-
Kada ste im prestale guliti voće? Paradajz?
Moji za doručak jedu žitarice, cjelovite ili u pahuljicama i u tome najčešće neko voće (šljive, kruške, jabuke ili breskve). Do sada sam im gulila (imaju 9,5 mjeseci), al evo danas sam prvi put dala s korom, sitno nasjeckano i uvijek malo to voće ukuham sa žitaricama da se posladi i omekša pa se lakše drobi vilicom. Ovo voće koje sad dajem nije špricano, špricano bih uvijek gulila.. A kako vi? Drugo pitanje je u kojem obliku ste im prvi put dali paradajz? Kuhani? Sirovi? O njemu je općenito malo priče u dohranama, jedva sam našla kad se počinje s njim
Hvala!
-
ja nikad nisam ništa gulila, dobro operem i to je to.Rajčicu je jela od onog mjeseca kako je navedeno u tablici dohrane, pasiranu u jelima, a svježu u salati, bez ikakvog guljenja
-
hvala pužić! tak sam si i mislila, bez puno kompliciranja
-
Osoblje foruma
ni ja nikad ništa nisam gulila, odmah sam samo oprano i u komadu davala u ruke.
-
Još uvijek gulimo voće
Paradajz više ne gulim, ali ona sama ne jede koru.
-
Nisam gulila nikad ništa. Zapravo jesam, breskve. One su mi nekak dlakave na jeziku
-
nikad gulila, dritu u ruke, cijelo ili izrezano na veće komade
-
Osoblje foruma
Gulimo voce u cije porijeklo i nacin uzgoja nismo sigurni, osim grozdja, ako ga kupimo van sezone (ali ga prvo "okupamo" u otopini vode i octa), ali gledam da to bude vrlo rijetko, kad bas jako dugo gnjave da ga zele.
Ostalo ne gulimo.
Povrce svo imamo iz pouzdanog, nespricanog izvora.
-
Ja gulim voće (osim grožđa, nikad nisam čula da se grožđe guli
), a paradajiz joj nikada nisam gulila. Ne znam zašto gulim, nekako mi se čini da joj ne bi dobro sjelo.. Sebi nikada voće ne gulim.
-
Mi smo gulili i grožđe. I trešnje
-
Imam dečka 2,5 godine i još uvijek mu gulimo svo voće, jer kada mu damo neoguljeno često se davi kožicom/koricom voća.
-
Vjerovatno to ovisi i o navikama djeteta, ali ako misliš da mu kožica smeta,naravno da ćeš i dalje guliti
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma