Stranica 8 od 8 PrviPrvi ... 678
Pokazuje rezultate 351 do 391 od 391

Tema: Mislite li da na ovom forumu postoji savršena majka (Roda)?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    I biljne ispirke koje zovu mlijekom
    to su mlijeka s energetskim otiskom

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam savršena majka roda, ali mogu sa sigurnošču reč da moje dijete nikad neče u usta stavit hrenovke i paštete i takve proizvode. Ne samo jer je junk food (svjesna sam da od tuitamnog čipsa i čokolade neću moč pobječ) nego zato jer je to stvarno otrov. Govore, kad bi farme, klaonice i tvornice mesnih proizvoda imale staklene zidove, 90% ljudi ne bi jelo taj junk jer je stvarno katastrofalno nezdravo. Ja sam imala priliku vidjeti u živo kako nastaje "jetrena" pašteta i hrenovke..vjerujte mi, ne biste to dali djeci NIKAD da znate što je sve unutra!

Malo sam OT al baš u zadnje vrijeme gledam Factory Farming, Food incorporated i slične dokumentarce pa sam pod dojmom.
    zivo me zanima hoćeš li mu davati sirne namaze tipa zdenka, dukatela.... isti shit ko pašteta. kažu ljudi i gore, možda malo manje gadljivo jer ničije lešiće ne bacaju unutra...
    Posljednje uređivanje od Pinky : 11.09.2010. at 23:40

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    Da, biljni ispirci (genijalno!) su najvećim dijelom voda...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    E ovo je toliko smješno , umirem od smijeha i suze mi frcaju

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Biljni ispirci lol

E sad tragično je da je moje dijete od 2-4 godine se natakalo sojinom formulom po preporuci dr, zbog alergije na mlijeko.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam savršena majka roda, ali mogu sa sigurnošču reč da moje dijete nikad neče u usta stavit hrenovke i paštete i takve proizvode. Ne samo jer je junk food (svjesna sam da od tuitamnog čipsa i čokolade neću moč pobječ) nego zato jer je to stvarno otrov. Govore, kad bi farme, klaonice i tvornice mesnih proizvoda imale staklene zidove, 90% ljudi ne bi jelo taj junk jer je stvarno katastrofalno nezdravo. Ja sam imala priliku vidjeti u živo kako nastaje "jetrena" pašteta i hrenovke..vjerujte mi, ne biste to dali djeci NIKAD da znate što je sve unutra!

Malo sam OT al baš u zadnje vrijeme gledam Factory Farming, Food incorporated i slične dokumentarce pa sam pod dojmom.
    davno prije nego mi je na pamet padalo da ću biti majka, obišla sam podravku, mirnu, kraš i mljekaru
    dugi period nisam jela tvorničke proizvode

a onda sam se prosvijetlila, i shvatila da savršena majka može biti samo ona koja nikad neće ni imat dijete, jer će prvim udahom dobit toliko olova, kadmia i ostalih divnih tvari da će za cijeli život biti otrovano

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    a jesi se uhvatila smokija ko pijan plota

ja bih te samo lijepo molila da ne nazivaš čokoladu otrovom jer to definitivno nije. smokiji, hrenovke i paštete su hrana, doduše nezdrava i koju treba izbjegavati, ali opet hrana. a po čemu ti je molim te čokolada otrov? ako si od onih koji misle da dijete do škole ne treba unijeti šećer u organizam jer im se ruši imunitet onda me odgovor ne zanima.
    kada kažem čokolada, onda mislim na čokolade tipa Kinder čokolada za djecu i sve te slične, preslatke s gomilom pojačivača koje navlače djecu na još...
    nemam ništa protiv normalnih mliječnih čokolada, primjerice Kanditove (baš sam lokalpatriot), Kraševe, ali sve te koje su kao za djecu su mi skroz bez veze jer prodaju muda pod bubrege... više mlijeka?! da, baš!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ah te dvije mintue...

naravno, sjajne su mi i čokolade sa što većim postotokom kakaoa (ali mislim da nisu za djecu, ipak su prejake, osim kada ih je malo u kolačima, ili na grizu...), ima i onih sa jako malo aditiva, šećerom od šećerne trske... sve to mi je ok i koristim ih kada pravim kolače i dr...
    smatram da je moje dijete još premalo da bi jelo čokoladu, ima tek 13,5 mjeseci i ima vremena za nju... ni mi ju ne jedemo pa ne može ni vidjeti (ne jedem ju jer mi je bed skrivati se, a promicati nešto drugo...), no znam da je to za koju godinu neizbježno... osim toga, kada ju neko dijete u parku ponudi nekim slatkišem ili grickalicom, nemam srca braniti joj, kao što je netko rekao, od toga joj neće biti ništa jer su joj svi drugi obroci zdravi (meso od provjerenih ljudi (naravo, njihovih životinja), povrće bez pesticida, ne jede lina, kupovne kašice, mliječne namaze nego čisti jogur, kajmak, sir
    osim toga, općenito pazimo na zdravu prehranu (MM voli paštetu, i ja je nekada pojedem, ali to je valjda sve od konzerviranih) pa se nadam da će tako usvojiti dobre navike, onda joj od tu i tamo nezdrave hrane neće biti ništa

malo OT
    kada smo kod mliječnih proizvoda, zna li netko (nisam se još dala u proučavanje), što se zapravo dodaje u jogur, vrhnje, sir da bi imali toliki rok trajanja? na deklaraciji piše samo, ne znam, mlijeko, mljekarske kulture, sirilo i bakterije koje već budu..., ali vjerojatno stavljaju i nekakav konzervans

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    povrće bez pesticida
    Jasno ti je da ovo ne postoji, jel'da?
    Npr., iako je upotreba DDT-a u zapadnom dijelu svijeta zabranjena osamdesetih godina, njegova primjena na istoku je trajala do nedavno.
    Danas je njegova koncentracija najveća u arktičkom području, gdje se skoro nikad nije niti primjenjivao. Nađen je i u slojevima snijega na Himalaji.
    Vjetar, padaline i morske struje raznose DDT i njegove razgradne produkte po svim dijelovima svijeta.
    Ili, da pojednostavnim - ako ne prskaš ti prska ti susjed. Čak i da on ne prska, već je kasno, uprskale su generacije prije nas.

I mi uzgajamo i voće i povrće, naravno da je bolje od kupovnog. Ali, ne zavaravamo se da postoji zdrava hrana bez pesticida. Uostalom, kupujemo sjemenje, koje je opet nečim tretirano, zar ne?

Samo hoću reći da su ti bio, eko, nonGMO i sl. topici još jedna stavka s kojom se ponekad pretjeruje. Jer zdrava hrana više ne postoji, a mi smo se kao vrsta očito prilagodili otrovima koje svakodnevno unosimo u organizam.

Jogurt je fermentirano i ukiseljeno mlijeko koje sadži žive bakterije. To je ustvari već pokvareno mlijeko pa zato i može trajati, hlađenjem se samo usporava daljnje kiseljenje.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Npr., iako je upotreba DDT-a u zapadnom dijelu svijeta zabranjena osamdesetih godina, njegova primjena na istoku je trajala do nedavno.
    Danas je njegova koncentracija najveća u arktičkom području, gdje se skoro nikad nije niti primjenjivao. Nađen je i u slojevima snijega na Himalaji.
    Vjetar, padaline i morske struje raznose DDT i njegove razgradne produkte po svim dijelovima svijeta.
    Ili, da pojednostavnim - ako ne prskaš ti prska ti susjed. Čak i da on ne prska, već je kasno, uprskale su generacije prije nas.

I mi uzgajamo i voće i povrće, naravno da je bolje od kupovnog. Ali, ne zavaravamo se da postoji zdrava hrana bez pesticida. Uostalom, kupujemo sjemenje, koje je opet nečim tretirano, zar ne?

Samo hoću reći da su ti bio, eko, nonGMO i sl. topici još jedna stavka s kojom se ponekad pretjeruje. Jer zdrava hrana više ne postoji, a mi smo se kao vrsta očito prilagodili otrovima koje svakodnevno unosimo u organizam.

Jogurt je fermentirano i ukiseljeno mlijeko koje sadži žive bakterije. To je ustvari već pokvareno mlijeko pa zato i može trajati, hlađenjem se samo usporava daljnje kiseljenje.
    Jako dobro!

Vezano za jogurt:
    primjetila sam da neke firme imaju rok trajanja na jogurtu desetak dana, a neke oko mjesec i pol. Znači, sigurno je da se u ovaj drugi stavlja konzervans.
    (Govorim o običnom jogurtu, ne voćnim jogurt-puding-kombinacijama)
    Posljednje uređivanje od rosa : 12.09.2010. at 10:11

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    zivo me zanima hoćeš li mu davati sirne namaze tipa zdenka, dukatela.... isti shit ko pašteta. kažu ljudi i gore, možda malo manje gadljivo jer ničije lešiće ne bacaju unutra...
    Ma znam da je nemoguče kontrolirati sve skupa, ali večinu hrane pokušavam i sada, a u budučnosti ću još više, proizvoditi sama ili kupovati iz extra pouzadnih i provjerenih izvora. I da, kod nas ni sada nema dukatele, mljeka iz dučana, raznoraznih sireva u plastici, svjesna sam da i u mljekarskoj industriji proizvode gvna. Također sam svjesna da kupujuči obično brašno, šečer, ili voće kupujemo otrove. Nije da kritiziram, nego baš zato što sam presvjesna svega toga godinama svoju obitelj i sebe odvikavam od industrijske hrane.

A to "nikad ne reci nikad" mi je ko babska prića. Imam pravo reći nikad, ja mu nikad neću dati paštetu, al sigurna sam da će mu baka, tetka, rodica nekad ponuditi. Na meni je da ga pokušam odgojiit na taj način da on to ne poželi samo zato jer i ostala djeca to konzumiraju, i uostalom potrudit ću se da se navikne na druge okuse pa da mu taj ne bude toliko fin. Moguće je, nemojte mi sad reći da je nemoguče, jer oko sebe imam nekolicinu majki koje su to postigle sa svojom djecom. Isto tako mogu reći nikad ga neču cjepiti. Neču se ureći ako izgovorim tu riječ. A neko je spomenuo kako ću kad krene u školu, pa jednostavno, dobit će sendvić od domaće salame, domačeg sira i domačeg kruha, vočku sa svog stabla, i sok koju ću mu ja napraviti doma. Nije komplicirano, ja sam tako odrasla i preživela školu, pa brijem da će i on.

Al ne govorim da su majke koje davaju svojoj djeci paštetu i cjepe ih nemajke, niti to misllim. Vjerujem samo da nas drugačije stvari okupiraju, i nešto što je meni "koma" nekome drugome je prihvatljivo i obrnuto. Plus, ja sam sva u hrani, uzgajanju hrane, pravljenju hrane, tako da je meni to extra važna stavka u životu, dok mi je npr to dal će čitat sa 5, 6, ili 7 manje važno, al to je pak mm-u važnije od hrane, pa se nadopunjamo.
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 12.09.2010. at 10:48

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uostalom, kupujemo sjemenje, koje je opet nečim tretirano, zar ne?
    Ne ako imaš svoje sjeme godinama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

@roza, tvoja me prica o pasteti podsjetila na scenu iz parka

prije par godina smo bili preko ljeta u zg i mame i bake naoruzane flipsom, slancima ili chipsom sopaju klince a ja sam za svojeg imala u zdjelci samo prrokuhane brokule. ljudi su se preenerazili cime hranim dijete

sad nisam bas sigurna da li je greska u meni (jer sam samo ja imala brokule) ili oni svoje klince hrane smecem

za sjeme, javi samo sto hoces dovuci cu ti odovud organski uzgoj, genetski nemodificirano. to sto hr kaska ekoloski za svijetom nije razlog da se ljudi sami ne aktiviraju

mesne preradjevine su otrov i svako je odgovoran za svoje postupke

moj mali u skolu nosi voce ili povrce za jedan obrok. drugi obrok je cesto tjestenina sa necim sto sigurno nema konzervansa ili aditiva jer to ujutro spremim sama. klinci mogu u skolu nositi i palacinke, kolace ili savijace koje mozete napraviti od sigurnih sastojaka

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Svakoj mami je nešto drugo važno. Meni je osobno hrana usputna stavka. Kuham, uzgajam, radim kolače, pekmeze, čak i čokoladu, ali ne brinem o tome koliko je to zdravo ili ne. Onako, podsvjesno, se trudim da bude u redu, ali povremeno može se pojesti svašta. Naš organizam zna doći na kraj i s pravim otrovima, virusima i bakterijama, pa kako neće sa hranom.

Čitanje i pisanje je nešto što moraju naučiti i znati. Organizam tu neće doći na kraj, ako znanje nije savršeno. Ma dobro, ne baš savršeno, ali odlično. Znanje jezika, i materinjeg i stranog, po mom mišljenju je važno, i matematika je važna i ...Nisam ja neka da tjeram djecu da čitaju, slažu puzzle, rješavaju jednadžbe prije škole, ali mi je jako drago da to mogu i hoće. Volim čitati i uvijek sam im čitala, od rođenja.

A savršena mama i cijepljenje. Moj najstariji sin je morao donijeti cijepni karton ( i to ovjeren od epidemiološke službe) kad je lani išao u USA. Ne kao turista, nego privremeni boravak, rad i učenje. Da ga nisam cijepila, ne znam što bi bilo. Da mi je drago da je tako daleko, nije, mama sam, ali znam da je njemu to važno i korisno.

Biti mama niz je odluka, jer roditelji moraju predvidjeti i nepredvidivo, i nadati se da su danas učinili upravo ono što će u budućnosti biti dobro za dijete. Pa sad budi savršen! Dobro je i ako ne pogriješiš previše.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    to sto hr kaska ekoloski za svijetom
    Ajde mi molim te ovo objasni.
    Za početak, što je ekologija?

Ako nemate sjeme iz 19. stoljeća vraćamo se na moju priču.
    A nemate.
    Sve i da imate raslo je u zemlji u kojoj već postoje pesticidi, da ne spominjem kvalitetu vode, zraka...

Da se razumijemo, i ja nastojim djeci davati što zdraviju hranu, ne nudimo smokije ni štapiće, ne jedemo hrenovke, ne kupujemo line, ne dajem gotove kašice, svaki dan kuham, često povrće iz vlastitog vrta, u šetnju nosimo voće, i to ponešto imamo domaće...

Ali, ne pretjerujmo s tim isticanjem eko, bio i sl. To je vjerujem još jedna neslavna etiketa majke Rode - pretjerivanje s isticanjem zdrave hrane.
    Uostalom, čak i ta djeca koja jedu smoki ili gotove kašice izrastu u zdrave, lijepe i pametne ljude.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uostalom, čak i ta djeca koja jedu smoki ili gotove kašice izrastu u zdrave, lijepe i pametne ljude.
    slažem se

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ali, ne pretjerujmo s tim isticanjem eko, bio i sl. To je vjerujem još jedna neslavna etiketa majke Rode - pretjerivanje s isticanjem zdrave hrane.
    Nema takvih u Rodi.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

sorry, lapsus.
    Ima na forumu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    I biljne ispirke koje zovu mlijekom
    od svih sisavaca covjek je jedina vrsta koja konzumira mlijeko i u odrasloj dobi. sto je jos veselije konzumira mlijeko druge vrste i masovno ponavljamo sa mlijecnom industrijom reklamice kroz koje nam neko porucuje kako je to zdravo

a to kaj kupite u tetrapaku, mlijeko, jogurt ili sir je takva kemikalija da se stvarno trebate zapitati da li stvarno vjerujete u reklamice koje vam usadjuju ideju kako je zdravo

cak da je nekim cudom mlijeko koje kupujete zdravo pakiranje u kojem dolazi je dovoljno da se zapitate sto radite

biljna isprika koju zovu mlijekom je takodjer industrijska gadost

zbog cega je tako egzoticno piti vodu ili svjeze iscjedjen sok?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

stray, mnoge stvari ne konzumiramo zato što su "zdrave", zato što vjerujemo reklamama i marketingu, već zato što su nam - fine.
    trudimo se jesti što manje namirnica/pripravaka koji su naočigled nezdravi, ali ne mogu ja svemu ulaziti u biokemijski sastav; šteta od histeričnog traženja onoga što je "optimalno" bila bi veća od bilo čega drugoga.
    u mojemu slučaju.

i... kakve to sada ima veze sa savršenom majkom? sebe pitam.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zbog cega je tako egzoticno piti vodu ili svjeze iscjedjen sok?
    pa ako to dvoje stavljaš npr. u kavu, onda da, prilično je egzotično

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

od svih sisavaca covjek je jedina vrsta koja konzumira mlijeko i u odrasloj dobi. sto je jos veselije konzumira mlijeko druge vrste
    offtopic - ispravak krivog navoda
    ovo nije tačno, postoji mnogo životinja koje će vrlo rado i bez pardona smazati mlijeko druge vrste
    jedina razlika čovjeka u odnosu na npr. ježa, je što čovjek uzgaja drugu vrstu radi mlijeka, a jež se samo povremeno okoristi tuđim vimenom

u dalju raspravu koliko je šta zdravo ili nije ne ulazim
    samo se unaprijed veselim Rozinim opisima pranja životinjskih crijeva i mljevenja iznutrica za domaću salamu

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    stray, mnoge stvari ne konzumiramo zato što su "zdrave", zato što vjerujemo reklamama i marketingu, već zato što su nam - fine.
    trudimo se jesti što manje namirnica/pripravaka koji su naočigled nezdravi, ali ne mogu ja svemu ulaziti u biokemijski sastav; šteta od histeričnog traženja onoga što je "optimalno" bila bi veća od bilo čega drugoga.
    u mojemu slučaju.

i... kakve to sada ima veze sa savršenom majkom? sebe pitam.
    upravo tako

cvijeta73

vještičice

očito su nam danas u ovo nedjeljno posljepodne, nakon finog i zdravog ručka kakve pripremaju sve vrhunske majke u glavu udarili štetni otrovi iz čokolada koju smo pojeli za desert pa nam se upalila humoristična lampica. doduše ja marišem po rakiji bez e-ova, ali mislim da su kruške bile tretirane, a valjda će to alkohol neutralizirati

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Cvijeta i Vješt

Apricot, upravo tako

Dorothea, rakiju piješ a voda pamti...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

voda pamti, rakija zaboravljatreba zaboraviti tu svu lošu hranu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Znamo, o znamo, Znamo da alkohol škodi, No rakije, rakije, rakije amo, Jer utjehe nema u vodi

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

svima

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    u dalju raspravu koliko je šta zdravo ili nije ne ulazim
    samo se unaprijed veselim Rozinim opisima pranja životinjskih crijeva i mljevenja iznutrica za domaću salamu
    Kako je onaj ozloglašeni tip jednom rekao perem ruke od ove krvi, nit kruha jela nit mirisala, ako mm želi imati slaninu morat će si je sam napraviti, s tim je davno upoznat. Ja sam zadužena za vegetable i fruit department a opet nisam toliki ego triper da njemu namečem svoja životna uvjerenja. Srećom, il nesrečom po sirotog prasca i krave, imamo familju koja uzgaja životinje za jelo tako da se ja duboko nadam da do toga neće ni doći.

Stray, javim se za sjeme obavezno! I da, ja razumijem o čemu govoriš kad govoriš o ekološkoj svijesti - nažalost dok Europa postaje sve svjesnija katastrofalnih strana dosadašnjeg nazovi farmerstva, al to je zapravo factory farming, mi izgleda "špiciramo" na walmart-like šoping centre.

Pčelice slažem se da hrana ne može biti kakva je bila prije 200 godina, al zato definitivno može bit bar 100 puta bolja nego trenutno u večini supermarketa jest. Ako imam svoju farmu koja nije tretirana ničim preko 40 godina, imam sjeme od bake/dide/tetke koje je organsko več preko 20 godina, onda pretpostavljam da na neki način ipak mogu kontrolirat kvalitetu svojeg povrča i voća.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

drago mi je da je otvorena ova tema, ali ova ne savršena mama nema vremena sve pročitati, pa ću svaki dan po jednu stranicu....da ima ovdje ljudi koji govore samo o pozitivnoj strani svoga roditeljstva, a ono negativno ne spominju i to nabija komplekse, pitanja, a s druge strane meni osobno to nije samo stvar ovoga foruma već općenito viđenja obitelji s djecom....većinom kad ljude vidite u javnosti oni su u većini slučajeva divni i predivni roditelji koji reaguraju s razumjevanjem na svaku dječiju "nepodopštinu" i onda ste stalno s upitnikom na glavi, s suzama svaku noć kada viknete na svoje djete, ai i bome kada mu dotaknete guzu jer vas ono 3 dana neprestalno udara itd. i onda se upitate što bi savršena mam učinila, vjerovatno bi tražila problem u sebi, ali ja za to jednostavno nemam vremena...istina djeca su kompetetna ali ja iskreno priznajem nekad nemam živaca za tu kompenteciju i poslije mi je žao................idem na takav fakultet gdje učim o psihologiji djece, pedagogiji itd. i stalno se preispitujem...ali da svega toga nema ja bi se opet pitala; ma kakva sam ja to mama, ponekad mislim, ma dobra sam , što ona više hoće trudim se dan i noć...a kad padnem viknem pomislim da bi mome djetetu bilo bolje s nekim drugim i da si samo tražim isprike za takva ponašanja...a onda si pomislim da neka savršena majka možda ne bi bila savrešena baš za moje djete, možda joj treba ovakva kao ja..........naravno da se dotaknemo teme Rode...ne samo da se meni ljudi ispričavaju za dojenje, neki me i napadaju a iskreno neke i ja osuđujem i mogu reć da jemoj problem pronaći neku sredinu između "moderne majke i majke Rode" a da ne osjećam grižnju savjesti ni za jedno ni drugo ponašanje................trebalo bi na ovom forumu biti koja tema i onom "lošem" što radimo jer će mo tako lakše prihvatiti svoje nesavršenosti kada budemo znali da i ostale mame imaju takve probleme, i ponašaju se na takav "loš"način, jede i nezdravu hranu i daje djeci da gledaju TV-e..............naravno ta tema ne bi bila poticija da sve ovo dobro što smo ovdje naučile vratimo na staro i unazadimo, već jednostavno da shvatimo da nitko nije savršen, ni roditelji ni djeca............

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i da to je ono što često naglašavam na ovome forumu, da sam ja osobno ovdje prihvatila stvari za koje ja mislim da su dobre, za koje sam i prije mislila da su dobre a ovdje sam dobila samo potporu za to....s ovoga foruma uzimam ono što meni odgovora, ono što ne jednostavno prekočim....narano učim ovdje i ponešto novoga i isto to stavim u kontekste mog životnog gledišta i stajališta te prilagodim sebi...................

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

od svih sisavaca covjek je jedina vrsta koja konzumira mlijeko i u odrasloj dobi.
    covjek se od ostalih sisavaca razlikuje i po toliko puno drugih stvari da mi je bezpredmetno usporedjivati se s prasadi i mackama. Čovjek je jedini koji npr kuha hranu. Da i to ukinemo?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Prvo ću se samo dobro na niz gornjih postova.

Potpisujem ivanu zg, a ovo sam i ja mislila predložiti
    Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    trebalo bi na ovom forumu biti koja tema i onom "lošem" što radimo jer će mo tako lakše prihvatiti svoje nesavršenosti kada budemo znali da i ostale mame imaju takve probleme, i ponašaju se na takav "loš"način, jede i nezdravu hranu i daje djeci da gledaju TV-e..............naravno ta tema ne bi bila poticija da sve ovo dobro što smo ovdje naučile vratimo na staro i unazadimo, već jednostavno da shvatimo da nitko nije savršen, ni roditelji ni djeca............
    Ja sam danas:
    - dopustila baki sa mom osmomjesečnom sinu da čajni keks
    - kao zakleta bespelenašica, svom sinu obukla pelenu jer sam
    - imala živčani slom od njegovog cendranja i nisam imala nimalo strpljenja i razumijevanja
    - dopustila da ga nepoznata žena na rođendanskoj proslavi voda za rukice jer on kao može hodat
    - kao i svaki dan, imala upaljen TV u koji se D. svako malo zagleda
    - ostavila baki svog mezimca na čuvanju punih sat vremena bez da mi je imalo usfalio
    Eto, danas mi je bio baš takav dan

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kljucic, da mu daš sto čajnih keksi ili čak napolitanku sa čokoladom, još ne bi mogla konkurirati za lošu majku.
    Nastavi dalje u naporima.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A kad mu na mobitel pišeš zadaćnicu iz hrvatskog jer on na temu: More je kolijevka života, nema pooojma što pisati?!
    Koja li sam ja nemajka! Što je 100 čajnih kolutića ili 1 smoki prema tome?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Roza, možeš i kontroliraš namirnice koliko je to u tvojoj moći.
    I naravno da su bolje od onih koje možeš kupiti u nekoj butizi. Ali nisu eko, bio, bla bla, super zdrave... samo zdravije od drugih.
    Meni se inače diže kosa na glavi od tog prefiksa eko i njegove pretjerane upotrebe gdje treba i ne treba. Jer ekologija NIJE zaštita okoliša.

Cubana, i ja sam baš ovo htjela komentirati, ali nisam.
    Uz to, čovjek se jedini i oblači u robu od prirodnih, čak i umjetnih materijala, a bome sumnjam da bi se tako lako odrekli krpica da budemo bliži prirodi i korijenima.

A sad se nastavite hvaliti tko je lošija mama

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo jos jedne grozne mame, frizider mi je prepun h... kasica, ne jer mi se ne kuha, nego zato sto sam uvjerena da je bolje nego s placa.
    M je do valjda godinu i sitno jeo samo to, velik, zdrav, ajde bio jednom bolestan - sa 2 god i 3 mj na antibiotiku, al je tad imao samo jednu vocnu na dan pa mislim da nije od toga.
    a S bas nije odusevljena, al navuci cu ju ja kad vec ne moze h....

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

DA, u pravu si, ali u svakom slučaju je moje povrće kvalitetnije od povrća kupljenog u nekom trgovačkom centru koje je tretirano u svakoj fazi rasta, zrenja, skladištenja...
    Ne bih baš rekla da smo se mi kao vrsta prilagodili otrovima. Zbog čega je sve više alergija, zbog čega je toliko česta hiperaktivnost u djece? Sve je to vezano uz upotrebu pesticida.

http://www.glas-koncila.hr/index.php...&news_ID=17171
    http://www.eko-oglasnik.com/ekoeho-m...d-u-djece/373/

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Roza Groza, Stray-Cat

Ne vidim što je loše u pranju crijeva i mljevenju iznutrica. Vjerujem da je većini vas ovdje fin slavonski kulen, kulenova seka, kobasice, krvavice... Od istih tih crijeva, mesa, iznutrica. Crijeva sam prala s 12 godina i nema mi ništa bolje od fine, dobro začinjene krvavice u kojoj je samo ono što si skuhao u kotlu...

Meni je važnije, posebno u ovim prvim godinama djetetovog života brinuti se o tome što jede, nego kada će početi čitati (iako, slikovnice su joj omiljena "igračka", TV ne palimo) jer tko zna hoće li moje dijete biti super inteligentno ili će biti ispodprosječno. Meni je to svejedno, važno mi je da bude zdravo i sa 80.

A brokula u parku? Eh, ja neki dan ponijela pečenu hokaido bundevu koju je to jutro bez problema jela s kuhanim prosom... No, kad ju je onako samu, u komadićima stavila u usta, odmah ju je i ispljunula... No, nije se odlijepila od tete s vrećicom smokija. Još je mala, ima vremena. VAžno je biti ustrajan i ne popuštati pod pritiskom.

I da sve ne bude tako savršeno , neki dan sam se tako izderala na M. da se u trenutku uozbiljila i napravila facu za plakanje. Naime, stajala je za sudoperom i kao prala suđe... naravno, punila ga je vodom koju je prosipala po podu. Nakon što sam ju dva puta upozorila, treći put mi je pukao film. Izvikala sam se, ali mi je odmah bilo užasno žao jer kako očekivati od djeteta starog 13 mjeseci da te posluša kod takve stvari (zašto ne mogu istresti vodu, a mogu, na primjer kockice?). Skužila sam da bi mi bilo pametnije da sam ju maknula i jednostavno da joj nisam dala da brlja s vodom. No, problem je bio i u tome što sam u tom trenutku općenito bila živčana.

Eh da, u posljednje vrijeme i nije baš raspoložena za jelo osim za jogurt (kupovni, iz plastičnih boca...) i dođe mi da ju namlatim kad neće uopće otvoriti usta niti probati to što sam joj napravila...
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 13.09.2010. at 01:53

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja mislim da smo došli kraju; pišemo osobne priče, nabrajamo, natječemo se...
    ionako će se ovako nešto slično pojaviti već za koji tjedan, možda na nekome drugome podforumu.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja se slažem sa Apricot.

Ne želim zaključavati temu, zbog onih koji možda žele nešto napisati na ovu temu, no ako krenete dalje u tonu zadnje dvije stranice, morat ću temu staviti pod lokot.

Stranica 8 od 8 PrviPrvi ... 678

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •