Čitam malo o 24 satnom rooming-inu i jedino što primjećujem jest da to nije 24-satni, već (u najboljem slučaju) 20-satni rooming-in! Vizita za bebu, vizita za mamu, posjete...
Nikako i nimalo mi se to ne sviđa. Ima li itko iskustvo i u kojem rodilištu, da beba UOPĆE nije odvajana od mame ili da je u tom slučaju uz bebu bio tata?
Moj plan je sljedeći: željela bih roditi na SD. Nakon poroda, što duže biti s bebom, a onda kad me stave na hodnik ili gdje već na ono dvosatno promatranje i dok je beba na pretragama, da s njim cijelo vrijeme bude tata. Nakon što istekne taj period, želim da mi daju bebu u sobu i da mi je uopće ne uzimaju - posjete neću imati, reći ću svima da ne dolaze ta tri dana, ali kako srediti vizite? Zašto beba doktorima za vrijeme vizite "smeta" ako je sa mnom?
Zna li tko imam li prema zakonu prava zahtijevati da mi ne uzimaju bebu i je li pravno valjan dokument tj. moja potpisana izjava da na vlastitu odgovornost izlazim s bebom iz bolnice ako nije moguće da beba bude non-stop uz mene?
Kakva su vaša razmišljanja o ovoj temi? Zar vas ne užasava pomisao da bebica koja je 9 mjeseci bila u vama bude bez vašeg nadzora i jednu jedinu minutu? Mene ta pomisao sve više užasava...mislila sam to riješiti 24-satnim rooming-inom, ali nakon detaljnog informiranja shvatila sam da se to samo tako zove, a u stvari nije ono što želim...
Koje rodilište je najotvorenije za ovu opciju? Naglašavam da bih, ako je ikako moguće to ovdje ostvariti, željela roditi u Zagrebu.