Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Jaaaako me boli UPOMOĆ!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Jaaaako me boli UPOMOĆ!

Drage Rode, pomozite...nije mi bilo ni na kraj pameti da ću imati ovakve probleme s dojenjem.

Bebač ima 7 tjedana, isključivo dojimo, na zahtjev.

Ponuda i potražnja se regulirala ali od samog početka problemi.

Nakon borbe u bolnici tek smo doma krenuli s pravim dojenjem, od početka sam imala ragade na obje dojke uz strašne bolove, trpila sam koliko sam mogla.
    Cicke sam mazala svojim mlijekom, zračila, purelanom i (kršitelj koda)ovom za bradavice, kako koji put.
    Na lijevoj su se ragade povukle i uživam u dojenju na toj strani ali kad se sjetim desne plačem od bola. Spasili su me šeširići koje sam s desne izbacila, a pomalo i s lijeve. Maleni je super prihvatio.

Sad razmišljam da mi s desne strane rez(rana) ne prolazi možda baš zbog šeširića pa ih već par dana na desnu uopće ne stavljam, ali boliiii, ma boli me i sa šeširićem ali mi malo olakša.

Probala sam mijenjati položaj ali stvar je ista neopisiva bol u desnoj dojci...sve si mislim da nije već to možda neka infekcija?

Da li ima nešto "prirodno" s čime da tretiram, bila sam spremna i na obloge od češnjaka...

Pomagajte, boli jaaako....
    Posljednje uređivanje od mašnica : 26.07.2010. at 06:17

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

meni je puno pomogla babylove mast za bradavice iz dm-a. obilno sam mazala poslije svakog podoja, (super mi je bilo jer se ne mora oprati prije podoja a malenom nije smetalo ni najmanje) stisnula zube,sa suzama trpila dva-tri dana...i onda je prošlo! sretno!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ragade i bolovi upućuju najčešće na loš položaj pri dojenju! Provjeri da li je bradavica pri dojenju duboko u ustima djeteta, da li su usnica pravilno postavljene?
    http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=239&Show=1475 o ispravnom položaju
    Ako je neka infekcija, možda soor, mislim da nije dobro mazati kremicama, to bi trebala provjeriti patronažna. Je li ti došla?

SOS - telefon za dojenje 01 61 77 520 i 091 22 77 220 http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=61

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svakako provjeri polozaj na desnoj dojci, da li je pravilan
    ako nije, nikakva krema niti oblog nece pomoci

kako bebač napreduje? mokre i pokakane pelene?

kako je danas?
    Posljednje uređivanje od emily : 28.07.2010. at 09:01

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bebac je dobio 1kg od rodjenja za mjesec dana. Pokakanih pelena zadnjih dana ima malo manje, pretp.da je to jer je veci, prosjek je 3,4, popiskanih 7-1o kako kada. Patronazna je bila samo 2x 1tj. preporucila mi sesirice koji su mi olaksali bol, na desnoj sam ih skroz izbacila, a na lijevoj dojim s njima navecer, ponekad po danu kad mi je jace brad. iziritirana. Da,pazim da dobro ulovi, bradavicu i aureolu, usnica mu je prema van. Najcesce dojimo u polozaju kolijevke ili u krevetu lezecki. Ako jednako dojim na obje strane ne razumijem da je onda kriv polozaj samo na desnoj zbog te ranice. Danas je malo lakse, sinoc sam ga stavila na jastuk i tako dojila nije me boljelo samo sto mi nije zgodno jer nemam oslonac o ledja. Soor mislim da nemamo, jer maleni nema bijelih naslaga.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1kg u prvom mjesecu je super, pelene zvuce isto ok
    kad ste poceli koristiti sesirice?

kod polozaja je, osim nacina hvatanja bradavice (jako zinuti, puna usta dojke, izvrnute usnice...itd), vazno i kako je dijete okrenuto prema mami
    http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=239&Show=1475

Ako jednako dojim na obje strane ne razumijem da je onda kriv polozaj samo na desnoj zbog te ranice.
    cim je druga strana u pitanju, nije isto (iako je u oba slucaja npr. polozaj kolijevke u pitanju)

ali prvo treba provjeriti da li je polozaj dobar

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mašnica, imala sam identičan problem s dojenjem svoje curke. Ragade su bile takve da su neprestano krvarile, a ja sam dojila i pritom stiskala zube a suze se kotrljale niz obraze-doslovno. Nakon dva mjeseca mučenja shvatila sam da položaj bebe nije optimalan i od kad sam počela pravilno dojiti u položaju gdje je bebina glavica pod prsima (zaboravih naziv...) stanje se u rekordnom roku popravilo. Od svih krema i masti JEDINO što mi je zaista pomoglo bilo je mazanje bradavica svojim mlijekom i non-stop luftanje (gosti su dobili privremenu zabranu dolaska Nadam se da će ti krenuti na bolje)

