BubikaM prvotno napisa
Mi smo se cjepili Priorixom u travnju ove godine. Malena mi je tada imala 15 mjeseci. Htjela sam jos odgadjati cjepivo, ali sam bila pred porodom, pa mi se cinilo da je bolje sve to rijesiti. I pozalila sam.
Reakciju na cjepivo je imala strasnu. Pojavila se nakon 6 dana (pedijatrica nas je upozorila da je moguca rekacija od 6-8 dana, te nakon tri tjedna.
Ocitovala se najprije kroz temperaturu od 39 (nisam je mogla skinuti cijeli dan), te natecenim limfnim cvorovima iza uha. Nazvala sam odmah pedijatricu, medjutim tada je pocelo negiranje na reakciju i receno mi je da je vodim na zaraznu. I ipak da velim da je primila Priorix!
Na zaraznoj su pretrage pokazale da je sve ok, no nitko nije htio priznati da je moguca reakcija.
Istu noc i slijedeci dan temperatura se penjala preko 40, malena je bila totalno malaksala i isrpljenja, pa smo opet otisli u zaraznu. Tada se vec pojavio i osip. Opet su negirali mogucnost reakcije.
Temperaturu ni treci dan nismo mogli skinuti, tada sam nazvala zaraznu i pitala za savjet, i tek onda su mi preko telefona rekli da je mozda, ali samo mozda reakcija.
Cetvrti dan je pocela padati temperatura. Peti dan je malena dosla k sebi.
Ne vjerujem da cu sina cjepiti Priorixom.
To je nase iskustvo i vjerujem da kod vecine djecice ipak nisu takve reakcije.