Pokazuje rezultate 1 do 50 od 185

Tema: Što radite s viškom upotrebljivih stvari?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam koristila ublaženu Marie Kondo metodu (does it spark joy? ) kojom sam razdvojila ono što želim zadržati, a ostalo poklonila.
    kod mene nije - does it spark joy - nego sve to kod mene izaziva neku sjetu, sjećanja, prolaznost vremena ...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    kod mene nije - does it spark joy - nego sve to kod mene izaziva neku sjetu, sjećanja, prolaznost vremena ...
    Ja to gledam ovako - ono što nisam obukla 2 godine ide u otpis, tj. šaljem dalje.

Nemam toliki problem sa svojim stvarima, koliko sa stvarima drugih ukućana. Na primjer, moji sinovi imaju svaki po dvadeset majica kratkih rukava (bez brige, nisam kupila - velik dio toga su reklamne maijce filmskih festivala i radioamaterskih skupova, ali razumijem - to su im uspomene koje ne daju baciti). Muž isto naginje hrčkarenju, a s godinama to poprimi neugodne razmjere...

Ove godine sam imala farbanje stana i drvenarije, pa sam dobar dio presložila i likvidirala, ali još uvijek ima. Svi se moramo prisiliti da to redovno radimo. Evo, mlađi sin je neki dan raskrčio pisaći stol - bacio sve stare bilježnice koje sigurno neće trebati (povijest, biologija i slično) i spremio bilježnice koje će možda zatrebati (tehnika, matematika), jer je morao napraviti mjesta za novo računalo. Tako to ide. Neke vrste nereda rješava samo preseljenje (kao kod Lili) ili preuređenje (kao kod mene). Slažem se - lakše je živjeti s manje stvari, ali nemam ni ja srca baš sve baciti. Odnesem u podrum, pa onda u drugoj iteraciji bacim ili udomim.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.09.2020. at 13:40

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja se uvijek sjetim kako je moja teta rekla mami da sam ja završila srednju školu i faks u maminom starom kožnom kaputu (što je istina). Nisam to osvijestila sve dok netko sa strane nije primijetio...

Btw. Česte selidbe primorale su me da usvojim manje sentimentalan način probiranja stvari, pa ta jakna nije kasnije sačuvana. Dala sam je u dobre ruke.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Btw. Česte selidbe primorale su me da usvojim manje sentimentalan način probiranja stvari
    Mene moja selidba izgleda spasila

Eh da darovala sam namještaj na stranici Sharing is caring.
    Odjeću i obuću imam kome dati, mijenjam se s frendicama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene moja selidba izgleda spasila

Eh da darovala sam namještaj na stranici Sharing is caring.
    Odjeću i obuću imam kome dati, mijenjam se s frendicama.
    jesi uspjela udomiti namještaj?
    ja sam nudila krevet na kat po kvartu, nitko nije htio
    a uščuvan, kao nov ... sad je završio na njuškalu

ja očito ne znam ni pokloniti stvari ... baš me nešto neće ...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jesi uspjela udomiti namještaj?
    ja sam nudila krevet na kat po kvartu, nitko nije htio
    a uščuvan, kao nov ... sad je završio na njuškalu

ja očito ne znam ni pokloniti stvari ... baš me nešto neće ...
    Da jesam, al stavila sam također i na fejs na stranicu od našeg kvarta. Ljudi su baš bili sretni, kaže da će im se odlično uklopiti.

Vidi jel imate neku stranicu za vaš kvart jer ljudima je kod namještaja najveći problem prijevoz.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •