Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: potražnja-proizvodnja

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno potražnja-proizvodnja

imamo 8 mjeseci...prvih 6 isključivo dojena beba (otprilike svaka 2 sata na zahtjev, i noću i danju). sada imamo dva obroka dohrane, ujutro i navečer. još uvijek sisa oko 5 puta dnevno i uglavnom 3 puta po noći.
    unazad nekoliko noći budi se svaka dva sata (od recimo 22 do 8 h), posisa svaki puta obje sike jer sam primjetila da mu je jedna postala malo i ljuti se kad treba malo duže da mlijeko nadođe. do sada je svega nekoliko puta znao posisati obje sike u jednom obroku.
    ono što mene zanima, hoće li se proizvodnja mlijeka povećati, sada kada opet učestalije siše? mogu li ja nešto učiniti po tom pitanju ili je to možda opet jedan od skokova u razvoju?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ono što mene zanima, hoće li se proizvodnja mlijeka povećati, sada kada opet učestalije siše?
    da, hoce ako se to cesce sisanje nastavi

mogu li ja nešto učiniti po tom pitanju ili je to možda opet jedan od skokova u razvoju?
    nisam bas skuzila, sto bi ti trebala uciniti?

s 8 mjeseci meni ovo budjenje po noci vise izgleda kao strah od odvajanja, nego kao nedostatak mlijeka...

kako je napredovao do sada?

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hvala na odgovoru

nisam bas skuzila, sto bi ti trebala uciniti?
    pa ne znam ni sama, možda da se izdajam da povećam količinu mlijeka... mama mi kaže da je možda gladan kad se tako često budi. iako mislim da nije tako, sad se nekako pomalo i brinem jer evo već peta noć je takva

kako je napredovao do sada?
    pri rođenju imao je 3920/51 (otpušten iz bolnice 3660)
    sa 2 mjeseca 5160/59
    sa 4 mjeseca 6450/66
    sa 6 mjeseci 7500/69
    trenutno ima 9 kila a za visinu ne znam.
    ne znam jel bitno spomenuti, ali još uvijek nemamo niti jedan zubić. ja ne primjećujem da se nešto nazire, niti nekakve promjene u ponašanju osim spomenute.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ako se ovakva potraznja nastavi, sigurno ce se povecati ponuda.
    Sto se pak tice budenje, mislim da to nemam nikakve veze sa gladi, vec kao strah od odvajanja ... prosurfaj malo po forumu naletit ces na hrpu tema o nespavanju i cestom dojenju po noci. Vjerovatno je samo faza ili skok, ako je preko dana zadovoljan i ako napreduje normalno. Kako ide sa dohranom?

Ono sto mozes je raditi kompresije dok on doji i time olaksati dolazak masnijeg mlijeka. Mozes i izdajanje povecati proizvodnju, ali ja bih ti savjetovala da pustis njega da sam navuce kolicinu koja mu je potrebna.

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Malo sam bila nesigurna u to dali će se proizvodnja povećati, obzirom da on samo noću često sisa. Sad mi je lakše, hvala!
    Što se dohrane tiče, imamo dva obroka. Ujutro kašicu od raznog voća u kombinaciji sa žitaricama i to oko 200g. Navečer ista količina nekoliko vrsta povrća, nekad s mesom ali uvijek sa žitaricama. Sve pripremam sama i on sve odlično prihvaća. Tijekom dana povremeno mu dam jedan ili dva keksa.
    Što se tiče kompresija, pokušat ću, hvala!
    Posljednje uređivanje od jella : 30.07.2010. at 22:39

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

meni se uvijek poveća proizvodnja nakon nekoliko noći nasisavanja. anika ima 11 mjeseci. skužila sam da je ustvari gladna jer često odbija dohranu. pali samo ako od jutra počnem sa pravom hranom (tipa kruh sa abc... ili tako nešto) onda cijeli dan super jede, a ako ujutro pojede recimo čokolino, zobenu kašicu.... onda cijeli dan mrlja a noću se nasisava.

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Obzirom da moje zlato jako dobro jede, čak ponekad mislim da bi pojeo i više od količine koju mu nudim...ali nekako sam si zamislila da je ovo što mu dajem optimalno i sasvim dovoljno. Jedino da mu navečer probam nešto drugo dati pa da bude zasitniji, možda će duže spavati??? Automatski bi se skupilo više mlijeka do sljedećeg podoja... ne?

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pojede li za večeru sve što mu ponudiš? Ako pojede, pokušaj povećati količinu. Doji li nakon dohrane?

Veća pauza između podoja neće rezultirati većom količinom mlijeka, ali će to mlijeko biti hranjivije. Na kraju će se smanjiti proizvodnja.

Moja cura je počela uvečer odbijati dohranu, tj. pojede samo par žličica, a poslije se budi svakih sat-dva (ne znam točno jer se sama poslužuje), malo popije mlijeka i nastavi spavati. Ja to pripisujem vrućini i žeđi.
    Posljednje uređivanje od sis : 31.07.2010. at 17:12

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Od početka dohrane mjerica mi je jedna, ona veća staklenka kupovne kašice. Počeli smo s manjom i ubrzo prešli na veću. Uglavnom pojede sve ali zna se dogoditi da ostane par zalogaja. Često popije čaj nakon obroka dohrane (120 ml) a nekad niti pola. Doji nekih sat, sat i pol nakon dohrane.
    Na koliko bi trebala povećati količinu, a da to nije previše? Ako uopće može biti previše...

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Eto ako nekoga zanima, već par dana mališa se ne budi svako malo. Budi se tri puta po noći, sisa i nastavi dalje. Očito je bio u nekoj "ludoj" fazi... ah te faze, tko će ih više pohvatat! Sad će valjda krenuti i zubi pa ćemo opet biti u problemu...
    Nije mi nitko odgovorio što se tiče ove dohrane, tj. količine koju sam spominjala - jeli to dosta, ili mu trebam dati više pa da on sam odluči koliko je dosta?

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

prvo ovo da prokomentarišem (ne mogu da odolim) - šta je s tim mamama??? čim beba plače koju noć odmah zapikaju da nema mlijeka i da je beba gladna

što se dohrane tiče, mislim da je količina - taman! još ako se dešava da ostane koji zalogaj onda je sasvim sigurno dovoljno. ja svom malom ne mjerim količinu hrane, onako odoka rekla bih oko 200 da pojede, a prije spavanja (neposredno prije lijeganja u krevet) nudim mu da pije vode koliko želi + mu uguram bar još srkić, dva, čisto da sam sigurna da nije žedan

i moj se evo sa skoro godinu budi već nakon sat i po do dva bez obzira koliko je pojeo, mislim da su to sad već navike

i dešavalo nam se do sad ko zna koliko puta da odjednom počne cjelonoćno nacicavanje, s tim što sam ja u neka doba prestala da brojim mjesece - da li je skok u razvoju, prestala da očekujem zubiće i koješta drugo, svaki put bi to nacicavanje potrajalo koji dan i onda opet sve po starom.

evo sad zadnjih dana odjednom se opet produžili podoji, pa umjesto uobičajenih do 10 minuta, on razvuče i po pola sata. i ja se mislim, Bože, šta je sad??? kad ono - menzis!

Ma bebe su superpametne, naše je samo da ih osluškujemo

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala na odgovoru
    Nisam ja nikad mislila da je gladan, jer vjerujem da bi u tom slučaju jako plakao, ali te mame...baš su čudne (dobro kažeš)...svaki put mi uspije ubaciti bubu u uho pa da posumnjam u sebe i pomislim, pa možda je dijete stvarno gladno...
    Ja da ga njoj ostavim na brigu, u kratkom vremenu ta žena bi mu nabila kilažu
    Što se tiče vode, kod mališe to ne prolazi. Ni kap. Čaj može, pa valjda i na litre bi popio kad bi mu dala.
    A podoji su, čini mi se postali kraći. Doduše, uvijek je to bilo max 10 minuta, a sad za to vrijeme popapa obje sike. Nema vremena valjda

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ako je utjeha, ni moj mali ne ljubi vodu naročito.
    Svako mu jutro skuham jednu jabuku ili jabuku i krušku isl. i onda imam soka za cijeli dan (+ to voće sa ptiberom dajem kao jedan obrok).

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I ja dajem taj sok od kuhanog voća (najmanje 4 vrste voća). Samo što ja napravim kašice od voća pa svaki dan dodajem neku žitaricu ili keks ili malo jogurta, a sok posebno dajem. I ne znam koliko je to pogrešno, ali uvijek napravim za 3,4 dana. Sram me bilo, ali malo sam lijena kuhati svaki dan novo. Tako radim i s povrćem.
    Ovo otišlo u drugu temu...

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj jella prvotno napisa Vidi poruku
    I ja dajem taj sok od kuhanog voća (najmanje 4 vrste voća). Samo što ja napravim kašice od voća pa svaki dan dodajem neku žitaricu ili keks ili malo jogurta, a sok posebno dajem. I ne znam koliko je to pogrešno, ali uvijek napravim za 3,4 dana. Sram me bilo, ali malo sam lijena kuhati svaki dan novo. Tako radim i s povrćem.
    Ovo otišlo u drugu temu...
    3-4 dana?
    Ja kuham nekad i dva puta na dan.
    Misliš li ozbiljno da je to zdravo?

OT, znam, ali morala sam....

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A zašto je nezdravo? Pa skuhano je, spremljeno u hladnjak. Svaki put probam prije upotrebe, i nisam primjetila razliku u okusu...
    Skuham za danas i iduća dva dana. Probala sam smrznuti pa mi to nikako nije poslije bilo fino...

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Misliš li ozbiljno da je to zdravo?
    bijelko, možeš li mi objasniti molim te?

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Oprosti, ne ignoriram te već sam u gužvi.

Ako imaš vremena pročitaj temu kako pohraniti domaće kašice dala bih ti link ali ne znam
    Nekako mi se čini da to kuhanje ipak ne oduzme previše vremena, zašto ne bi jeo svježe. Laik sam, ali bakterije se razmnožavaju, ajde da je to koji sat možda ali par dana
    Za naribati voće treba mi doslovno dvije minute, ili za oguliti povrće i baciti u vodu. Za čas zdrobim vilicom i eto svježe pripremljeno.
    Ne pametujem već ti jednostavno kažem da ja mislim da je bolje ne davati hranu koja stoji neko vrijeme pripremljena. Svim žitaricama treba stvarno malo vremena za pripremu. Znam da si pričala o voću i povrću ali ipak napominjem.
    Da se razumijemo, i ja dajem nekoji put nešto što je bilo zaleđeno (kad baka spremi povrće) pa to onda pripremim ali koliko pojede i to je to, ostatak možemo pojesti mi, on ne.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

imam pitanje za mame koje doje samo nocu, ako ima takvih

maleni mi ima 10mj. jos uvijek dojimo ali to je sada samo nocu.
    danju je prestao sam traziti.
    dakle cijeli dan ne doji i onda se nocu probudi,ja ga uzmem u krevet i on doji (cak sam gutljaje brojala - oko 80ak ih bude), isprazni cicu (na zalost druga mi vise bas i nema mlijeka) i zaspi.
    no problem je kada se za 3-4 sata probudi i on bi opet no cica mi se ne stigne napunit, i on protestira, mlati rucicama, place, ne moze zaspati.

imao tko slican problem?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •