Mislila sam da sam jasno napisala da ne spava dovoljno po danu. Očito se opet nisam dobro izrazila. Moji problemi upravo potiču od toga što NE SPAVA po danu kako treba.
Kad kažem da je uspavljujem 2 sata, ne mislim da ona cijela ta dva sata vrišti i ne prestaje vrištati. Nego mislim da od trenutka kad ona počne zijevati i/ili trljati okice pa do trenutka upadanja u san prođe barem sat vremena, a nekad i dva. I to me frustrira! I nije da ju ne znam uspavati, nego ona naprosto NE ŽELI spavati. Ona se svim silama trudi ostati budna, kao da će ne znam šta propustiti ako zaspi.
Jutros se probudila oko 6:30. I zijeva. I totalno nema namjeru ponovno zaspati. Smije se, brblja, vrpolji, ulovi cicu na sekundu pa pusti pa ulovi pa pusti... pa blebeće... Vidim da od spavanja neće biti ništa. Ustanemo se, presvučem joj pelenu i pokušam je ponovno uljuljati u san. Neće. Sad bi se igrala. OK, igramo se, a ona cijelo vrijeme zijeva. Pokušavam je hraniti na razne načine. Neće.
I onda negdje oko 8, 8:30 je već preumorna i sad kreće plakanje. Nosim, mazim, šuškam, pjevam, pokušavam hraniti... Smiri se na minutu. Onda se opet smije. Igrala bi se.

Onda nakon minute opet plač jer joj se spava. Zasad je jedino uspijevam uspavati ljuljanjem na nogama. Čim utone u neki polusan, nahranim je. Spustim je u krevet. Probudi se istog trena. Ako je bila baš jaaaako umorna, onda nastavi spavati. I za pola sata eto nje opet. BUUUUUUDNA kao da je spavala 3 dana. Priča, smije se, igra se.

Brzo je stavim na prsa, nastavi jesti i opet se uspava. Onda samo u jednom trenu, iznenada, probudi se, otrgne s prsa i počne se izvijati i gledati okolo i nema šanse da bi više zaspala.
Malo kasnije opet joj se spava. Uspavam je relativno brzo. Ovaj put čvrsto spava. I odspava "čak" sat vremena. Opet je prištekam na cicu. Opet umalo zaspi i samo odjednom se probudi i zvjerinja okolo... I evo je sad opet budna. Igra se na podlozi, bacaka okolo, glođe sve što dohvati... A već je skoro pola 1. Dakle, od jutros do sad je spavala oko sat i pol. Donedavno bi u ovo doba odspavala barem 3 sata više.
Ne mislim da je bolesna. Nema baš nikakve simptome, osim što ne želi spavati i onda plače kad je preumorna. Šta mi doktorica može dati? Čepić za spavanje? Pa valjda bi neka glupa infekcija imala neke simptome? Dijete mi se mijenja iz dana u dan. Pa neću valjda za svaku mini promjenu trčati doktoru? Već sam rekla pedijatrici da je poprilično nervozna, na što mi je odgovorila da je sve to normalno i da nam slijedi samo još više i više toga (zubi, vrućine, insekti...).
Mama mi kaže da sam ja kao beba još manje spavala.