-
HITNO! Može li majka prisustvovati EEG pregledu?
Ovo je pitanje vezano uz Adrijaninu Laru. Naime, ona bi morala na EEG sutra, ali liječnici ne daju Adrijani da je na toj pretrazi skupa s Larom.
Molim vas objašnjenje ili razloge ili upute ili bilo što što bi moglo pomoći da ona s njom ipak bude na toj pretrazi.
Hvala!
-
Ne znam sta pametno reci osim da ona zna svoje dijete i da ce Lara dobiti histericni napad ako mama ne bude sa njom. A za EEG im treba mirna.
I fakat ne vidim razlog sto joj ne pustaju da bude s njom. Ja sam jednom radila EEG, to traje prilicno kratko, ali mislim da ce se dijete uplasiti onih elektroda ako ne bude mame tu da joj kaze "kako to nije nista" i od svega napravi zabavu.
-
Mi smo radili EEG na neurologiji na Rebru, za vrijeme kojeg je Ivan dremuckao na cici. Stvarno ne znam kako bi uspjelo bez mene...
-
Kad sam ja s Valentinom trebala na EEG bila sam s njom (Klaićeva, 91., 92., 93., 94. - poslije više nismo bile), i nitko nije postavljao pitanje već se podrazumijevalo da budem s njom. Ne vidim razloga da majka ne bude s djetetom, samo ona mora biti mirna i objasniti djetetu što se radi.
Također moram napomenuti jednu stvar - Zadnji EEG koji smo radile bio je kad je V. imala 3 godine, a koji mjesec prije toga provela je 6 dana u zaraznoj bolnici sa sličnim tretmanom kao dijete o kojim smo slušali i gledali na TV. To ću opisati jednom drugom prilikom. Došli smo na snimanje EEG-a i sve je bilo OK dok joj sestre nisu zakopčale onu gumenu kapicu ispod brade. Počela se plakati i otimati, i jedva sam je smirila, sestre su joj čak zaprijetile da će mama morati van ako se ne smiri. V. se smirila i nije više pokušavala skinuti kapicu ali se nastavila tresti zbog straha da ja ne odem. EEG je bio snimljen i bio je u granicama normale osim što je pokazao pojačanu mišićnu aktivnost. S nalazom smo došli kod neuropedijatrice, isto u Klaićevoj, i ja sam joj ispričala u kakvim je uvjetima bio sniman - ona je rekla da se to i vidi iz nalaza, ali da svejedno mora napisati sumnju na ADHD, odn. hiperaktivnost, i poslala nas kod psihologinje.
Nakon mjesec dana smo došle na red kod psihologinje, a to je bila Gordana Buljan-Flander koja je tada još radila u Klaićevoj, pa je rekla da takav nalaz EEG-a nipošto nije mjerilo da se dijete proglasi hiperaktivnim, a posebno zato što je sniman pod takvim uvjetima u kojima je dijete prestrašeno. I još je dodala da naravno da je sestrama bilo lakše i brže problem riješiti na taj način nego polako i nagovorom, jer vani je puna čekaona, i td.
Prethodni EEG-i koje smo snimali trebali su biti nakon probdjevene noći - pa i tada sam bila s njom, ali tada nije bilo problema ovakve vrste. Da nisam bila s njom, ne bih znala u kakvim uvjetima je EEG sniman, dakle ...
A gdje bi trebala snimati EEG?
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma