Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Osvježavajuća torta sa malinama i vrhnjem

  1. #1
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno Osvježavajuća torta sa malinama i vrhnjem

    Biskvit:
    4 jaja
    4SK vrele vode
    175 g šećera
    1 vanilin šećer
    125 g brašna
    75 g gustina
    1 ČK praška za pecivo
    Für den Belag:
    600 g zamrznutih malina
    150 g šećera
    400 g pavlake(što masnije)
    400 ml Slatkog vrhnja
    sok od pola limuna
    3 kremfixa
    2 crvena preliva za torte


    Biskvit(smjesa za 2 komada)
    Okruglu formu (28 cm) pomastiti i posuti prezlima


    Odvojiti bjelanca i žumanca. U žumanca dodati vodu i umutiti u gustu pjenu.. Bjelanca umutiti u čvrsti snijeg, dodati 1 kašiku(od ukupne količine) šećera i mutiti dok se šećer ne rastopi. Ostatak šećera lagano dodavati u bjelanjca dok ne nastane krema. Snijeg od bjelanjaca izvrnuti na kremu od žumanjaca.Na to lagano dodati brašno sa gustinom i praškom za pecivo i sve polako pomiješati ne miješajući pretjerano dugo da masa ostane štoviše pjenasta.
    Smjesu saliti u formu i peći na 170°-180° C 20-25 min. Biskvit ne treba biti pretaman. Zatim ostaviti 10 min. da se ohladi u formi.Biskvit izvaditi iz forme na neku šupljikavu podlogu(rešetka iz rerne) i pustiti da s eohladi.
    zatim presjeći (podijeliti na dvije kore)

    8) Mali trik:Biskvit zasjeći po 1cm duboko uokolo(na mjestu gdje bi se inaće presjekao kolač) zatim jedan konac staviti u taj šlic.Na mjestu gdje se dva kraja konca sretnu , staviti ih unakrst i povući na suprotne strane tako se dobiju dvije identične kore.Konac ih egzaktno prepolovi.Jednu polovicu koristite za kolač, a drugu zaledite za drugi put.Odledi se za 15min.)

    FILA:
    Jedan biskvit vratiti u formu. Šlag umutiti sa kremfixom..
    U drugoj zdjeli umutiti pavlaku i sok od limuna, te dodati pavlaku sa limunom.Dobro promješati pa saliti na biskvit i ostaviti da prenoći u frizu.

    Sutradan pripremiti dva preljeva za tortu po uputstvu na vrećici.Ostaviti da se ohladi jedan minut.
    Maline staviti jednu zdjelu i posuti ih sa jednom vrećicom kremfixa,promješati ih i dodati na šlag sa pavlakom.
    Još uvijek topalpreljev dodati preko malina.Ostaviti da se doooobro ohladi i GOTOVO!

  2. #2
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    SK-supena kašika, ČK-čajna kašika

    učim,učim

  3. #3
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ja čim vidim da ima negdje u receptu: sutradan počne me svrbit koža.

    to ću doć kod tebe jesti

  4. #4
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    od gledanja je svrbi...
    od krkanja ne svrbi...
    tc, tc, tc...

  5. #5
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    hehe
    ša je ti?

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ništa, čekam mađaricu...

  7. #7
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    e pa načekaćeš se druge ture. sve pojedeno.

  8. #8

    Početno

    sto je to pavlaka?

    sto je kremfix? :?

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pavlaka je kiselo vrhnje, a kremfix se svugdje tako zove (ili slično) i služi za učvršćivanje šlaga

  10. #10
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    ja čim vidim da ima negdje u receptu: sutradan počne me svrbit koža.

    to ću doć kod tebe jesti

    ma može, može

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •