Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Razvod ! Odakle krenuti ?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Razvod ! Odakle krenuti ?

Ne znam da li sam previdjela nešto slično , ako jesam premjestite temu na drugo mjesto .
    Uglavnom , moj svekar ima problem i ja bih mu htjela pomoći . Njegova supruga je alkoholičarka dugi niz godina , mnogo puta bila na liječenju , radila probleme , nestajala iz kuće danima , imala razne afere , nikakav osjećaj prema djeci , mužu , obitelji općenito.
    Često je policija intervenirala u kući , zadržali bi je do otrežnjenja , i vratili kući . Socijalna služba nije uključena , mada je dvoje malodobne djece u pitanju , liječničke dokumentacije ima koliko god hoćeš , i sada nakon godina i godina , On napokon želi podnijeti zahtjev za rastavu braka ! Ona je trenutačno udaljena sudski od kuće 6 mjeseci zbog posljednjeg pijanstva kada je razbijala po kući , a jedno od djece se htjelo ubiti jer više nije moglo trpjeti ! To je valjda bio alarm da se nešto poduzme , bila je 15 dana u zatvoru , i sada je udaljena .
    Zanima me gdje kako , kome se obratiti , što očekivati , kakav je postupak , kakva su mu prava , on je zaposlen , jedini pridonosi , djeca su u školi , ona nigdje nije radila ...?
    Koliko bi sve to moglo trajati , što može očekivat , koliko će ga sve to koštati ?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mislim da je najbolje da se o svojim pravima raspita u czss-u.
    prije nego krene u postupak neka se raspita da li je dužan izdržavati suprugu (mislim da je, obzirom da ona nema vlastitih prihoda).
    pretpostavljam da će djeca ostati s njim.

sam postupak razvoda, ukoliko je sporazumni i bez problema, nije skup (svaka stranka po 200,00 kn).
    u njihovom slučaju ne znam da li će to proći bez problema.

želim njemu i djeci puno sreće i ustrajnosti u odluci o boljem životu.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

iako je tema davno otvorena htjela bih samo napomenuti da ovaj čovjek nije dužan uzdržavati svoju suprugu ukoliko je ona radno sposobna. da bi ona mogla od njega tražiti uzdržavanje morala bi imati valjano rješenje kojim je proglašena radno nesposobnom. to što je alkoholičar ne znači da se nakon provedenog liječenja i uz konstantne kontrole ona nemože zaposliti i raditi.
    da ne bi bilo da pričam gluposti, sličnu situaciju smo imali MM i ja, gdje je njegova bivša psihički bolesnik, i tražila je uzdržavanje, no obzirom da nema rješenje kojim bi bila proglašena radno nesposobnom i obzirom da uz redovita liječenja, i kontrole ona može raditi sud joj to nije odobrio.
    to što je ona ljenčina i ne da joj se radit sutkinju ne zanima.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

tweety, pobrisala poruku jer se referirao na poruku koja je maknuta
    Posljednje uređivanje od tweety : 01.09.2010. at 21:13

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

tweety obrisala post koji nema veze s temom
    Posljednje uređivanje od tweety : 02.09.2010. at 23:42