Često ljudi stvaraju image o Rodi na osnovu foruma - što nam nerijetko baš i ne ide u prilogal eto trpimo to zbog širenja znanja i edukacije širokih masa o dobrim stvarima u roditeljstvu.
Pa onda nerijetko mogu čuti - Rode ne daju djetetu dudu, Rode ne hrane djecu adaptiranim, Rodina djeca su bespelenaši ili u najgorem slučaju koriste samo platnene, Rode ne daju bočicu, Rode rađaju samo kod kuće, Rode ne koriste kolica - samo marame, Rodina djeca nikad ne jedu junk food, Rodina djeca nikad ne gledaju TV.. itd itd itd.
Mislim, pogledajmo tu listu gore... Da, to su sve stvari koje se provlače na ovom forumu i koje se propagiraju. No drugo je realnost...
Da li znate ikog (IKOG!) da ovo gore sve radi, da je "savršena" majka.. Ja ne - tu debelo ubrajam i sebe. I nemam potrebu pravdati se za stvari koje sam odabrala ne raditi jer mislim da nisu potrebne za moju obitelj.
Koliko ste vi svjesne spoznaje da ta "savršena" majka ne postoji? Koliko se vi imate potrebe pravdati Rodama u RL zašto radite to što radite? Najsmješnije mi je kad netko u RL spozna da sam Rodina savjetnica pa mi krene s objašnjavanjem zašt je dojila toliko koliko je dojila - kao da se pravda... mislim halo, pa nisam ja dežurni sudac koji sjedi na nebu i progovara koliko tko treba dojiti?
Neki s foruma/Rode inzistiraju na vrlo zdravoj prehrani svoje djece... da li mislite da to onda svi forumaši i sve Rode rade?
Činjenica je da svi pišu samo ono što oni misle da je bitno, ono što ih ne interesira ili im nije bitno to ne propagiraju, ne?
Koliko ste u stanju odvojiti tu sliku majke koju forum kolektivno odašilje od stvarne realnosti?