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj sunnyday prvotno napisa Vidi poruku
    Mašnica, imala sam identičan problem s dojenjem svoje curke. Ragade su bile takve da su neprestano krvarile, a ja sam dojila i pritom stiskala zube a suze se kotrljale niz obraze-doslovno. Nakon dva mjeseca mučenja shvatila sam da položaj bebe nije optimalan i od kad sam počela pravilno dojiti u položaju gdje je bebina glavica pod prsima (zaboravih naziv...) stanje se u rekordnom roku popravilo. Od svih krema i masti JEDINO što mi je zaista pomoglo bilo je mazanje bradavica svojim mlijekom i non-stop luftanje (gosti su dobili privremenu zabranu dolaska Nadam se da će ti krenuti na bolje)
    identičan slučaj. Stanje se popravilo kada sam počela dojiti bebu u položaju nogometne lopte, uz pomoć jastuka za dojenje. I stvarno sam pazila da pravilno uhvati dojku. Od tada bradavice se oporavile u vrlo kratkom roku i sve 5!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su rane (veliki rezovi) prošle nakon 3,5 mjeseca ...
    isto sam se naplakala... mislim da sam sve svoje suze potrošila ...
    probaj pronaći položaj u kojem će najmanje boljeti - položaj ne mora biti isti na obadvije dojke
    ja sam baš oko 1. mjeseca uspjela kako tako dojiti u položaju nogometna lopta i tako nekih 1,5 mjesec. Imala sam točan položaj jastuka na kojem je ležala beba, a ja sam bila sva skvrčena u leđima ... Nije bilo optimalno, bojala sam se da će me leđa ukočiti...
    Nakon toga smo prešli na unakrsni hvat i sada tek nakon 3,5 mjeseca dojimo ležećki kada su rane zarasle.

Nogometna lopta i unakrsni hvat su mi bili najbolji jer sam na taj način mogla čvrsto držati bebinu glavu i jako je "nabiti" na dojku.

Drž se! I ja sam mislila da neće nikada proći, ali ovih dana se zatvara i posljednja rupica. Nadam se da se neće napraviti nova.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

imam i ja sličan problem
    bolie me bradavica, pogotovo na početku podoja
    pazim da malena fino uhvati, po svim pravilima, nemam ragade ali svaki put kad tek uhvati , ja zvijezde sve prebrojim i tokom podoja bol popusti
    kad smo tek počele sa dojenjem, med. sestra je rekla da je to normalno u početku, jer su mi inače osjetljive bradavice, ali daće se brzo navići
    inače moja beba ima 24 dana, ali mene i dalje boli na početku dojenja
    mažem bradavice svojim mlikekom, nekad dm kremom i trudim se da ih zračim i napominjem da nemam ragade ali boli
    utješite me bar da će brzo proći

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj vjestica prvotno napisa Vidi poruku
    imam i ja sličan problem
    bolie me bradavica, pogotovo na početku podoja
    pazim da malena fino uhvati, po svim pravilima, nemam ragade ali svaki put kad tek uhvati , ja zvijezde sve prebrojim i tokom podoja bol popusti
    kad smo tek počele sa dojenjem, med. sestra je rekla da je to normalno u početku, jer su mi inače osjetljive bradavice, ali daće se brzo navići
    inače moja beba ima 24 dana, ali mene i dalje boli na početku dojenja
    mažem bradavice svojim mlikekom, nekad dm kremom i trudim se da ih zračim i napominjem da nemam ragade ali boli
    utješite me bar da će brzo proći
    Hoće
    Sad se jedva sjećam tih bolova, a bome sam se naplakala. Lijeva je bila relativno ok, a desna... strašno!
    Samo zovite sos za probleme, nije teško pitati.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Treba bradavicu trljati s kockicom leda prije podoja. Tako se anestezira i smanji se ona jaka bol na samom početku podoja. Meni je to jaako olakšalo situaciju. Ukoliko imate osjetljive bradavice ni položaj vam neće pomoći (napominjem: svakako je najčešći problem neispravan položaj, pa prvo treba raščistiti s time), sve dok bradavice ne otvrdnu usljed dojenja a to je nakon 4-5 mj. Onda je sve lako.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da ne otvaram novi topic, evo mene počela boliti ali samo desna bradavica za poludit nakon 3 i pol mjeseca dojenja, do sada ništa, sve super, što da radim, boliii?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Slažem se sa curama za položaj.Meni dojke nisu jednake,vjerujem i većini žena tako.Lijevu sam dojila u položaju kolijevke,ali desna bradavica ide malo prema van i dojka je malo manja i nekako drugačije "gleda" te sam desnu dojila u položaju nogomente lopte,jer me boljelo drugačije i imala sam dojam da ne drži dobro.Tek sad kad je velik dojim kolijevka na obje dojke.Ja sam prvih tjedana koristila (kršitelj koda)ovu mast,poslije toga ništa.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kod mene su dakle sve to bile ragade, mijenjala sam položaj ali i to mi je bilo teško jer mi je malenog bilo teško držati, sebe namjestiti osim u položaju kolijevka ili ležeći.

Sada skoro svaki tjedan imam problema sa zastojem, pojavljuje se svaki put blister koji počne sa boli i tvrdom dojkom i onda masiram, stavljam tople obloge. Danas mi se jedan pojavio i čeka me noć s oblozima i masažama , a zadnji zastoj sam imala prije tjedan dana....ne znam zašto se to stalno ponavlja, a bebač ima već 6 mj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •