-
Ne pokazuje rucicama
Moja mala ima 12 mj., i savršeno je zdrava. Motorika super, pincetni hvat od 9.mj., lijepo drži igračke, diže se ručicama i hoda uz držanje, kad joj dam komadić hrane lijepo ga s palcem i kažiprstom precizno uzme i stavi u usta. Pruža ruke za mamicu, kad žei da ju se digne, dirka sve i svašta, ima više predmeta u rukama u isto vrijeme, koordinacija i motorika po meni u najboljem redu. Tatek i ja smo naučili Baby Signs kad je imala 8 mj., i odonda pokazujemo i znakujemo.
Ona nikako ne pokazuje prstima predmee, osobe, niti ništa. Maše papa jaaaako rijetko, znakove nikakve koje uključuju ruke ne pokazuje, kao da nije skužila da to može ili ju ne zanima. Znakove koji su ustima ili glavom uredno je savladala vrlo brzo, i pokazuje svakodnevno.
Svako je dijete individualno, na ništa ju ne forsiramo i ništa ne očekujemo, sve će ona u svoje vrijeme, no ne bi htjela da nedaj bože nešto nije u redu, pa da se poslije pitam gdje sam bila i što nikog nisam pitala netko
Da li da strpljivo čekamo ili da se ipak malo zabrinemo?
-
moja ima 13 mjeseci i rijetko pokaže pappa
ne pokazuje ništa rukama, osim kad želi da ju se dige
jedino što zna je 'daj 5'
-
E, sad ćemo ju to početi učiti, pa ćemo vidjeti
. Hvala
-
dječak, 14 mjeseci, ne pokazuje niti papa, ne pokazuje ništa rukama... ali razumije i reagira na nekakav drugi način.
ja se na tvom mjestu ne bih brinula.
-
Hvala ti Superman. Kako je tvoj dječačić?
-
Isabel, moja je već s 10 mj mahala pa-pa, davala 5, proizvodila zvuk aaa.. s rukom i ustima ko indijanac,.. i naveliko pokazivala stvari, ljude...ali to je od djeteta do djeteta.
Nisam stručnjak, ali mislim da ne trebaš brinut. Pitaj pedicu ako te to pomalo muči.Uvjerena sam da će ti reći sve 5.
-
Ma, ako imaš bilo kakve dileme pitaj nekog stručnog, ali djeca su doista individualna i teško ih je utrpati u bilo kakve tabele, uvijek postoje odmaci bilo u naprijed, bilo unazad. Moje troje, svi različiti i jedino što znam da treba biti strpljiv. Djeci se dogodi neki klik i onda sve pohvataju takvom brzinom da ostaneš u šoku. Kod nekog ide sporije, kod nekog brže. Moj najstariji je imao distoni sindrom (prošli smo vježbe, neuropedijatre, fizijatre....). Danas sa šest godina (prolazimo opet neke pretrage zbog govora), on je po testiranjima na nivou puno starije djece od sebe, a kaskao je opako u početnoj fazi. Ja sam svakako za to da se pita pedijatar ili netko drugi stručan, ako treba nešto poduzeti, super, ako je sve u redu opet super, ali meni se čini da je s tvojim djetetom sve u redu.
-
i ja isto mislim da je sve ok. moja npr. mase pa - pa, od 7 i nesto sitno, danas ima 8 mj i ne puze, vuce se samo na trbuhu il se lovi za nesto pa klekne i pokusava se dic, a na drugoj temi citam kak malci puzu vec s 5 mj. bas su svako dijete za sebe, posebno. uzivaj u bebacici preslatka je.
-
Pa, ipak koristi ruke, a ovo što vi želite ona možda baš namjerno neće
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma