Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: tretiranje vode u bazenima

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno tretiranje vode u bazenima

dakle pitanje je sljedeče,imamo dazen dječiji alo onaj veći 3,33x76, uz bazen smo dobili i filter,ali to oćito nije dovoljno,jer se voda poćela mutiti tj skupljat se zelene naslage.
    e sad što se stavlja u vodu da nebi dolazilo do nakupljanja tog zelenila,koliko toga ,gdje se to kupi,i jasno da ne stweti djeci ,jer ipak se samo oni kupaju u tom bazenu.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Gdje si kupila bazen? Nisi dobila s njim nikakav set za održavanje vode i sl.?
    http://www.intex.com.hr/hr/trgovina/...asy-i---366x76

Ja stavim ova sredstva, ili sol
    http://www.intex.com.hr/hr/trgovina/dezinfekcija-2

Gost

Početno

Koliko soli staviš na kubik vode ?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kbegicsi prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko soli staviš na kubik vode ?
    Nemam pojma, to deda kod nas radi

Vidim da su cure tu objašnjavale:
    http://forum.roda.hr/threads/56701-c...azen?p=1649518

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

[QUOTE=Adrijana;1670787]Gdje si kupila bazen? Nisi dobila s njim nikakav set za održavanje vode i sl.?
    http://www.intex.com.hr/hr/trgovina/...asy-i---366x76
    E]

Kupili ga u konzumu,i nije bio nikakav set za održavanje sa njim.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi imamo malo manji bazen nego što je vaš. I mi ga barem jednom tjedno dobro operemo i promjenimo vodu. A preko tjedna stavimo malo izosana u vodu (sredstvo za dezinfekciju vode) i ako je potrebno nadospemo vode. Mislim da nikakva sredstva ne mogu zamjeniti promjenu vode i pranje bazena, a to s vremena na vrijeme ne bi trebalo biti teško napraviti

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ninči,ne očekujem da bumo napunili vodom pa je držali neznam 2 tjedna u bazenu,do sad smo svaka 2 dana praznili vodu i prali bazen ,ali to je gomila vode ,pa bi samo da se to pranje i mjenjanje vode ,sa3-4 puta tjeno smanji na jednom tjedno
    btw,hvala za info o izosanu
    Posljednje uređivanje od anitak : 24.07.2010. at 17:30

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Izosan G, kupaju se i klinci i nije im škodilo, treba se samo strogo držati uputa o doziranju!

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj anitak prvotno napisa Vidi poruku
    Ninči,ne očekujem da bumo napunili vodom pa je držali neznam 2 tjedna u bazenu,do sad smo svaka 2 dana praznili vodu i prali bazen ,ali to je gomila vode ,pa bi samo da se to pranje i mjenjanje vode ,sa3-4 puta tjeno smanji na jednom tjedno
    btw,hvala za info o izosanu
    Sorry, ja sam skužila da ne mijenjate bar mjesec dana vodu, pogotovo jer imate filtere, ali i jer vam se stigne nakupiti to zeleno. Kod nas se to zeleno ne kupi pa je možda i do vode. A Izosan samo dezinsficira vodu, ali nisam baš sigurna da ubija alge ili šta je to već :/

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

mi imamo bazen 3,66x91 napunili ga vodom stavili izosan,klor u granulama,tabletu klora u filter,tekućinu za sprećavanje rasta algi i nešto za pH vode i takav postupak radimo svakih tjedan dana...
    voda je ok,pH vode je ok i to kontroliramo onim trakicama...
    cijeli komplet ovog nabrojanog(osim izosana) možete kupiti u baumaxu za nekih 210,00 kn..ja kupila.
    btw.vodicu u bazenu imamo već 4 tj.

Gost

Početno

Mi vodu u bazenu imamo od kraja 6 mjeseca do 9 mjeseca , u bazen ide 11 kubika vode a točenje vode traje oko 18 sati , i baš da to radim svaki drugi tjedan ......Vodu održavamo setom koji je opisala kiara 79 , i voda nam je bistra ko i prvog dana , nema algi nema smrada a lišće špberemo sa mrežicom i to ga nemaa puno jer je pokriven .No baš me zanima omjer soli i mislim da ću i to nekako prokljuviti (ako nikako drugačije onda po postotku soli u moru) jer bi nam baš štosno bilo imati slani bazen umjesto kloriranog , a ujedno je i prirodniji (ne stežu oči navečer ).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pozdrav svima,
    mi imamo Intexov bazen 457x107 cm, cca. 15 m3 vode, pa pošto nam se nikako ne isplati ju mjenjati, koristimo sredstva za njezino održavanje i imamo vodu cijelu sezonu. Moj muž je već "profesionalac" u održavanju bazena i bolje bi sve opisao nego ja, pa ću ja samo napisati što sve koristimo. Koristimo multitablete, klor u granulama, algicid i imamo trakice za provjeru vode. Vrlo je i važna filtracija, pa je jako dobro da pumpa što više radi i po mogućnosti se filter pere svaki dan. Pogotovo ako koristite skimmer kao i mi, koji nam sa površine "čisti" sve što padne u vodu. Također morate i usisavati dno (ako nemate "usisavač" postoji način kako usisati bez njega, pa ako koga znima lako pitam muža) i voda će biti savršena. Redovito i po uputama dozirajte sredstva i sve će biti ok. Mi imamo sinčića i nikad nema nikakvih zdrastvenih problema zbog vode tretiranu sredstvima. Uživajte u vlastitom bazenu i kupanju... Pozdrav
    Posljednje uređivanje od Happy Mama : 29.07.2010. at 21:46

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno bok!

Citiraj Happy Mama prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima,
    mi imamo Intexov bazen 457x107 cm, cca. 15 m3 vode, pa pošto nam se nikako ne isplati ju mjenjati, koristimo sredstva za njezino održavanje i imamo vodu cijelu sezonu. Moj muž je već "profesionalac" u održavanju bazena i bolje bi sve opisao nego ja, pa ću ja samo napisati što sve koristimo. Koristimo multitablete, klor u granulama, algicid i imamo trakice za provjeru vode. Vrlo je i važna filtracija, pa je jako dobro da pumpa što više radi i po mogućnosti se filter pere svaki dan. Pogotovo ako koristite skimmer kao i mi, koji nam sa površine "čisti" sve što padne u vodu. Također morate i usisavati dno (ako nemate "usisavač" postoji način kako usisati bez njega, pa ako koga znima lako pitam muža) i voda će biti savršena. Redovito i po uputama dozirajte sredstva i sve će biti ok. Mi imamo sinčića i nikad nema nikakvih zdrastvenih problema zbog vode tretiranu sredstvima. Uživajte u vlastitom bazenu i kupanju... Pozdrav

Imam jedno pitanje u vezi tok usisavanje dna bez "usisavaca",pa ako nije problem da mi poseljete upute
    HVALA!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •