Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Pumpica za nos - KAKO?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Pumpica za nos - KAKO?

Molim vas za pomoć! Pa kako vam to uspijeva?? Imam onu pumpicu za nos (Bebe Confort ) na vakum i nemam pojma kako je pravilno upotrijebiti. Vita se prehladila i curi joj nosić. Cijelu noć nisam spavala jer se svako malo čulo "krkljanje" i ja sam skakala na noge svaki čas. Kapala sam joj navečer sljez i pokušavala ispupati sekret iz nosa ali meni to stvarno ne ide.
    Osim sto ona histerizira i stalno okreće glavu i lupa rukama i nogama pa se ja bojim da je ne upiknem time u oko ili ozlijedim nosić - još dok joj prstom zatvorim drugu nosnicu - meni ništa ne izađe van.
    Dakle ja stavim vrh pumpice u jednu nosnicu a da sam prije toga pumpicu stisla i tako je stinutu držim. Onda začepim drugu nosnicu i otpustim pumpicu (jednom), izvadim i - ništa!

Kaže mi susjeda da ona ne začepi drugu nosnicu već samo tutne pumpicu u jednu i onako "pumpa" dok ne počne izlaziti. Ali kaj joj onda ne gura natrag te šmrkljiće kad stisne pumpicu? :?

Molim vas opišite mi pravilan postupak jer je ovako samo mučim a niš korisnoga :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

NApisala sam da pumpicu pustim jednom- ali sam zapravo htjela reći da je otpustim jednom pa izvadim pa ponovno umetnem stisnutu pa otpustim pa izvadim i tako...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dobra tema loonaleo, i mene to zanima.

ja radim slicno kao i ti, ne zacepim joj drugi nosic, prislonim na nosnicu, gledam da joj vrh pumpice bas prekrije/zatvori nosnicu i otpustim (prije toga sam stisnula pumpicu). meni cak uspije nesto malo povuci, to joj obrisem ili izvadim sa stapicem, ali tog bude stvarno malo. bojim se da bi "pumpanje" doista stvorilo suprotan efekt - ono sto malo izvuces, odmah vracas natrag...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto nikad ništa nisam uspjela s tom pumpicom napravit, ali odi u apoteku i traži ako imaju jedan drugi sistem...

Leoni sam kupila neki njemački proizvod, piše na njemu "Schleimsauger" - šmrkljusisavač i to ti je ko spremnik sa dvije cjevčice, jednu cjevčicu staviš bebi u nosić, a drugu sebi u usta i usrkavaš zrak, ti buš silom svog daha usrkala šmrkljiće u taj spremnik kojeg poslije samo opereš i to je super, super stvar...

Jako je jeftino jer je predviđeno za jednokratnu upotrebu, ali ako koristiš samo na svom djetetu, ne vidim razloga zašto bi za svako sauganje trebala kupovat novi...

Sretno!

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja imam sa strane jednu gazu i kako koji šmrkljić uspijemo ispumpati tako ga šibnem na tu gazu i nema šanse da joj ih vratim natrag. Probajte, sretno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kloklo di si ga kupila? Vrlo ih je teško pronaći u Zg. Ja imam još jedan iz prošlogodišnje zalihe, a čuvam ga kao zlato.

Loonalee, sve radiš propisno osim što bi prethodno u svaku nosnicu trebalo uštrcati po 2-3 ml fiziološke i pričekati nekoliko minuta prije aspiracije. Ali, bez obzira na ispravan postupak rijetko kome uspije tom običnom pumpicom izvuči bilo što. Ja sam bila sretna kad sam jednom ugledala možda par šmrkljiča (ali tada je imao 5 tjedana pa se nije niti micao kod aspiracije).
    Imam i onaj aspirator na baterije koji mi je također vrlo loša investicija.
    Iako su neke mame prezadovoljne.

A na ovom "šmrkljousisavaču" držim onaj mekši, silikonski nastavak od chiccove pumpice tako da mu ublažim dodatna oštećenja sluznice.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pogledat ću ja u svojoj apoteci na Jarunskom placu, pa vam kupim, hoćete tak?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene zanima di ste nabavile smrkljousisavace ?

mi koristimo pumpicu + fiziolosku ili sprej

prvo nastrcam sprej (sterimar, marimer) i cekam da prvo sama dio izbaci - nakon toga ide pumpica

isto kao i ti
    prvo zacepim nosnicu koju ne ispumpavam, stisnem pumpicu (da izide zrak), gurnem je u nosnicu (da dobro prijanja), otpustim pumpicu i smrklje su vani

nikako se ne simije pumpati dok je u nosu pumpica - jel' kad ju ponovno stisnes smrklje ponovno izidu u nos - osim sto je kontraproduktivno moze biti i opasno (mislim da to i pise na svim uputstvima za upotrebu)

kod nas je jedini problem sto se ona (a i on) dere ko vol pri cijelom postupku i otima rukama i nogama pa ponekad meni samoj ispumpat nosic lici na sf, cak i s ovom malom mrcinom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

kloklo, ajde molim te pogledaj na Jarunskom placu ima li još šmrkljousisavača i kako se točno to zove, pa da pošaljem mamu da mi kupi (oni su u blizini)!
    Mi muku mučimo s pumpicama, a sad mu se sve slilo u grlo i kašlje i kuri i dosta mi je već pecanja šmrklji gazom, a pumpicom nikako ne uspijevam povući, jer je sve ostalo tamo negdje gore...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kloklo, tenks.
    Nama je 10 min do placa pa te mi nećemo opterećivati.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potrudit ću se već danas poslije posla

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tanja b, i Leo uvijek hrklja. Rekao bi čovjek kad ga samo gleda, a ne sluša- zdravo dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

no ORL ne preporucaju niti sprejeve, niti nikakve pumpice

vec fiziolsoka u spricu i stime isprati svaku nosnicu

ja nekako to stalno izbjegavam, strah me da ce jos vise urlat i imat jos vece histerije oko nosa (ako je to ikako moguce).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad sam tek skuzila tanja_b da si ti postala i tamo

zasto vise sad ne ispirete s tako s fizioloskom, kad kazes da ti je prije to uspjevalo?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zato što mu je usprkos špricanju ovaj put nos ostao začepljen i sve se slilo dolje. Sad još i kašlje.
    Prošli put je prehlada bila drukčijeg tipa, curilo mu je iz nosa van. Sad mu uopće ne curi, a teško diše i krklja.
    U svakom slučaju, na špricanje fiziološkom se više ne buni, pa mu i dalje uredno ispirem nosić, ali imam dojam da je slaba korist od toga ako svi šmrklji ostaju unutra i slijevaju se u grlo i dalje. Ne znam, zapravo, kolika bi bila korist i od pumpica i ostalih čuda, ali stalno se bojim da nisam učinila sve što je trebalo i da je zato sad takav nikakav :/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj ankika prvotno napisa
    i mene zanima di ste nabavile smrkljousisavace ?
    Ja sam to naručila u lokalnoj apoteci, drugi dan su mi dostavili. košta nešto manje od 10 kn. Probaj pod nazivom "mucus extractor". Btw, još ga nisam pokušala upotrijebit, ali šogica je super zadovoljna. Ona mi je to i preporučila.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bibai, ja uštrcnem fiziološku prije "ispumpavanja" ali svejedno nema baš efekta - pogotovo jer ona histerizira, baca se na sve strane, ne da glavu da joj držimo pa mi je cijeli taj postupak jako mučan jer se između ostalog jako bojim da je ne upiknem u oko ili pak pre agresivno u nosić i da je ne ozlijedim.

Klo klo - thanks! Nismo ni mi daleko od Jaruna pa ćemo skočiti pogledati da tebe ne gnjavimo. Danas mi dolazi mama pa će biti lakše s manevrima koji su mi potrebni da bih Vitu vozila u autu

Inače, mi sinoć otišli kod jedne pedijatrice koja joj je aspiratorom izvukla šmrkljiće. Naša pedijatrica nije radila popodne a doktor u drugoj smjeni nas nije htio primiti jer : oni to čuvaju samo za njihove pacijente :?

Ja nazvala Adendu i molila ih nek mi nađu pedijatra koji ima taj aspirator i eto-riješili se bar za jednu mirnu noć- eto Vita još spava...a od 8 navečer (sad je pola 8)

Jedino što me baš nije razveselilo - kaže pedijatrica da su i uši zahvaćene upalom ( a prije 2 dana kažem ja našoj pedijatrici: čini mi se da stalno dira lijevo uho i radi grimasu kao da joj nešto smeta - a ona meni: to vam bebe rade iz navike. Pogledala joj uheka i rekla: nema tu niš)

Uglavnom dala mi je Zinnat antibiotik (??), Efedrini kapi 2x1 u nos i Otomicin 2x1 kap u oba uha. Još mi je preporučila Beloderm kremu jer Vita ima jako osjetljivu i suhu (atopičnu) kožu , što je meni bilo :shock: jer koliko ja znam Beloderm je kortikoidna krema. Ne znam- malo mi je ta terapija izgledala pre agresivna...A možda griješim. Kapi smo kupili, ali ne i antibiotik. Ipak ću danas nazvati našu pedijatricu i savjetovati se.

Uff, al sam malo otišla off topic!

Samo još da kažem da mi je i ta pedijatrica preporučila ovu pumpicu sa spremnikom o kojoj govori klo klo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa

Ja nazvala Adendu i molila ih nek mi nađu pedijatra koji ima taj aspirator i eto-riješili se bar za jednu mirnu noć- eto Vita još spava...a od 8 navečer (sad je pola 8)
    sad je pola 8...he he

coco

Početno

kloklo i goga 19, gdje ste nabavile te aspiratorcice? Ja ih trazim po cijelom Zagrebu i nista.Molim vas ako itko zna gdje ih se moze kupiti neka javi ...Mi muku mucimo sa smrkljicima, a onaj aspirator na baterije ne vrijedi nista. To izvuce koliko i maramica kojom obrises nos
    hvala unaprijed

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ova pumpica kojoj jedan kraj ide u usta roditelju(da usisa) a drugi bebi u nosnicu, između je spremnik pa se mukić usisava u spremnik ima u nehajskoj u apoteci, košta 14kn.
    navodno je jednokratan, no mi ga koristimo već par dana.
    I nekako mi to najbolje prolazi dok spava, ali onda strašno polako, da ne skuži.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj coco prvotno napisa
    kloklo i goga 19, gdje ste nabavile te aspiratorcice? Ja ih trazim po cijelom Zagrebu i nista.Molim vas ako itko zna gdje ih se moze kupiti neka javi ...Mi muku mucimo sa smrkljicima, a onaj aspirator na baterije ne vrijedi nista. To izvuce koliko i maramica kojom obrises nos
    hvala unaprijed
    Mi naprotiv, imamo odlična iskustva s aspiratorom na baterije (kupili u Novoj cesti, ima dućan i na Sv. Duhu), upravo ovih dana izvlačimo - bplje da ne znate šta...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi naprotiv, imamo odlična iskustva s aspiratorom na baterije (kupili u Novoj cesti, ima dućan i na Sv. Duhu), upravo ovih dana izvlačimo - bplje da ne znate šta...[/quote]

Koja mu cijena?

coco

Početno

mamalare, hvalaaaa. sutra odmah jurim...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nama ta pumpica za nos sluzi kao igracka za presvlacenje. Nista nisam uspjela s njom izvuci. Ne kuzim kako stvoriti vakum dok ti bebac stalno mice glavu i urlice. Nisam bas dugo ni pokusavala. Mi kupili onaj stelamaris sprej fiziolosku-to uspricamo (uz urlike), dio izadje, obrisem maramicom. To samo dok je bio prehladjen. Sada kapamo fiziolosku i cistimo stapicem za usi (normalnim, ne zadebljenim)-Filipa na ogledalu potkupim svojom sminkom iz ormarica pa me puti da mu cackam po nosu. A pri kupanju ga malkice pospricam tusem po licu pa kihne i izbaci sadrzaj iz nosa.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Što se tiče pumpica meni su puno bolje nego aspiratori pogotovo za šmrklje koje se nalaze duboko u nosu koje aspirator nemože izvući.

Najbolje pumpica mi je NUK-ova jer ima dovoljno širok vrh da se ne može gurnuti duboko u nos (kad se dijete otima) a dovoljno usku rupicu da bi tlak bio jak za povuči i one najdublje šmrklje.

Da bi se sve izvuklo iz nosa potrebno je jako brzo pumpati, ali ne dok je pumpica u nosu, nego stisnuti - staviti u nos - otpustiti - izvući pumpicu - opet stisnuti pa tek onda u nos i sve tako dok svi šmrklji ne izađu. Brzina je bitna zbog toga što bebe često refleksno povuku ono što izađe na pola nosa i ako niste dovoljno brzi opet ste na početku.
    Prije postupka nakapati dosta fiziološke prvo u jednu nosnicu, pa kad se ona očisti, onda u drugu.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo, umjesto tih šmrkljousisivača, koristili najobičniji set za infuziju; ima u svakoj apoteci, košta par kuna, super funkcionira

dok nisam skužila za to, onda sam mu znala prisloniti svoja usta na nosić i jednostavno tako šmrkece izvući van; samo treba laaagano usisati i super ide

btw, to mi je palo na pamet kad sam već bila krajnje očajna, a poslije sam čula još od nekih mama da rade tako

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mamaLare prvotno napisa
    Mi naprotiv, imamo odlična iskustva s aspiratorom na baterije (kupili u Novoj cesti, ima dućan i na Sv. Duhu), upravo ovih dana izvlačimo - bplje da ne znate šta...
    Koja mu cijena?[/quote]

Mislim 380 Kn, nije jeftin, al nam pomogne, dok izvlačiš iz jedne nosnice, drugu zatvoriš i ja mu malo okrećem pumpicu u nosnici dok isisavam...
    nije baš sretan, ali dosta dobro podnosi, kad završimo on isiše svim medekima mukice i svi zadovoljni...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sorry, zaboravila sam reći, prije isisavanja obavezno natopiti fiziološkom, mi stavimo fiziološku, pa ostavimo 10 min, pa onda opet uštrcamo i nakon par minuta kad to odstoji - ispumpavamo

coco

Početno

andrea, super ideja za set za infuziju. kupila sam aspirator, ali je cjevcica koja ide u nos dosta tanka pa nemam osjecaj koliko duboko mogu ici, cini mi se da mu mogu doci do sinusa, pa me frka da ga ne povrijedim :?
    inace, dosta se smrkljica moze izvuci sto je super, da se ne sljeva niz grlo

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj coco prvotno napisa
    mamalare, hvalaaaa. sutra odmah jurim...
    Drago mi je da sam uspjela pomoći, samo da nam kikači još budu zdravi

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni uspijeva izvuči šmrkljiće s Nukovom pumpicom,samo što sam jučer primjetila u šmrkljićima i trag krvi-tanko kao žilica,končić.Naravno uplašila sam se ,doc.kaže da sam povrijedila sluznicu kad mu pobrišem štapićem i nek ne čačkam štapićem samo pumpicom.
    No ja mislim da to nije to,jer ovi šmrkljići su bili duboko a ne na pri izlazu nosa.
    Što mislite odakle krvavi trag?

Možda od jake i dugotrajne prehlade i šmrklja koji se cijede niz grlo i nikada sami ne cure van ? A nos stalno zaštopan , a ispirem fiz. i pumpam svaki dan po 2x min., no nikad ne uspijem sve izvuči van )

Što da radim - smijem li mu ispumpavati nos ako se vidi trag krvi(iako mali), a ako ne ,kako da mu očistim nos?

Inače jako "krklja" a tek noću...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    dok nisam skužila za to, onda sam mu znala prisloniti svoja usta na nosić i jednostavno tako šmrkece izvući van; samo treba laaagano usisati i super ide
    btw, to mi je palo na pamet kad sam već bila krajnje očajna, a poslije sam čula još od nekih mama da rade tako
    Svaka cast!
    Meni je to padalo na pamet, jer ne znam kako su to drugacije mame mogle izvlaciti prije civilizacije i pomagala. Ja probala, ali mi se gadi, pa odustala. Kako nos nije bio katastrofalno zacepljen, odlucila ostaviti tu tehniku za krajnju nuzdu.

coco

Početno

kato, nema veze sto je izaslo malo sukrvice, malo si jace povukla. kapilare su sklone pucanju kod prehlade.kad ti bude opet tako, ne cackaj s nicim nego pusti da se smiri par sati. bitno da ne curi u kapima pa da ne mozes zaustaviti krvarenje

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Citiraj andrea prvotno napisa
    Svaka cast!
    Meni je to padalo na pamet, jer ne znam kako su to drugacije mame mogle izvlaciti prije civilizacije i pomagala. Ja probala, ali mi se gadi, pa odustala. Kako nos nije bio katastrofalno zacepljen, odlucila ostaviti tu tehniku za krajnju nuzdu.
    čuj, ne mogu baš reći da mi je bilo "u slast"; naročito kad sam još dva sata poslije znala pronalaziti ostatke po ustima

ali, kad više ništa drugo nije funkcioniralo - to je, pa...ko me pita

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •