Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: potražnja-proizvodnja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

prvo ovo da prokomentarišem (ne mogu da odolim) - šta je s tim mamama??? čim beba plače koju noć odmah zapikaju da nema mlijeka i da je beba gladna

što se dohrane tiče, mislim da je količina - taman! još ako se dešava da ostane koji zalogaj onda je sasvim sigurno dovoljno. ja svom malom ne mjerim količinu hrane, onako odoka rekla bih oko 200 da pojede, a prije spavanja (neposredno prije lijeganja u krevet) nudim mu da pije vode koliko želi + mu uguram bar još srkić, dva, čisto da sam sigurna da nije žedan

i moj se evo sa skoro godinu budi već nakon sat i po do dva bez obzira koliko je pojeo, mislim da su to sad već navike

i dešavalo nam se do sad ko zna koliko puta da odjednom počne cjelonoćno nacicavanje, s tim što sam ja u neka doba prestala da brojim mjesece - da li je skok u razvoju, prestala da očekujem zubiće i koješta drugo, svaki put bi to nacicavanje potrajalo koji dan i onda opet sve po starom.

evo sad zadnjih dana odjednom se opet produžili podoji, pa umjesto uobičajenih do 10 minuta, on razvuče i po pola sata. i ja se mislim, Bože, šta je sad??? kad ono - menzis!

Ma bebe su superpametne, naše je samo da ih osluškujemo

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala na odgovoru
    Nisam ja nikad mislila da je gladan, jer vjerujem da bi u tom slučaju jako plakao, ali te mame...baš su čudne (dobro kažeš)...svaki put mi uspije ubaciti bubu u uho pa da posumnjam u sebe i pomislim, pa možda je dijete stvarno gladno...
    Ja da ga njoj ostavim na brigu, u kratkom vremenu ta žena bi mu nabila kilažu
    Što se tiče vode, kod mališe to ne prolazi. Ni kap. Čaj može, pa valjda i na litre bi popio kad bi mu dala.
    A podoji su, čini mi se postali kraći. Doduše, uvijek je to bilo max 10 minuta, a sad za to vrijeme popapa obje sike. Nema vremena valjda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •