Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: oči i majčino mlijeko

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno oči i majčino mlijeko

malac (tri tjedna) svak malo ima krmeljave oči, sad ponekad mu to počistim s fiziološkom , a ponekad s mojim mlijekom. Koji je pravi postupak ovoga s mlijekom, špricanje u oko (dal mora biti otvoreno ili svejedno) ili s namočenom vatom??

čitala sam da to može biti i znak alergije, ali se nadam da to kod njega nije, već imam malu alergičarku doma.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.07.2010. at 19:39

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam čistila na oba načina, i kapanjem u oko a i na vatu pa lagano brisala, kako kad i zavisno od toga koliko krmeljica ima

znala sam čak i kad se sve očisti nakapati koji put čisto eto onako, za svaki slučaj

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam iz dojke ravno špricala (nije neki mlaz) u oči i drugi dan kao da nije bilo.
    Kad je bio veći znao je tražiti da mu ukapam mlijeko u oko jer ga peče i rekao mi je da mu je nakon toga uvijek bolje
    Ja vjerujem!

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma sigurno da mu je bivalo bolje, naše je mllijeko nevjerovatno! ja sam svom malom mlijeko mazala i kod svake druge pojave na licu, sitne osipe isl i uvijek bi preko noći nestajala svaka nepoželjna pojava

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moj B. stalno ima krmeljavo oko, začepljen mu je suzni kanalić.
    ja sam mu kapala moje mlijeko u oko, pomagalo je ali malo.
    poslije smo kapali tobex kapi (po preporuci pedijatrice), bili na brisu oka, na kontroli na rebru i zaključak je da masiramo 3x dnevno i ispiremo s acidi borici, pa ako se nastavi da s godinu dana dođemo na "bušenje" tog kanala.
    uglavnom probaj masirati područje između oka i korijena nosa, pritiskom prema oku da ta sluz izađe van, a onda obriši vaticom namočenom u fiziološku ili acidi borici.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

provjeriti za bornu kiselinu, mislim da se ne preporuča više u eu

svakako za neke sitne probleme sa očima (a i ostalim dijelovima tijela) majčino mlijeko čuda čini!

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    provjeriti za bornu kiselinu, mislim da se ne preporuča više u eu

svakako za neke sitne probleme sa očima (a i ostalim dijelovima tijela) majčino mlijeko čuda čini!
    a ne znam, meni ju je preporučio dr.Juratovac s rebra prije mjesec dana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jučer malo masirala, i cijeli dan bilo ok, ujutro bez krmelja, popodne opet nakupine neke iz oka.
    Ak ne uspijemo složiti to ovaj tjedan, valljda bu doktoric dala nekaj kad idemo na kontrolu.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i moja m ima krmeljavo oko već mjesec dana, bili smo kod pedice i rekla da ne bi davala nikakve masti, nego da samo masiramo kod korijena nosa barem tri puta dnevno i da ispirem sa svojim mlijekom i da je sve ok dok iz oka nejde zeleno i dok ujutro može otvoriti oko.
    neka djeca imaju problema s tim do godine dana, a da bi se onda trebalo normalizirati

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

da, treba masirati barem 3x dnevno, i malo jače pritisnuti (to njih ne boli) da ta sluz izađe van.
    možda neće odmah izaći van, nego kroz 15-30 min, ali bitno je da izađe van.
    obrisati s vaticom namočenom u fiziološku ili acidi borici, i za svako oko koristiti novu vaticu.
    Posljednje uređivanje od sunce moje malo : 01.08.2010. at 11:17

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •