Vidi rezultate ankete: Koliko trošite (sve skupa) na mobitel, internet i fiksni?

Glasači
87. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Ispod 300kn

18 20.69%
  • Ispod 500kn

42 48.28%
  • Ispod 1000kn

19 21.84%
  • Iznad 1000kn

8 9.20%
Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Koliko trošite (sve skupa) na mobitel, fiksni telefon i internet?

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Koliko trošite (sve skupa) na mobitel, fiksni telefon i internet?

Ne znam da li je ovoj temi mjesto ovdje ali ovdje smo je kao započele unutar jedne teme koja u biti nema veze s tim pa je možda bolje da imamo novu temu samo za to.
    Ja bih rado smanjila troškove telefoniranja (ako je moguće, ne bih se baš pretjerano odricala), a čujem da puno vas ima ratu mobitela ispod 100kn mjesečno.
    Ja sam do nedavno bila na T-mobile pretplati i dolazila mi je rata preko 300kn, muž je na pretplati njemu zna doći i preko 400kn, te fiksni telefon sa flat internetom od Optime preko 300kn. Imali smo i mobilni internet mjesečno 300kn (kad idemo na more moram pratiti mailove zbog posla).
    Znači sve skupa sam plaćala oko 1200-1400kn.

Čim mi je istekao ugovor sa T-mobile-om prešla sam na bonove Simpa. Nazovem 4 čovjeka i ode 50kn do 100kn. To mi je išlo na živce pa sam prešla na Tele2. Sada je ok. Platim 100kn, oni mi daju još 50kn i pričam stvarno dosta cijeli mjesec. Muž mi je još pod ugovorom jer je uzeo iPhone. Istekao mi je ugovor i za mobilni internet pa sad imam neki kao plaćaš 10kn mjesečno i onda koliko potrošiš. A budući da to meni treba samo kad negdje idem sad mi često ispadne samo tih 10kn.
    Uglavnom uspjela sam sve svesti na nekih 800kn.

Prije kad smo bili podstanari sve nam je bilo još skuplje. Muž je bio na Vip pretplati i mobitel bi mu došao preko 600kn, telefon i internet su bili T-com i to je isto bilo skuplje, ma užas.

Kad smo uzimali stan rekli smo nema šanse na T-com. Trebalo nam je 6 mjeseci borbe dok smo uspjeli dobiti Optimu. T-com nam je stalno slao neke odbijenice i zavlačio nas, izmišljao da nemamo parice i slično (a susjedi svi tik do nas imaju parice ).

Koje su vaše opcije, da li ne pričate ili imate super jeftine tarife i operatere?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam bila simpa 10 godina, ako ne i više, od kad postoji simpa. I trošila sam samo na mobitel (kartice) oko 400 kn mjesečno - koma. Nedavno sam prešla na Mrak tarifu, i preporođena sam. Dobijem oko 200 kn mjesečno račun, a pričam fakat puno!
    Telefon nam je na Tcom (internet flat rate) i tu se puno kontroliramo, zovemo samo fiksne, račun bude oko 150 KN mjesečno. Mm ima simpu (i poslovne mobitele) i potroši oko 50 kn na kartice a ostalo troši moj mobitel. Dakle negdje oko 400 kn sve skupa na nas oboje. Ja zadovoljna, jer, kad smo bili na vipu (poslovna tarifa sa firmom) imali smo katastrofalne račune.

Ako se možeš kontrolirat, preplata ima puno bolje tarife nego simpa. Na kraju puno više pričaš za manje pare.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mob oko 90 kn, fiksni oko 130 i to je to.

mm plaća svoj i ne kontroliram mu račune , sa fiksnog zovem isključivo ja tako da ga ja i plaćam ( imam ispis svih poziva , ono što ja nisam zvala plati on )

ove metode su uvedene zbog astronomskih računa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

istekao mi edit

zbog toga što je mm razgovarao na fiksni po 2 sata na dnevnoj bazi što je mene izuzetno živiciralo pa sam to i ukinula.

ima mail, skype pa nek lamentira, a meni fiksna linija treba biti slobodna

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fiksni, net, MaxTV i mobiteli (oboje imamo Simpu) ispod 500 kn (ali blizu te brojke). Obično svatko dobije jedan Simpa bon od 50 kn i dosta nam je (osim sad kad ja nemam pokaz jer sam na GO, pa nekad platim tramvajsku kartu preko moba), s tim da MM ima i službeni mob, a ja svoj većinom koristim za sms-ove.

I puno mi je to kad se sve zbroji.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Telefon+flat rate internet (Iskon) do 180 Kn, mobitel (T-mobile) do 250 Kn.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Imamo pretplatu za mobitele, bežićni internet flat rate, fiksni preko interneta (Voip), Max Tv. Ali naši računi su jako veliki zbog roaminga. MM je na putu svaki tjedan, a i imamo puno međunarodnih razgovora. Da nemamo svoju firmu vjerojatno bi računi bili puno manji Ovako je iznos oko 2500kn mjesečno od čega moja malenkost potroši kojih 50kn mobitela .

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E da mi imamo i voip ali ga koristimo samo za inozemne.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Oko 300.
    I mm i ja imamo VIP pretplatu, tarifa 50. Sa RF je to 60kn, koje MM rijetko kad premaši, a ja imam cca 70kn mjesečno.
    Fiksni imamo AMIS i tu je uključen flat internet. Mjesečni račun je 175kn. Uvijek, ma koliko razgovarala.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Telefon+flat rate internet (Iskon) do 180 Kn, mobitel (T-mobile) do 250 Kn.
    ja ovako, osim što je internet Tcom

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja imam službeni, privatni sam ukinula, a na službenom imam račun uvijek u okvirima onog što firma pokriva (zapravo, puno manje - jer imam telefon da bi mene zvali). MM ima pretplatu Vip i račun oko 100-150 kuna. Fiksni i internet imamo T-Com i tu ne znam baš najtočnije koliki su nam računi, to bi sigurno moglo i povoljnije. No imamo na tom računu i MAX Tv, pa se ponekad posude i filmovi - ali mislim da sveukupno to bude oko 400 kuna.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi smo prije neki dan definitvno raskinuli sa T-com-om i prešli na Optimu CARNet :
    fiksna linija ( sa jeftinijim impulsima) + opti TV + flat internet prvih 3 mjesec dana 167,00 kn a nakon toga 231,87 (sa pdv-om)
    Mobitelima smo još vezani sa T-mobile-om, ali ćemo duboko razmisliti kad nam istekne ugovor; najprije smo ugovorili obitelj 300 ( dolazili bi računi oko 325 sa pdv-om) a onda smo prebacili na obitelj 200, uvjeravali su nas da će impulsi biti skuplji i da ćemo opet doći do 300 kn ali sad imamo račune na 200+pdv;
    sve skupa ispod 500,00 kn ( (+ djeca 2x 50,00 kn bonova), što i nije tako malo jer, ruku na srce, neki plaćaju ratu kredita od par tisuća € na taj iznos ;
    uglavnom : Optima pruža uslugu OptiCarnet ako imate dijete u školi i registrirate njegov mail na Carnet-u, mjesečno za 30-ak kn jeftinije od ostalih paketa....pa budemo vidili za 24 mj. šta će se događati na tržištu telefonije

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nažalost, preko 1000 kuna.
    internet i fiksni nisu neka velika stavka, ali mobitel...
    sav posao obavljam preko mobitela, ne može drugačije

tražim operatera koji će mi biti povoljniji od T-mobilea

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ispod 500. mobiteli na bonove preko Vip-a(recimo 100 kn mjesecno). flat internet i fiksna(200 besplatnih minuta) kod Iskona za 120 kuna i 55 kuna pretplata za fiksnu kod T-coma(nazalost samo smo tako mogli).
    mislim da od iduceg mjeseca prelazim ispod 300(zbog kupoprodaje i nazivanja oglasa do sad je bilo ispod 500, sad je gotovo pa se eto nadam)
    i razmisljamo o tele2

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nažalost podstanar sam pa ne želim gazdarici raditi probleme s promjenom fiksne mreže.. pa smo se odlućili za t com.
    tako da račun za maxtv+internet+fiksni dođe oko 300 do 310 kn a mobiteli su na vip-u; moj od 220 do 280 , MM oko 90kn.

Znači sve skupa od minimalno 610 kn do 690kn..

nisam baš zadovoljna jer ima i boljih i jeftinijih opcija ..

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

tel+inter+max tv =500,00 kn,MM ima mob.na tele 2,puni si karticu jednom mj.po 100,00kn,al to si sam plaća,a ja koristim mob službeni koji naravno plača firma imam određeni limit dozvoljen za trošit i tog se držim ,nikad ne prelazim preko toga

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

t-mobile flex obitelj cca 250kn, vip homebox (linija i internet) 150 kn.

Uglavnom toliko, nekad se zalomi više, al ne preko 500kn.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja imam službeni bez ograničenja, imam i privatni tarifa 60 t mobile na pretplatu, njega ne koristim za pozive nego samo ako me netko zove na njega..MM ima isto t mobila 60 pretplatu i tele2 na bonove, na tele 2 potroši oko 100 kn + onih 60 od t mobile.Internet imamo preko B neta 170 kn -digitalnu tv, internet i to je fixno svaki mj. Dakle na to sve skupa potrošimo cca 400 kn.S tim da je meni i to puno i mm nastoji svoj trošak smanjiti obzirom da on ne radi...Moj privatni na koji imam pretplatu bi se komotno mogao ukunuti ali imam ga još uvijek iz nekih samo meni poznatih razloga-to je br koji koristim od početka , od kad imam br i ljudi koji me dugo nisu čuli i nismo baš u kontaktu mogu me na njega dobiti..jednostavno mi je žao ga ugasiti, a i ako ostanem bez posla opet moram nešto imati..(to se danas nikad ne zna)-valjda neka sentimentalnost...

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Fiksni tel. oko 100 kn, imamo oboje službene mobitele i internet mi plaća firma

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naši računi su skupa oko 500 kn za sve telekomunikacijske usluge.
    Mm je nedavno prešao na tomato ( minuta 0,29 kn + uspostava poziva 59 lp ) i preporodio se .
    Imaju odličnu pokkrivenost signalom ( za razliku od tele 2 ) i puuuuno jeftiniji od Vip-a na kojem je dosad bio.
    Ja , zbog posla i kontakata moram zadržati vip iako je definitivno najskuplji.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ispod 500.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

imamo takvu djecu da smo odavno prestali telefonirati. ako nekog zovem to je stvarno kad trebam neku informaciju dobiti ili prenesti. zadnji put sam telefonirala kad sam mirovala u prvoj trudnoći.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i mi smo oni iznad 1000kn... tu su uključena 3 vipa, iskon flat i tel i optima tel i naravno brižni Tcom nekih 80tak kn... Kako koji mjesec, nekad bude 1000 nekad bude 1500, smanjujemo drastično, ne mijenjamo ništa osim što sam našla za 800kn Skype telefon hihi tak da se nadam skorz rezati troškove fiksne linije, javim kad isprobam... I da, rn su takvi radi posla, privatno potrošimo i manje od 200-300 kn na telefone i net...
    Toliko...

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
    i mi smo oni iznad 1000kn... tu su uključena 3 vipa, iskon flat i tel i optima tel i naravno brižni Tcom nekih 80tak kn... Kako koji mjesec, nekad bude 1000 nekad bude 1500, smanjujemo drastično, ne mijenjamo ništa osim što sam našla za 800kn Skype telefon hihi tak da se nadam skorz rezati troškove fiksne linije, javim kad isprobam... I da, rn su takvi radi posla, privatno potrošimo i manje od 200-300 kn na telefone i net...
    Toliko...
    joj, molim te javi kad isprobaš taj skype telefon, mene isto to zanima

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Telefon i internet su u trio Iskon paketu i to dođe cca 230 kn, MM je na pretplatu, Vip - cca 80 kn, ja trošim na bonove cca 30 kn mjesečno. Sveukupno, znači do 350 kn.
    Imam službeni s limitom i nikad ga nisam dosegnula...možda pola.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja vip sa opcijom unlimited cca nekih 150kn, mm t-mobile s istom opcijom oko 250 kn, kućni(s internetom) optima oko 200. Meni osobno previše, doduše koristimo telefone za posao ali opet previše.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi imamo Iskon (flat rate internet + "pričalica" 1500 min na fiksne brojeve) za 230 kn fiksno svaki mjesec, 100 kn na bonove Tele2 i još 100 dobijemo od njih. Opcija zvanja mobitela sa fiksnog je isključena tako da nema nepotrebnog nabijanja računa.. mislim da je to ok (dok ne nađemo nešto još jeftinije)..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

trošimo previše i tražim način da to smanjimo..
    maxtv+flat maxadsl+fiksni 300-tinjak
    i sad vip pretplata.. ja do 150kn, a dragi do 400...previše ukupno

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ispod 500kn, nemamo fiksi telefon, mob nam je oko 300kn (koristimo tarifu obitelj), i jos inernet i max tv...

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Fiksni nemamo. Flat rate dijelimo sa mojom mamom i bratom (preko Amisa) i to mi je cca 60 kn/mj. I MM i ja smo na tele2 i mjesečno nam tu ode oko 150 kn. Svu komunikaciju obavljamo preko mail-a, skype-a ili chat-a na fejsu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ispod 300 kuna

mobitel oko 200 (T.com)
    internet 20 kuna mjesečno plus 200 kuna jednom godišnje
    nemamo fiksni jer nam ne treba

ali ja stvarno mrzim pričati na telefon, moji razgovori traju manje od minute i rijetki su

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi imamo T-com fiksni, internet i maxTV. Mobitel je moj pretplata sa unlimited-om. MM ima preko firme ali sa limitom koji kad pređe(a pređe ga uvijek jer puno priča) mora sam doplatiti. Ne znam koliko jer ni ne želim znati.

Bez mobitel nam je račun uvijek oko 500kn što je meni stvarno previše jer nam internet nije flat a na fiksni pričamo jedva 30-tak kn s pdv-om. Sve ostalo su pretplate, naknade i ostale stavke koje su prebolesno skupe. Meni je to stvarno previše, ali nemamo drugu opciju jer u zgradi gdje jesmo ne možemo ništa drugo.

Jel netko zna da li možemo imati T-com ov internet i max-tv bez njihove fiksne linije? Ja bih to najradije ukinula, jer skoro sve pričam na mob, eventualno mene netko zove na telefon.

Sve u svemu previše. Sve skupa oo 750kn, i to bez doplate muževog službenog moba.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Zašto ne pogledaš Iskonovu ponudu, oni imaju sve troje za mislim nekih 250 kn.. Mi smo isto u zgradi i uzeli smo njihov tel i net, bez da smo ikoga pitali, niti znamo što drugi imaju.. Zašto vi u svojoj zgradi ne možete izabrati sebi najpovoljnije?

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mi smo se uselili u novogradnju i da bi smo imali Optimu morali smo prvo od T-coma dobit parice, jer valjda oni imaju monopol nad tim paricama i po zakonu mogu zezat nekih 90 dana, nakon toga moraju ipak pristat prepustiti klijenta.
    Zvala sam bila tad još i Bnet i mislim Amis ali oni nam nisu mogli omogućiti vezu ovdje gdje mi živimo.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto ne pogledaš Iskonovu ponudu, oni imaju sve troje za mislim nekih 250 kn.. Mi smo isto u zgradi i uzeli smo njihov tel i net, bez da smo ikoga pitali, niti znamo što drugi imaju.. Zašto vi u svojoj zgradi ne možete izabrati sebi najpovoljnije?
    Kad ukucam u njihov pretraživač dostupnost nema nas na popisu, tj. naš kućni broj. Dostupan je jedino T-com.

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nama troškovi trenutno ne prelaze 400 kn (sve T-com), za fiksni telefon smo povećali pretplatu, tako da nam račun dolazi zajedno s preplatom za adsl do 200 kn.
    A što se tiče mobitela i ja i mm smo na simpi, s time da ja imam uključenu opciju "dugi razgovori", skine mi s računa 25 kn mjesečno, naplaćuje se uspostava poziva, a imam 1000 besplatnih minuta, tako da mjesečno najviše kupim više od 2 bona od 50kn.
    Za internet još ne znam, upali smo akciju 2 mjeseca besplatno...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MM i ja imamo službene mobitele i internet, plaćamo jedino pretplatu za fiksni telefon koji gotovo i ne koristimo, znači 78kn

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •