Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Inicijalni testovi

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Inicijalni testovi

Znam da je ljeto tek počelo, ali nekako mi to vrijeme brzo prolazi pa vas već sad molim za malu pomoć: ima li netko ili zna gdje se mogu pronaći primjeri inicijalnih testova za 5. razred? Tek toliko da vidimo što se od gradiva provjerava! Hvala!

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Pa najbolje je pitati nekog petaša tj. sad šestaša ima li neki test od prošle godine. Ili vježbati prema završnom testu iz 4.r.
    Posljednje uređivanje od Handy : 06.08.2010. at 18:26

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ne znam zašto bi se vježbalo za inicijalni test, on se ne ocjenjuje, ne igra nikakvu ulogu u konačnoj ocijeni a nastavniku daje uvid u stanje stvari, kakava je situacija u razredu ali i pojedinačno
    ja bih dijete pustila da uživa na praznicima a ako je već zainteresirano za nekakvu intelektualnu aktivnost neka čita

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa prije inicijalnog testa ponavljat će gradivo u školi. Sat prije uvijek ponavljam s učenicima, a inicijalni test sastavljam sama. Nema ocjena, već postotak koji se upisuje sa strane (u rubriku za opisno ocjenjivanje).

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja nemam praksu inicijalnih ispita. Umjesto toga, radije provedem nekoliko sati više da sa učenicima dobro utvrdim gradivo proteklih godina, a usput kroz rješavanje zadataka na ploči/radnim listićima lako vidim kome što zapinje i onda to malo izbrusim.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj YosephK prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nemam praksu inicijalnih ispita. Umjesto toga, radije provedem nekoliko sati više da sa učenicima dobro utvrdim gradivo proteklih godina, a usput kroz rješavanje zadataka na ploči/radnim listićima lako vidim kome što zapinje i onda to malo izbrusim.
    meni je to isto ok, ali nije li nam obveza provesti inicijalno testiranje prema nekom od milijun pravilnika?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

testovi su obvezni jedino iz hrj, mat inf i stranog jezika, po onom starom pravilniku o ocjenjivanju, koliko se ja sjećam

i

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    testovi su obvezni jedino iz hrj, mat inf i stranog jezika, po onom starom pravilniku o ocjenjivanju, koliko se ja sjećam

i
    ja predajem strani jezik, znači mene se dotikavlje

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nemojte u istu košaru kruške i jabuke...

Pravilnik o ocjenjivanju (onaj koji je još uvijek na snazi i bit će još dugo vremena) lijepo kaže:

Pismeno ispitivanje je obavezno iz hrvatskog, stranog jezika, matematike i informatike. U ovoj se formulaciji zapravo govori o pismenom ispitivanju u tijeku godine, ali to ne kači incijalni ispit znanja.

Za inicijalni ispit kaže da se može provesti na početku nastavne godine. Primijetite da nigdje ne stoji formulacija mora. (članak 19.)

Zašto ga ja ne provodim? U istom tom članku 19. kaže da sam dužan nakon inicijalnog pismenog ispita usmjeriti učenike na ponavljanje određenih sadržaja. Čini mi se pametnije da potrošim sa njima 2 tjedna samo ponavljanja prijašnjeg gradiva, nego da idem malo ponavljati, pa pisati inicijalni...pa onda napraviti analizu inicijalnog ispita....i na kraju opet ponavljati. Inicijalni ispit znanja je gubljenje vremena.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nemojte u istu košaru kruške i jabuke...

Pravilnik o ocjenjivanju (onaj koji je još uvijek na snazi i bit će još dugo vremena) lijepo kaže:

Pismeno ispitivanje je obavezno iz hrvatskog, stranog jezika, matematike i informatike. U ovoj se formulaciji zapravo govori o pismenom ispitivanju u tijeku godine, ali to ne kači incijalni ispit znanja.

Za inicijalni ispit kaže da se može provesti na početku nastavne godine. Primijetite da nigdje ne stoji formulacija mora. (članak 19.)

Zašto ga ja ne provodim? U istom tom članku 19. kaže da sam dužan nakon inicijalnog pismenog ispita usmjeriti učenike na ponavljanje određenih sadržaja. Čini mi se pametnije da potrošim sa njima 2 tjedna samo ponavljanja prijašnjeg gradiva, nego da idem malo ponavljati, pa pisati inicijalni...pa onda napraviti analizu inicijalnog ispita....i na kraju opet ponavljati. Inicijalni ispit znanja je gubljenje vremena.

štreber

u svakom slučaju to je dobra vijest

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mah...... Mi matematičari imamo tu crtu jer često promatramo ekstreme kod funkcija ...pa nam to pomaže kod nalaženja ekstrema kod Zakona, Pravilnika, ...

U svakom slučaju - ne dajte se nasanjkati da morate pošto-poto imati inicijalne pismene ispite. Ne morate. Iskoristite to vrijeme korisnije.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Čini mi se pametnije da potrošim sa njima 2 tjedna samo ponavljanja prijašnjeg gradiva, nego da idem malo ponavljati, pa pisati inicijalni...pa onda napraviti analizu inicijalnog ispita....i na kraju opet ponavljati. Inicijalni ispit znanja je gubljenje vremena.
    za inicijalni ispit zapravo ne bi trebalo ponavljati. uopće...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inicijalni radim samo u 5.r.
    U ostalima ne.
    Koliko me sjećanje služi, mislim da je bila preporuka savjetnice (hrv.jez.) da inicijalni ipak napravimo za 5.r.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •