Pokazuje rezultate 1 do 50 od 185

Tema: Što radite s viškom upotrebljivih stvari?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajme lili, da ja ovako dijelim na sve strane, ja ne bih imala vise nista u kuci
    Posljednje uređivanje od spajalica : 28.09.2020. at 07:48

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    A djeca prerastaju odjeću i obuću, šta ću s tim po kući. Još ova frendica koja mi daje za sina, daje puno toga što moj već unaprijed znam da neće nositi (preširoke trenirke, a moj mršavko), pa takve komade robe odmah proslijedjujem ovoj koja ima mlađeg sina od mog tako da u te 3 vreće ima robe koja je tek ušla kod mene al odmah putuje dalje. Super mi je ta naša razmjena odjeće.

Majice od utrka skupim na hrpicu i ostavim ih u klubu na stolić, napišem na papir donacija i odu u roku keks.
    Rijetke od njih su kvalitetne, znam da ih neću nositi ako mi koža u njima ne diše, radije trčim u svojih par koje su mi odlične. Ako nam daju pamučne naručim puno veći broj pa odensem mami i svekrvi, njih to razveseli.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Jao, ja sam u Lilinoj vreći... Jučer sam spakirala za udomiti dvije velike plahte s gumicama (debele su, dugo se suše, stare su - od 2012, a ključni razlog za škartiranje su rupe koje su se počele pojavljivati na njima).

Dalje, sad kad sam preslagala sezonsku robu, izronilo je hrpa košulja koje moji sinovi ne nose - odoše u dobre ruke, susjedinom unuku koji je koju godinu mlađi od njih. Izronili su ručnici koji su već pohabani - otići će kolegici kojoj to treba za pesa (brisanje capa i slično). Izronila je hrpa staklenki - to nisam bacila, jer mi trebaju za zimnicu. Uskladištene su u garaži. Izronila je hrpa knjiga koje nitko ne čita - eno i njih u garaži, možda ih oglasim ovdje ili udomim (znam i tko to voli, samo se moram dogovoriti za preuzimanje).

Muka mi je od ručnih radova 3 generacije unatrag -nemam srca to baciti, a izuzela sam ih iz bratovog stana (naslijedio je stan od tete koja je to radila i čuvala od drugih članova obitelji). Nemam pojma što bih s tim... Moram probrati i napraviti razliku što je uspomena, a što furda. Sve što je poderano i flekavo - frk u smeće.

Suđe sam dosta dobro pročistila, aliiii u špajzi imam gomilu krame koju ne koristim ili koristim rijetko (toster, mesoreznica). Fritezu sam poklonila, kalorifer dala... Raskrčujem, ali nekako se uvijek nađe nove krame. Uđe u kuću iako se ne nadaš... Recimo, kad je prije par godina umrla mm-ova ujna, uzela sam nekoliko njezinih odjevnih predmeta koji su mi pasali, nisam htjela baciti jer su bili ok, kvalitetni i moja veličina, pa sad imam tri balonera umjesto dva, jakne, košulje... neke stvari bez kojih bih mogla. Puno sam podijelila, ali nešto je i ostalo. Isto, moj mlađi sin nosi kožnu jaknu mm-ovog ujaka, drugu je dobio od susjede, a treću je sam kupio. Nisu sve za istu sezonu. Eto, kožnu jaknu baš ne bih bacila osim ako nije u stanju totalnog raspada, a to zauzme prilično mjesta u ormaru. Htjela sam reći da ne moraš uvijek kupovati, a da se nađe u kući...

I tako dalje...

U vikendici sad već isto imam brdo stvari koje bi trebalo maknuti. Budem i to prije nego zatvorimo kuću prije zime. To je proces.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.09.2020. at 10:07

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •