-
BAILEYS TORTA
TIJESTO:
4 jaja
150 g secera
150 g brasna
1 zlicica praska za pecivo
130 g przenih mljevenih ljesnjaka
50 g naribane cokolade
NADJEV:
1/2 litre slatkog vrhnja
2 zlice secera u prahu
6 listica bijele zelatine
200 ml. Baileysa (ili nekog drugog krem likera)
za posipanje i ukrasavanje: 70 g przenih mljevenih ljesnjaka, i cokoladni ukrasi.
PRIPREMA TIJESTA:
Tucite jaja sa secerom i van.secerom dok ne dobijete kremastu smjesu. Pomijesajte brasno i prasak za pecivo, prosijte u smjesu pa dodajte ljesnjake i cokoladu.Rasporedite u kalup za tortu. Kalup stavite u donju polovicu zagrijane pecnice.
VRIJEME PECENJA: oko 40 min. na temperaturi 180°C
KREMA:
Izradite slatko vrhnje sa secerom u prahu.
Zelatinu pripremite po uputi na omotu i dobro izmjesajte s Baileysom. Sada Baileys pomijesajte sa 1/3 tucenog vrhnja pa cim pocne zeliranje umijesajte i preostalo tuceno vrhnje.
Ohladjeno tijesto dvaput prerezite i nadjenite sa 2/3 kreme, odgore premazite ostatak kreme, pospite ljesnjacima i ostavite da se hladi 3 sata.
Ukrasite cokoladnim ukrasima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma