Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: TV-sto,koliko dugo,kako,kada...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno TV-sto,koliko dugo,kako,kada...

Pozdrav svima!
    Evo kako sam veceras inspirirana nesto napisati pa tako i pitati,postavljam ovu nazaobilaznu temu sa pitanjem:Sto gledaju vasa djeca,koliko dugo,kako,kada...
    Moj sin-4 god.i par mjeseci dnevno gleda "svoj"omiljeni crtic 20 minuta (koliko i traje)-nakon toga TV se "gasi",tj.sam ga iskljuci i gotovo.Jednostavvno to sam napravi i nekako se u nasoj kuci tako uveo obicaj,obzirom da i MM i ja pogledamo ponekadTV navecer kad djeca vec spavaju .Pogledamo mi crtice zajedno sa djecom,naravno ali nismo TV nikad stavljali u funkciju bebisitera-kao sto smo,nazalost, imali obicaj vidjeti kod frendova kad bi dosli na kavu:TV radi cijelo vrijeme,a djeca i gledaju i ne gledaju,igraju se,bace pogled,a zvuk-tresti...Nekako je ipak divota sjediti u miru i slusati..vlastite glasove i djecije,naravno.
    Mene je uvijek bilo strah da mi dijete izgubi interes za svijet oko sebe,zvukove oko sebe,slike oko sebe,ako bi "buljilo"u taj ekran mislim da bi mu se to desilo-a da ne spominjem vid..
    Kakva su vasa iskustva?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kod nas tv radi cijelo popodne. Koji put ga ugasimo i upalimo radio, ali većinom radi tv kad smo doma. Ali ga Daniel uopće ne gleda. On ne stigne pogledati niti crtić od 20 min od početka do kraja. Kad sijedi duže od 10 min. i gleda tv onda ga već pipkamo jel ima temperaturu i idu pitanja: si dobro, te nešto boli ...
    A što gleda? Ja sam od rođenja svima dala do znanja da on nesmije g ledati agresivne crtiće. Gleda samo Disneyeve crtiće i teletabise. Na taljanima zna biti koji lijepi crtić pa mu to pustim da gleda, ali on ga samo škilji tu i tamo.
    Ima dana kad je malo umoran pa bi gledao više tv-a ali mu mi nedamo, nego ga potjeramo vani s biciklom ili u sobu nek se igra nečim drugim ili se mazimo...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod nas je TV upaljena tu i tamo preko dana (zena si krati vrijeme dok doji Zrinku) kad je neka zanimljiva emisija, no Vedran to jedva zapaza, osim ako mu ne skrenemo paznju na program (npr. ako je neka zgodna naucnopopularna emisija). Ono sto on zaista gleda su subotom teletubbiesi (zanimljivo i sad kad ima 5 godina mu je to zanimljivo), ponekad pogleda zutokljunca (kad je bolestan), nedjeljom pogleda Aladdina i Timona i PUmbu (kad nismo na izletu - ljeti nema sanse da smo u to doba uz TV),a preko tjedna crtic u 18:55 na HTV2 i to je to.
    Nakon dnevnika se TV gasi i Vedran ide u krpe,a i mi ga rijetko palimo.

Agresivne i slicne crtice ne gledamo i tu nema iznimke (bake su dobile spotanciju kad su jednom dale da gleda batmana, yugioh i slicne).
    Video, DVD i play station nemamo, na PC-iju se mozda jednom mjesecno odigra neka edukativna igrica. U kinu smo bili dosad dvaput (Madagaskar i Wallace i Gromit),a kazaliste pohodimo cesce ...

(hehe, koji kompletni medijski izvjestaj ...

BTW, nema veze sa TV, ali je fora: mali se ovaj vieknd zakacio na stripove Asterixa!
    Najvise se divi Obelixu,a najcudnije mu je kaj nemamo doma ni jedan na hravtskom, nego samo njemacke, engleske i esperantske verzije (a ni jednu ne mozemo dati bakama na citanje ...).

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zaboravih reci, Zrinka obozava teletubbiese (super, jer tako zena moze ujutro u miru doruckovati ...)!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moj jos uvijek gleda teletubiese i tih 20 minuta doista uziva. mjesecima smo gledali kralja lavova, proslo nas je. sad je u fazi boba graditelja, stuarta malog i carobnog graska. to je ono sto se uglavnom vrti. koncentracija ga na tv-u drzi kratko, pa mu ne branimo - ako pozeli crtic, dobije ga. nemamo nekakvo pravilo vezano uz tv. moze raditi cijeli dan, moze proci cijeli dan da ga ne ukljucimo.

za ove japanske crtice nema pojma da postoje - meni je to strasno, mijenjam kanal cim ih ugledam.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kad smo kod tih stripova,ovo ljeto nasao "bakin princ"-dakle,nas sin kad smo bili kod bake,neko staro izdanje Alana Forda,mozda jos od vremena kad je tata bio momak.I sad naravno,zaintrigiran sadrzajem a vec vrijeme za spavanjac,baka odluci procitati unuku par redaka.Mi(MM i ja)lezimo vec u spavacoj,a iz bakine sobe dopire bakin glas onako po profesorski monotono:"I onda Broj Sedam,kako je to bilo,zasto si...."
    Mi smo bukvalno umirali od smijeha

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •