-
Torta za prvi rođendan (a da ju moze jesti i slavljenik :)
Molim moderatore da mi oproste ako se ponavljam, ali ne mogu naci slican topic.
Moj sin ce sljedeci tjedan napuniti godinu dana i htjela bi napraviti tortu koju ce moci jesti i on, a i odrasli. Ne mogu naci nista pametno pa vas molim za pomoc. Dolaze u obzir i makrobioticki recepti (dapace!).
Hvala !!!
-
3 šalice couscousa
8 šalica jabučnog soka
4 žlice maslaca od lješnjaka
voće po želji
2 šalice vode
4 žlice slada
2,5 žlice agar-agara
Pomiješati sok i couscous i kratko prokuhati, samo da couscous upije tekućinu. Umiješati maslac od lješnjaka i staviti u nauljeni kalup za tortu. Očistiti i narezazati voće i složiti po površini torte.
Pomiješati vodu, slad i agar-agar i kuhati desetak minuta.
Preliti preko torte i ostaviti da se stegne i ohladi.
-
mi upravo proslavili ročkas i ja sam odlučila radit tortu za velike i tortu za slavljenicu(a namučila sam se s traženjem recepata) . Za nju sam skuhala griz i u jedan dio stavila maline, u drugi kekse i ukrasila malinama. oduševila se što možeš vidjeti u albumu.
-
n.grace, ovo zvuci super ! Reci mi, koliko dugo peces tortu i na koliko stupnjeva (da li ju uopce peces?) i koliki je promjer kalupa? Ja imam kalup 26cm ...
Nego, 8 salica jabucnog soka mi zvuci puno (iako sam svjesna da couscous-u treba puno tekucine). Kupujem Alnatura iz DM-a i on je kiseliji nego drugi organski sokovi pa se bojim da ce mu to biti previse kiselo.
-
U tom i je fora, ne peče se uopće. 
Moj kalup je promjera 24 cm, ali nema veze ako ti je torta malo niža.
Dio jabučnog soka možeš zamijeniti vodom, ako se bojiš da će biti prekiselo, ili mu za tu prigodu kupi "standardni" nezaslađeni jabučni sok iz vulgaris dućana.
Moja preporuka ti je da isprobaš tortu prije rođendana, da vidiš hoće li vam se svidjeti.
-
-
Recept je super, ali mislim da LoveLight traži slatku varijantu koju može ponuditi i gostima.
-
Da, super je recept, ali bolje ova slatka torta. Stvarno super zvuci, mislim da ne moram ni isprobavati jer ce nam se sigurno svidjeti.
Jos jedno pitanje, umjesto recimo rizinog slada moze agavin slad ili smedji secer? A umjesto agar agar moze tapioca (da ne moram ici do bio ducana)?
-
Naravno, umjesto slada može agavin sirup (samo pazi na količinu, isprobaj dok ga stavljaš, jer je puuuno slađi od slada), a umjesto agar-agara može tapioca (aru prah).
-
Za tortu sam koristila biskiv od crnca bez jaja i kremu od mlijeka.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma