-
-
Nema nekog pravila.
Moji su razlika malo manje od 4 godine. I kad starijem bratu odgovara sekino društvo onda se super igraju zajedno i sve pet, ali s druge strane kad mu uzme iz ruke nešto što on baš hoće, bude svašta. Ja bih rekla za sada da se lijepo slažu, ali tko zna kakvi će biti kasnije....
Brat i ja smo 3 godine razlika i isto nam svi kažu kako smo se obožavali dok smo bili mali (uz poneku iznimku kao i moja djeca), a kasnije... joj, i svađe, i tuče i ne mogu reći da smo si nešto super i sada kad oboje imamo svoju djecu.
A imam primjera u svojoj okolini da je takva razlika između brata i sestre i da se slažu fenomenalno i da su osim što su braća i sestre da su i veeeeeeliki prijatelji.
-
Osoblje foruma
ne mogu znati je li idealna kad je to jedina razlika koju sam iskusila 
također, puno toga ovisi o karakteru i navikama djece, o dinamici vaše obitelji, o tvojim očekivanjima i željama.
nama je ta razlika skroz ok.
puno manju nisam ni željela jer ideja o 2 bebe istovremeno za mene nije uopće privlačna. 3 godine je minimalno što se mene tiče, a za iduće dijete bih recimo željela 4-5 godina razlike, znači još veću.
što se tiče odnosa među djecom, baš sam sretna
moje cure se jako dobro slažu, vole se, tješe se, paze jedna na drugu, igraju se zajedno, čitaju si međusobno. uopće se ne bi reklo da jedna ima 3 a druga 7 
dakle, u našoj obitelji ova razlika između ovo dvoje djece je ispala baš super.
-
kod mojih je razlika točno 4.5 godina, imam ih troje, tak da je najstariji dobio najmlađeg za ročkas, ovo dvoje starijih se dobro slažu ( naravno ponekad se ui tuku). Ona naučila večinom sve kaj i on u školi ( njemački jednako dobro priča ko i on). Evo i sad se skupa igraju, on je ponekad i tušira ili joj opere nos, stavi inhalacije kad ja ne stignem.
-
-
Ma i kod mene ce bit razlika oko 3god i 3 mj.,tako da se i ja stalno pitam,a nasa curica je bas ljubomorna,pa me to najvise i brine...ali sta je tu je...
-
kod mene će biti 6god razlike i nemam pojma kako će to uopće izgledati!
-
Ova je razlika (između moje dvoje djece), kao i svaka druga, naprosto idealna 
Svaka razlika ima svoje savršene pluseve i strašne minuse, i sve to na kraju najviše zavisi od konkretnih roditelja i djece, tako da ti niko ne može reči kako će to kod vas funkcionisati.
Kod mene funkcioniše super 
Kčer je bila histerično oduševljena bebom, totalno šokirana mojom 100% zaokupljenošću obavezama oko bebe, i prestala je jesti gotovo sve osim par stvari (a hranila se idealno zdravo) te počela prkositi gotovo svemu što je dolazilo od nas. Međutim, nije se dala nikud od nas, makar je se pozivalo na najomiljenija mjesta.
Danas beskrajno voli brata, branila bi ga od svega i svakog, osim kad su roditelji tu. Maleni u nju gleda kao u zvjezdu, u vrtiću mu je ona sve, ali kad dođu kući nastane marisana.
Sve u svemu, idealno
-
Ja se veselim sto ce razlika biti nesto manja od 4 god. Po meni je to idealno zbog mene. Sven vec vecinu zna sam, samostalan je, ne trebam mu posvecivati 100% svog vremena a i sad je vec dovoljno zreo da zna da prema bebi treba biti njezan i pazljiv. Jos ce i sazrijeti u sljedecih 5 mjeseci dok dode beba pa se nadam da nece ni biti neke strasne ljubomore tj. da ce koliko-toliko moci razumjeti zasto bebi ponekad trebam vise nego njemu.
Izmedu mene i brata je isto 3 i pol godine. Nismo zajedno odrasli jer su nam roditelji rastavljeni ali vidali smo se redovno i dobro smo se slagali tamo negdje do 10. godine, Onda je pocela makljaza. 
Sestra je mlada od mene 13 godina i to mi je strasno velika razlika jer smo svaka u nekom drugom zivotnom dobu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma