipa Metro, Spar i sl.
    Lakše ćeš ih stavljati u AS kad ih okreneš u smjer vožnje, ali to odgodi što više možeš.
    Mogu tj moramo vidjeti dal bi išlo da se obje fiksiraju a mi da ih stavljamo ovak kak si napisala.Draga baš ti hvala na pomoči učlanjeni smo u sloveniji u beba centru bumo vidjeli sada su 80 € bumo vidli zvali i baby media centart ima ih a da ih i nema rekla mi gospođa da nam mogu naručiti jer razlika nam je cijene toliko koliko bi potrošili benzina.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mi imamo naniu (kupljenu u sloveniji - koja od 0-9kg ide u kontra smjeru od vožnje a onda do 18kg ide u smjeru vožnje
    koštala je 60tak eura a na akciji smo je dobili za 40tak - ne znam točno

ima dva jastuka koji se vade da se dobije još mjesta! i mislim da je super to što ćemo je fakat dugo voziti!

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bobica i mi bi te uzeli sad su 79 € jako mi se sviđaju,kaj znači da bi ja svoje odmah morala staviti u smjer vožnje

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

u uputama piše 0-10kg vožnja unazad
    a 9-18kg vožnja unaprijed!

i mi smo je nažalost kupili tek kasnije , jer smo prvo imali maxi-cosi tako da nismo uživali u nania od početka - odmah nam je išla u smjeru vožnje
    naša je koštala 40tak eurića! što je bila super akcija

računaj i na povrat poreza - ipak imate dva komada! pa je i to ok!

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bobica aj ak ti nije problem mi napisati puno ime as kaj ide još uz Nania.

Hvala unaprijed.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

nemam pojma koju ćete odabrati - evo ih sve na jednom mjestu pa pogledaj
    www.nania.com

primjetila sam da su u sloveniji neki modeli kojih kod nas nema i obratno - kod nas je jedan model bio nedavno na akciji u metrou koliko sam čula!

naša je čini mi se - Avtosedež Driver SP Plus - Party - Nania
    čini se da je još uvjek na akciji - sa 69,99 na 44,99 eura!

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

bobica hvala ti draga

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo riješeno krsni kumovi im kupuju sjedalice

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

super
    meni su u petak došle novičke od baby centra i nania je opet na akciji!

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

kumeki se stvarno u trošak bacili cijena jedne je 1100kn .

pusa od nas mi napunili danas 6mj

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

wou - to su lađe a ne sjedalice!
    ugodnu vožnju vam želim!

koliko novaca?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

sad vidim i cijenu

ali to su do 18kg - neki u tom periodu promjene po dvije sjedalice pa računaj! - stvarno izgledaju udobno!
    meni je to bilo jako važno
    znam da se ne prodaju 'nesigurne' i li doma sklepane sjedalice a onda kad znam da ćemo se puno voziti nek bude bebi udobno
    ono kad zaspe da se baš ima di uvaliti! a ne da joj visi glava ili da je žulja pojas na ramenu?!?! (naš slučaj sa ranijom sjedalicom)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •