ajme lili, da ja ovako dijelim na sve strane, ja ne bih imala vise nista u kuci![]()
ajme lili, da ja ovako dijelim na sve strane, ja ne bih imala vise nista u kuci![]()
Posljednje uređivanje od spajalica : 28.09.2020. at 07:48
A djeca prerastaju odjeću i obuću, šta ću s tim po kući. Još ova frendica koja mi daje za sina, daje puno toga što moj već unaprijed znam da neće nositi (preširoke trenirke, a moj mršavko), pa takve komade robe odmah proslijedjujem ovoj koja ima mlađeg sina od mog tako da u te 3 vreće ima robe koja je tek ušla kod mene al odmah putuje dalje. Super mi je ta naša razmjena odjeće.
Majice od utrka skupim na hrpicu i ostavim ih u klubu na stolić, napišem na papir donacija i odu u roku keks.
Rijetke od njih su kvalitetne, znam da ih neću nositi ako mi koža u njima ne diše, radije trčim u svojih par koje su mi odlične. Ako nam daju pamučne naručim puno veći broj pa odensem mami i svekrvi, njih to razveseli.
Jao, ja sam u Lilinoj vreći... Jučer sam spakirala za udomiti dvije velike plahte s gumicama (debele su, dugo se suše, stare su - od 2012, a ključni razlog za škartiranje su rupe koje su se počele pojavljivati na njima).
Dalje, sad kad sam preslagala sezonsku robu, izronilo je hrpa košulja koje moji sinovi ne nose - odoše u dobre ruke, susjedinom unuku koji je koju godinu mlađi od njih. Izronili su ručnici koji su već pohabani - otići će kolegici kojoj to treba za pesa (brisanje capa i slično). Izronila je hrpa staklenki - to nisam bacila, jer mi trebaju za zimnicu. Uskladištene su u garaži. Izronila je hrpa knjiga koje nitko ne čita - eno i njih u garaži, možda ih oglasim ovdje ili udomim (znam i tko to voli, samo se moram dogovoriti za preuzimanje).
Muka mi je od ručnih radova 3 generacije unatrag -nemam srca to baciti, a izuzela sam ih iz bratovog stana (naslijedio je stan od tete koja je to radila i čuvala od drugih članova obitelji). Nemam pojma što bih s tim... Moram probrati i napraviti razliku što je uspomena, a što furda. Sve što je poderano i flekavo - frk u smeće.
Suđe sam dosta dobro pročistila, aliiii u špajzi imam gomilu krame koju ne koristim ili koristim rijetko (toster, mesoreznica). Fritezu sam poklonila, kalorifer dala... Raskrčujem, ali nekako se uvijek nađe nove krame. Uđe u kuću iako se ne nadaš... Recimo, kad je prije par godina umrla mm-ova ujna, uzela sam nekoliko njezinih odjevnih predmeta koji su mi pasali, nisam htjela baciti jer su bili ok, kvalitetni i moja veličina, pa sad imam tri balonera umjesto dva, jakne, košulje... neke stvari bez kojih bih mogla. Puno sam podijelila, ali nešto je i ostalo. Isto, moj mlađi sin nosi kožnu jaknu mm-ovog ujaka, drugu je dobio od susjede, a treću je sam kupio. Nisu sve za istu sezonu. Eto, kožnu jaknu baš ne bih bacila osim ako nije u stanju totalnog raspada, a to zauzme prilično mjesta u ormaru. Htjela sam reći da ne moraš uvijek kupovati, a da se nađe u kući...
I tako dalje...
U vikendici sad već isto imam brdo stvari koje bi trebalo maknuti. Budem i to prije nego zatvorimo kuću prije zime. To je proces.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.09.2020. at 10:07